Höst. Och att ha ett förståndigt samtal med sig själv

 
 

IMG_6150_edited-1

 
 

IMG_6200_edited-1

 
 

IMG_6158_edited-1

 
 

IMG_6199_edited-1

 
 

IMG_6236

 
 

Idag orkar jag blogga igen, igår behövde jag kalla in lite hjälp. Men idag ligger jag i sängen, med datorn på magen och hoppas kunna få ner några ord till er.

 

Det har hunnit bli september och utanför mitt fönster är det verkligen höst idag. Vinden tar i så att det susar i allén utanför och på balkongen ligger mitt olivträd, omringad av jord och skärvorna av det som en gång (läs igår) var en terrakottakruka. Just nu är det uppehåll, men för bara en stund sedan piskade regnet mot rutan så häftigt att Abbe vaknade upp ur sin djupaste sömn.

 

Det är mörkt idag, ni vet en sån dag då det aldrig blir riktigt ljust. Men det gör inget, för själv ligger jag under duntäcket i min mjukaste morgonrock, med datorn på magen och Abbe tätt intill och på bordet fladdar doftljuset som jag tände när jag lämnade sängen för att göra thé för ett par timmar sedan.

Om det inte vore för smärtorna som är nästintill övermänskliga så skulle jag kunna säga att det här var en ganska mysig dag, men mysig, det är typ det sista ordet jag tänker just nu.

 

Och bilderna? Det är de där bilderna jag tog åt Nordljus förra veckan.

Jag fick verkligen ha ett låååångt och väldigt förståndigt samtal med mig själv för att förmå mig att posta tillbaka den där ponchon och inte skiva till Lina ”Jag köper den!”.  Jag har ju faktiskt redan en helt underbar grå poncho som ligger i garderoben sedan förra hösten och väntar på att få komma fram igen. Men åh, åh, åh så ont det gjorde att packa ner den i lådan och tejpa igen.

Men jag kunde ju iallafall glädja mig åt att skorna, med teddyludds-foder och lagom hög klack, som jag klickat hem några dagar tidigare var bara mina och de skulle minsann inte skickas tillbaka. Inte ens under pistolhot.

 
(Ni hittar ponchon HÄR och skorna HÄR. Jeansen är ett par gamla Please.)

 
 

Banditen-post-signature

19 kommentarer till “Höst. Och att ha ett förståndigt samtal med sig själv

  1. Hej!
    Jag har läst din blogg ett tag, helt fräckt ska tilläggas för aldrig har jag kommenterat här innan… sorry för det!! Jag läser din och ”Att vara…” varje dag och älskar era bloggar!! (har aldrig kommenterat hos din granne heller ska tilläggas, skäms på mig!)
    I vilket fall så måste jag bara berömma dig för din styrka, det gör ont (på riktigt) i mig då du skriver om din smärta för samtidigt som jag förstår att du lider helvetets alla kval så förmedlar du en värme och livsgnista som få. Jag får så mycket av din blogg och älskar dina fina bilder, din snygga stil som jag inspireras så av och tonen du lägger an för dina läsare. Jag önskar av hela mitt hjärta att det en dag går att få bukt med din arm, det är inte rättvist att du som är så ung ska behöva ha det så här.
    Kram på dig!!
    Ina

  2. Hej fina du..
    Ska börja m att tacka för att vi får ta del av din historia, du e verkligen stark.!!
    Såååå snygg poncho, nu till min fråga, va e d för material på den? E den ”kliig”..?? Står nämligen inget om materialet på sidan du länkar till.. E väldigt sugen på att köpa en = )
    Styrke kram

    1. Tack själv <3
      Jag tyckte inte att den var "stickig", den är liksom tovad eller vad man ska säga, så det blåste inte igenom den heller = toppen 🙂
      Fick skicka ett mail till Lina som har nordljus och fråga om materialet, hon svarade;
      80% Lambswoll, 20% Polymide
      Och nu är jag så avis på dig som kan köpa den, kanske måste klicka hem den ändå haha 😀
      Kram

  3. Så snygg, både du och så ponchon! Hoppas armen snart blir så bra den nu kan… Och ja jag hoppas verkligen att de hittar ngt botemedel för denna armen. Kram

  4. De där stövletterna var allt bra fina. Och vilken tur att det inte fanns några kvar i min storlek. ;0)
    Kram Linda

  5. Hej!
    Jag har hittat din blogg för några månader sedan via Emmas att vara någons fru……då hon visat bilder mm på dig 🙂 först tänkte jag, ja det var ju lite småroligt att kalla sig för enarmade banditen o ha en svart lapp för ögat……..förlåt….då hade jag varken läst eller förstått att du var skadad i din hand . Nu när jag läst mer o förstått det…….så är ju ditt namn på din blogg väldigt fyndigt och ett bra namn, men oj…..så ledsamt o jobbigt att ha sådan smärta…….stackars dig. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska finnas ngt för dig framöver som tar bort det. Vilken tur att du kan modella i alla fall…….du är så söt o har ett fantastiskt hår. Trots att jag kanske kunde vara din mamma så kommer jag att fortsätta att titta in o läsa på din fina blogg.
    Med vänlig hälsning,
    Marina här ute på bystan

  6. Åh………käraste Nicole!
    Jag kommenterade innan……..nu har jag läst din fina men ack så smärtsamma berättelse om hur du blev en enarmad bandit……jag visste inte att du hade skrivit om allt det innan jag skrev förra kommentaren……..åh…..finner inga ord. Tack för att du delade med dig…….klart att din blogg ska vara som en härlig oas för dig. Här ska det delad ut rosor till dig som orkar vara så glad o positiv, och som är så söt:)
    Med vänlig hälsning,
    Marina här ute på bystan

  7. Tack för din fina blogg, som jag precis börjat följa! Jag undrar lite vad för färg du har på ditt clip on set från Rapunzel. Jag tror vi har ungefär samma hårfärg. Tacksam för svar, och allt gott till dig!
    Kram

  8. Sååå fin du är i ponchon, jag önskade verkligen att den var din;)
    Bilderna är ljuvliga och jag verkligen älskar din blogg av olika skäl…du är söt som en karamell, du skriver så mysigt och jag blev helt Skånefrälst i somras på semestern så det är så kul att läsa inlägg från dina trakter;) Vi tillbringade en vecka i Svarte och ä l s k a d e stället!:)
    Kram
    Adela

  9. Tänkte lämna ett litet spår från mig och säga att jag precis läst hela din blogg (42 sidor tror jag bestämt det var :)), vilken gripande historia och vilken livsglädje du har och som även orkar förmedla detta i en helt underbar blogg! Jag följer dig även på insta och här kommer jag även att stanna. Styrkekramar till dig och ser fram emot massa fina inlägg framöver.

  10. Jag kan inte hitta ponchon på Nordljus, vilket märke är det?
    Måste bara berömma din fina blogg oxå 😉
    mvh Linda

    1. Åh, den verkar vara slut =( Det är en Noa noa, men jag hittar inte heller den nu =(
      Tack snälla du <3

  11. Lider med dig och dina smärtor samtidigt som jag beundrar att du orkar ha en sån positiv livssyn! Gillar din stil både på kläder och inredning! Hittar inte ponchon trots att jag tryckt både på länken och sökt igenom deras hemsida. Vilket märke är det på ponchon?

    1. Tack snälla du, vad glad jag blir <3
      Ponchon är en NoaNoa, letade själv nu när jag fick din kommentar. men den verkar vara slut, för jag hittar inte den längre:(

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg