Jag har fått massor av mail och frågor om den där tårtan jag bjöd på i lördags när jag hade tjejerna här.
Så här kommer nu receptet, lagom till helgen. (Och semestern kanske?)
Jordgubbs- och vit chokladmoussetårta
8-10 bitar
1 färdig marängbotten
Vit chokladmousse:
150 g vit choklad
1/2 msk smör
2 äggulor
2 1/2 dl vispgrädde
Jordgubbsmousse:
1 liter jordgubbar
4 gelatinblad
3/4 dl vatten
1 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
Garnering:
jordgubbar
hyvlad vit choklad
färsk mynta
Gör så här:
1. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.
2. Chokladmousse: Smält choklad och smör över vattenbad eller i mikrovågsugn. Ta bort från värmen och rör ner en äggula i taget.
3. Vispa grädden. Blanda ner lite av grädden i chokladen och vänd sedan ner chokladen i grädden. Häll chokladmoussen i formen och se till att det blir jämt fördelat. Frys ca 45 min så att moussen stelnar.
4. Jordgubbsmousse: Snoppa jordgubbarna och mixa dem till puré. Lägg gelatinet i kallt vatten 5 min. Koka upp vatten och socker. Dra kastrullen från värmen och låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna. Blanda med jordgubbspurén.
5. Vispa grädden och vänd ner den i jordgubbspurén.
6. Häll moussen över den vita chokladmoussen. Frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan tina i rumstemperatur ca 30 min före servering. Garnera med jordgubbar, hyvlad vit choklad och myntablad.
Men jisses vad gott!! Det här hamnar i gömmorna och tas fram….kanske redan till helgen?! 🙂
Kram!
Åhh skit också att jag inte kommer kunna baka på två veckor! Fast det kanske kan bli en sån till gossens 3-års firande! Tack för receptet!
Kram
Emschen
http://www.emschen.se
Oh My God!!! Låter underbart!
Tack gulliga för receptet.
Ha de’
Kramelikram
Irene
Den är såååååå snygg!