Att vara livrädd

 
 

IMG_0301

 
 

Idag åker jag till sjukhuset. Operationen äger rum imorgon, men jag behöver läggas in redan idag för att förberedas.

 
 

Det är alltså inte handen som ska opereras, det är bara en galen människa som skulle få för sig att röra i handen har jag fått höra.

Vad ska de göra då?

Ja, Emma har ju hintat om att det ska grävas med grillspett i ryggen på mig. Riktigt så illa är det inte, jag hoppas att de har lite mer avancerad utrustning än grillspett att tillgå.

Iallafall så är det elektroden till ryggmärgsstimulatorn som jag fick inopererad i december i fjol som de ska försöka flytta. Den ligger fel och jag känner den inte ens i rätt kroppshalva när den är igång. Och om man inte lyckas rätt, så ska all utrusning tas bort under samma ingrepp. Det kan ju kännas lite onödigt att ha den där när den inte gör någon nytta ändå.

 
 

Så, det är vad som ska hända.

Och jag är livrädd.

L-i-v-r-ä-d-d!

 
 

Och innan ni skriver ”Det kommer att gå jättebra”…

 

Jag vet att det kommer att gå bra. Det är jag inte ett dugg orolig för, konstigt nog med tanke på min historia.

Men jag har gått igenom det här ingreppet innan och jag vet vilket helvete det är.

Jag vet att jag kommer att skrika rakt ut av smärta på uppvaket.

Jag vet att jag kommer att önska att allt bara var över, upprepade gånger de närmaste veckorna.

Jag vet det, för jag har gått igenom det en gång innan.

 

Jag vet också att läkarna kommer att göra allt de kan för att smärtstilla mig, men att detta inte kommer att hjälpa avsevärt.

Men jag hoppas att jag den här gången kanske slipper chocken, chocken över hur ont det verkligen gjorde.

 

Som vanligt så skriver jag inte detta inlägg för att få era sympatier, eller för att jag tycker att jag har det värre än än någon annan.

Jag skriver för att detta är min upplevelse.Mina känslor.

 
 

Så, nu kommer det att dröja ett tag innan jag bloggar igen.

Men jag har förberett en massa inlägg, så ni kommer inte ens att märka av att jag är borta.

Och tävlingar, det blir tävlingar!

Kanske ber jag också någon att kika in hos er med en uppdatering.

 

Jag kommer att sakna Er, men vi ses snart igen.

Kärlek!

 
 

Banditen-post-signature

 
 

87 kommentarer till “Att vara livrädd

  1. Tycker du är helt otroligt modig kvinna! Jag vet, vad har man för val liksom. Men du är ändå modig. Grillspett i ryggen… läskiga grejer.
    Hoppas verkligen att elektroden hamnar på rätt plats och den gör det den ska. Du har haft tillräcklgt med otur, nu är det din tur att lite tur.
    Skickar lite extra mod och ork.

  2. Håller alla tummar jag har för din skull. och ja, man får vara rädd, det är ju ingen ”gå och handla mjölk” grej du ska göra, hoppas verkligen att det blir rätt den här gången.
    många många styrkekramar!

  3. Du vet att jag håller alla tummar och tänker på dig och hoppas att sladdarna ska hitta rätt och att smärtmedicinen gör nytta osv. Stor kram till dig!! <3

  4. Ett innerligt lycka till och en from förhoppning om att det faktiskt kanske (helt mirakulöst) ändå kommer att göra lite mindre ont efteråt den här gången kommer här från Norrköping! Du är så oerhört modig och tapper!

  5. Du finns i mina tankar, för även om man vet vad som komma skall så kan man vara livrädd, och inte förens man kommit igenom det andas ut. Hoppas allt denna gången hittar rätt! Stor kram till dig!

  6. Åh jag har sånt medlidande för dig! Jag hoppas verkligen att du slipper chocken!
    Det är så ledsamt att få veta att en i sin egen ålder har sån smärta och ha fått uppleva detta hemska… Vet inte va jag ska skriva, kan inte föreställa mig din smärta 🙁
    Jag fick operera och sy i foten i somras, är ännu inte helt rörlig och fått ”vigheten” tillbaka, känns som om mina fötter är väldigt olika varandra och den ena som en stel klump när jag går. Att vara handikappad hela sommaren att inte kunna röra sig, gå, tvätta sig ordentligt, stå på sina egna ben var enormt påfrestande!!! Lärde mig ett och annat om mig själv. Att leva i nuet. Att unna sig. Att uppskatta. Att inte bli arg över småsaker. Att lägga tid på rätt saker. Smärtan i foten var enorm, men förmodligen inte ett skit jämfört med din 🙁
    Jag hoppas att det kommer gå att få ordning på din hand, att du ska slippa ha ont utan att få äta tabletter..
    Men du är och har varit sån förebild för mig. Du har inte gett upp ditt vanliga liv för handen, utan du lever och är ute i vimlet ändå. Och du är förbaskat snygg!!
    Hoppas att du ligger och tänker på den mysiga julstämningen som snart sprider sig, vad du ska äta för gott när du får åka hem.. eller nåt nytt du vill unna dig! 😉
    Tusentals kramar till dig!!!!

  7. En masse klemmer og varme tanker til deg!
    ”noen har det værre der ute” kjenner jeg også til, men det man opplever selv er noe man kjenner på kroppen og man har det ikke bra. Det måste man få lov til.
    Klemmer og håper det går bra denne gang!

  8. Jeg har fulgt deg en tid og er mektig imponert over hvordan du klarer å leve positivt med dine smerter. Jeg har, som du hatt flere operasjoner men lever også med daglige smerter og du har min sympati for hva du nå skal gjennom. Jeg ønsker deg lykke til i morgen og håper at du får det bedre i fremtiden. Sender deg en stor klem og masse gode tanker.

  9. Jag har läst din blogg ett tag nu o är så dålig på att kommentera. Har tänkt flera ggr att jag ska skriva något, för du är en av få bloggar som faktiskt ger mig något. Jag kan inte föreställa mig smärtan du ständigt lever med, men du visar verkligen att även om livet är en kamp för dig, så tar du kampen! Dina inlägg, din ärlighet och inställning berör mig!
    För mig är livet en kamp på annat sätt, är utbränd, sjukskriven, har otroligt liten ork. Jag menar inte att jämföra med hur du har det, utan vill mest bara få ur mig att du via bloggen ger mig kraft att fortsätta kämpa.
    Jag håller alla tummar och ber till Gud att op ska gå så bra det bara går! Och jag önskar innerligt att du ska få slippa smärtan du lever med.
    Varmaste styrkekramar Mia

  10. Hej! Känner igen rädslan inför en operation. Finns inga ord som hjälper. Styrkekramar till dig ❤

  11. All all all lycka i världen till dig, och måtte du slippa ha lika mycket smärta. Kommer tänka på dig, trots att jag inte känner dig. Men jag känner med dig! Massa kramar

  12. Stackare. Förstår att du är livrädd. Skulle jag också vara. Håller tummarna att smärtan är snällare mot dig denna gång. Lider med dig. kram

  13. Hellre ett grillspett i ryggen än ett i röven, som vissa har.. 🙂
    Skämt å sido.. Om tankar skulle ta bort smärta så skulle du inte ha ont, du har en stor hejarklack här ute. Heja dig!!
    Hoppas att någon av läkarna är lika söt som Buse, då blir det bra. All värme och tumhåll från Lisa

  14. Du, när det här är över och du är tillbaka i gammal god form bjuder jag på fika! Det är väl det minsta du kan begära!!
    Tack för att du delar med dig!
    e-kram//tatjanis

  15. Jag har ingen blogg. Jag vet inget om svåra operationer. Jag är en helt vanlig 40 åring med helt vanligt liv. Jag läser din blogg. Jag delar min energi med dig just nu. Ta hand om dig. Styrka till dig bloggflicka!

  16. Lycka till och hoppas att det går bra. Sen hoppas jag att du får mindre smärta denna gång och att det faktiskt funkar bra med smärtlindringen.
    Kram Linda

  17. ”Håll ut, håll ut. Jag vet att det är svårt men du bara måste hålla ut lite till” Som Sofia i Bröderna Lejonhjärta säger. Det blir bättre, saker förändras, det tar tid men håll ut! Varm kram

  18. All lycka, värme och allt såntdär. Och jag håller varenda tumme jag har (två borde ju funka bra tänker jag?) att det på lång sikt kan göra att du slipper det helvetet du genomlider. Kramar i överflöd och massa pepp & lycka till!

  19. Jag skulle vilja kunna lägga dig i min hand som en liten fågelunge och klappa dig på vingen tills allt är över. ❤️

  20. All stryrka och kärlek till dig! Håller tummarna att den hamnar rätt så att du kan bli smärtlindrad i framtiden.
    kram LindaB

  21. Nu fick jag en stor klump i halsen… har följt din blogg ett tag och tycker så mycket om att läsa om dej och ditt liv. Jag hoppas verkligen att du får en bättre upplevelse den här gången. Skickar massor med cyber styrke kramar till dej och önskar dej lycka till. <3

  22. Hej du supervackra kvinna!!!
    Tragiskt med din värk man kan nog inte förstå de men jag tänker så på dej vilket helvete de slog mig min kusin har haft ett helvete med sin skadade hand…..finns inte mycket att göra tydligen vilket man som en vanlig toka tycker det är så märkligt idagens sjukvård…..
    men han är faktiskt mycket bättre sen han fick hjälp på Smärtkliniken på Akademiska i uppsala.Du får säkert massor av tips och tycker kanske dom e inte kloka därute men man vill så klart hjälpa så gott man kan. Men iallafall Hoppas allt går bra o tusen kramar från Tina följer din underbara blogg varje dag.

  23. Kommer sakna dig med! Och till smärtan: Det är dags att ni flyttar ut ur Banditens kropp, ni är liksom klara där. Dra dit pepparn växer!

  24. Min finaste du, det är väl klart att du är livrädd! En operation är skrämmande (och det är väl förväl att man inte är så van vid de att det inte kommer en) och smärtan måste skrämma skiten ur en.
    Försök tänka på sånt som gör dig glad och tänk på alla härliga människor som finns runtomkring dig och bara vill hjälpa dig. Var aldrig rädd för att be om hjälp!
    Tänker på dig!
    Kram & kärlek

  25. Allra bästa Nicole!!
    Våra tankar finns hos dig! Och vi håller alla tummar vi kan!
    Kramar från Cilla, Tubbe & Love

  26. Jag får kalla kårar när jag läser om vad du ska vara med om. Önskar dig ett snabbt tillfrisknande och att operationen går rätt denna gång så att du ska får leva ett mer smärtfritt liv. Kramar.

  27. Åh, kan inte ens föreställa mig den smärtan. Jag önskar av hela mitt hjärta att du slipper ha lika ont efter operationen denna gång. Stor kram och lycka till!

  28. Finaste tjejen, jag ska tänka på dig och skicka många läkande tankar till dig… det lovar jag. Många kramar till dig, Mia

  29. Åh, jag känner så med dig ska du veta! Jag har själv sjukhusskräck, så bara tanken på att vistas på sjukhus och vårdcentraler gör mig skakis. Jag hoppas så i djupet av mitt hjärta att allt kommer att gå bra för dig och att du slipper denna eländiga smärta. All världens lycka till och styrketankar och kramar

  30. Jag hoppas Så att det ska bli bättre för dig. Jag har en sån ryggm.stimulator inop. sedan 3,5 år tillbaka, mina problem är flera diskbråck mm och svår värk ner i ben & fot. Smärtlindr är långt ifrån fullkomlig, men nu kan jag iaf gå och stå, det funkade ej förut. Om dom träffar rätt nu så kanske du kan få lite mer lindring.
    Varma tankar till dig, Helena.

  31. Uuuuh, önskar att du slipper ha lika ont denna gången och att det funkar bättre med din smärta efteråt! Du är verkligen fantastisk som orkar vara så positiv mitt i alltihop! Massvis av styrkekramar till dig!

  32. Åh, måtte det gå bra denna gången o måtte dom lyckas ta bort delar av din smärta!! Håller alla tummar o tänker på dig stackars fina tjej!! Kram

  33. Jag håller tummar och tår att allt går så bra som det bara kan göra. Självklart hoppas jag också på att smärtan efteråt blir så minimal som det går.
    Beundrar dig…
    Kram!!!

  34. Sending positive thoughts that your surgery and recovery will be the best it can be. Based on the energy of your excellent blog, you have a bright and inspiring future ahead!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg