När det ena leder till det andra

 
 

IMG_1868

 
 

Det blev en massa målande och flyttande av möbler igår. Varför är det alltid så, att ett projekt drar med sig typ ytterligare tio?

 

Skrivbordet åkte ut och lämnade plats åt det nya skåpet som målades. Spegeln fick flytta, en bänk i hallen försvann och innan skåpet var färdigmålat så hade vi gett oss på malm-byrån som jag har i hallen med. Den var i ekfaner och gjorde den lilla hallen som saknar fönster ännu mörkare. Så eftersom den här fantastiska färgen som jag hittat inte kräver något förarbete alls och kan målas på i princip alla material så fick den blir vit.

 
 

IMG_1839

 
 
IMG_1842
 
 

Abbe, som alltid måste vara i händelsernas centrum, såg till att hålla sig framme. Man kan ju missa något annars liksom. Så idag har han vit färg i mustaschen, det ska ju synas att man har jobbat tycker han.

 
 
IMG_1877
 
 

Så idag ska skåpet fyllas upp och lite småsaker behöver finna sin nya plats här.

Också ska jag få besök fick jag precis veta, det var verkligen evigheter sedan vi sågs nu, så jag längtar halvt ihjäl mig tills hon står i hallen och luftkramas med mig pga operationsärren som just nu gör det ännu svårare att kramas normalt.

 
 

Men först, hänga in lite kläder i skåpet. Och på tal om kläder, min superfina kofta finns här. Det är galet vilka fynd man kan göra på den där sidan.

 
 

Banditen-post-signature

 
 

22 kommentarer till “När det ena leder till det andra

 1. Vad roligt med hemmafix! Är superspänd på resultatet och den målade ikea möbeln, alltså, bildbevis please! Den där färgen måste googlas, har storslagna målningsplaner och funkar den där färgen på Ikeas grejjer utan att man behöver primer och sånt så skulle jag bli väääry happy :).
  Ha så härligt med ditt besök nu, är det månne en fin fru? (Haha, var faktiskt inte envigen att det skulle bli ett rim av det hela).
  Kram

 2. Åh så fint! Har ett skåp som ska målas om, eventuellt nästa helg. Finns den där färgen i mattsvart? Vet du? Är den köpt i en målarbutik? Förstår precis vad du menar med att man hamnar i något slags ”jag kan ju lika gärna måla om allt i min väg” situation när man tar i penseln och dessutom har en så fin färg framme.
  Ha en jättefin söndag!

 3. Ser toppenfint ut! Du får gärna visa hur malmbyrån blev, är lite sugen på att måla om den jag har.. Och det låter ju nästan för bra för att vara sant

 4. Hej! Alltså ni inspirerar mig så mycket. I veckan blev ett run målat med kalklitir och det blev så himla fint. Gissar att det här också är en kalkfäg, är den mer anpassad för möbler . Skulle du inte kunna göra ett inlägg om färgen och målandet. Jag har massor av grejer som plötsligt är i akut behov av att byta färg

  1. Åh, jag som önskar sååå att jag hade ett rum att måla i kalklitir, men så skulle min hyresvärd få spel tror jag 🙁
   Visst kan jag försöka skriva lite mer om denna färgen, inte för att jag är någon expert, men ändå 🙂

   1. Hade varit toppen. Blev så inspirerad att måla lite här och där. Hösten kräver det på något konstigt sätt. Kram

  2. Det är också en kalkfärg, men den kommer färdigblandad till skillnad från kalklitr. Den här färgen går också att få en tjockare konsistens på om man så vill och då är det nog lite lättare att måla möbler. Lite annorlunda att måla med än vanlig färg men absolut inte svårt. Jag har målat både bjälkar och dörrar i ladugården samt trappräcket och ett par bord inomhus. Jag har köpt burkar hos Mamsell Caramell (både fysisk butik i Vadstena och webshop) och där säljs även ett speciellt vax man kan kan lägga ovanpå färgen om man vill ha enmer slitstark yta.

 5. Kommentaren flög visst iväg lite snabbt och utan frågetecken och utropstecken. Tack för all inspiration. Kram

 6. Oj,vad spännande!
  Färgen ser jättefin ut redan =)
  Vad bra med flera tips om kalk färger så man har lite att välja på.
  Låter som musik i öronen på mig att inte det behövs förarbete och att
  bara måla på =)
  Jag är med lite nyfiken på hur det ser ut på malmen byrån,om det funkar så,
  då ska jag med måla om på min =)
  Tänk vad bra detta är för miljön e tc att bevara sina möbler på detta sätt och
  bara tillföra en ny färg lätt när man tröttnat,suveränt =)
  kramar

 7. Hej!
  Skulle gärna vilja se byrå 🙂 Att jag inte visste att det är lätt att måla malmen byrån;( Hade 2 som nya men tyckte inte om färgen så lämnade bort:((( Gillar din kofta och kollat hemsida, det är i dollars, hur blev det med tull och moms?
  Det är så roligt med goda vänner som vill kramas, hjälper till … som FINNS:)
  Kram, Magdalena

 8. Den där färgen har jag också använt till att ändra om mina inte så vackra malm-möbler. Älskar den, helt underbar! Målade faktiskt de sista byråerna igår kväll. Men, nu har jag kommit till vax-stadiet. Kör du på det eller hoppar du över och hoppas färgen håller ändå? Jag vete tusan hur jag ska göra, verkar lite knixigt. Kram!

  1. Visst är den underbar, färgen 🙂
   Yes, så är det ju det där med vaxet, jag har vaxat hyllplanen inne i det nya skåpet och funderar på att vaxa malm-byrån uppe på också, men å andra sidan tycker jag att den är såååsnygg ovaxad så jag vet jag inte… Alla dessa i-landsproblem alltså 🙂 Kram

   1. Ja den där sammetslena ytan är läcker! Hum. Och skulle det bli flisor kan man ju faktiskt bara bättra på färgen. Men då låter det som att det inte är jättesvårt att vaxa så jag gör nog ett försök ovanpå och låter framsida och sidor vara ovaxade! Ja dessa i-landsproblem… tänk så mycket tid man lägger på att grubbla över dem! 😉 ha ha

    1. Jag har hört att det inte ska kunna gå av flisor av den här färgen utan bara att ytan blir repig isåfall 😀

 9. TACK för tipset på färg! Har kånkat hem en byrå som är fin och praktisk men som verkligen behöver ny färg. Känns dock omöjligt att hinna fixa detta med två små barn hemma. Samt att dessa barn inte bör kunna vara i lägenheten utan att svimma av färglukten… Nu jäklar finns det ju hopp om att kunna måla. Underbart! Har du vaxat möblerna efteråt? Läste om färgen på nätet och där föreslogs det vaxning för ytans skull… Och hur blir egentligen ytan? Ha ha. Tusen frågor. Får man lov att be om ett inlägg om färgen istället kanske?! 🙂

   1. Ingen panik! Vila dig så du orkar med allt. Du är grym som överhuvudtaget orkar förgylla dina läsares dagar med fina inlägg trots att din smärta!

 10. Tack för tipset!
  Läste på hemsidan, men hittade inga uppgifter om hur dryg färgen är. Hur mycket gick det åt till ditt skåp t ex?

  1. Hm, svårt att säga exakt eftersom jag målat endel annat med färgen innan jag gick loss på skåpet. Men den är väldigt dryg för jag har inte använt mer än typ en tredjedel av bruken och då har jag målat det stora skåpet, en lampfot, lite ramar och annat smått 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg