Skåpet i ny look

 
 

IMG_8610

 
 

Just det, jag målade ju lite skåp innan jag åkte in på sjukhuset.

Ni kanske är nyfikna på resultatet?

Ja, är ni inte det så får ni helt enkelt blunda eller stänga ner bloggen för idag tänkte jag bjuda på lite före/efter bilder.

 
 

(Tyvärr hade den här hönshjärnan lyckats glömma att om man målat något med Kalklitir tidigare så måste man måla med akrylprimer innan man målar över men annan färg. Eller rättare sagt, jag tänkte kritfärg som kritfärg och att då borde det ju funka utan primer. Men tji fick jag, resultatet blev lite flammigt så jag får nog helt enkelt köpa mig akrylprimer och börja om när jag piggar på mig igen. Men men, så kan det gå när man är otålig.)

 

Men nu tar vi och tittar på resultatet, för så galet blev det nog inte ändå och den grå nyansen är verkligen perfekt!

 
 

IMG_44941

 
 

Före!

 
 

IMG_8619

 
 

Och efter!

 
 

Kan ju tillägga att jag testade den här nya färgen på ett litet loppisfyndat skrin målat i vanlig färg medan jag väntade på att jag skulle vara i tillräckligt bra form för att måla hela detta skåpet och där täckte färgen på första lagret. Så ja, mitt råd är att om ni ska måla över något målat med kalklitir, använd primer! Så sparar ni er en massa extrajobb.

 
 

Men så här ser alltså skåpet ut i grått.

-Himla snyggt, om jag får säga det själv.

 

(Den nya färgen finns i 100 nyanser HÄR och den gamla är den HÄR från kalklitir)

 
 

Banditen-post-signature

 
 

Ps. Detta var ett förinställt inlägg, det kan därför ta lite tid innan kommentarer godkänns och frågor besvaras. Det kan också vara så att eventuella länkar i inlägget inte längre är aktuella. Hoppas att ni kan ha överseende med detta. Ds.

 
 

10 kommentarer till “Skåpet i ny look

  1. Först vill jag bara säga att jag hoppas att allt gått bra för dig med operationen <3 ………. Skåpet blev verkligen fint, stiligt! Till de ljusa färgerna i rummet blev skåpet som en kontrast, gav lite tyngd på ett positivt sätt. Önskar dig nu allt gott med läkning av handen, kramar!

  2. Såå snyggt! En vacker dag vill jag också äga ett klädskåp med glasdörr. <3
    Och förresten, jag tycker det är superfint då det är lite flammigt! 🙂

  3. Åh va fint det blev! Jag är jättesugen på att måla om ett skåp som jag har. Just nu är det bara träfärgat och nog behandlat typ kanske avlutat eller ngt sånt. Är det ngt speciellt jag ska tänka på om jag använder kalklitir?
    Hoppas att du mår lite bättre nu.
    Kram

    1. Ja, du får ju göra allt vanligt förarbete när du målar möbler med kalklitir, typ slipa och så.

  4. Jag personligen ÄLSKADE skåpet i rosa! Så pass mycket att de inspirerade mig att måla ett eget. Dock tycker jag inte du har återgett färgen på det något bra i dina foton. Det är ju mörkare rosa än de som syns på dina foton.

    1. Hej ”Jag”!
      Hur mörk eller ljus färgen blir kan man ju själv styra när man blandar kalklitir beroende på hur mycket vatten man har i, jag höftade lite för att få fram en färg jag gillade. Sen är jag ju ingen butik som säljer färgen så målet med mina bilder är ju inte att skapa en ”rättvis” bild av nyansen utan snarare att ta fina bilder, men i det här fallet så tycker jag att färgen på skåpet överensstämmer med hur det såg ut i verkligheten innan jag målade det!
      Tack för din feedback! 🙂

  5. Det blev jättesnyggt! Får erkänna att när jag för ett tag sedan läste att du planerade att måla om det fina rosa skåpet och tänkte jag bara: Nej! Det som är så fint! Men så målade du det och så blev det ännu finare……. och blev så inspirerad att nu skall jag måla lite här hemma också. 🙂
    God bättring!
    Kram P

  6. Håller med Pernilla, jag trodde du hade gjort en tabbe med den grå färgen, men ICKE! Det blev mycket snyggare!
    Kram S

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg