måndag och medmänsklighet

 
 

IMG_3714

 
 

Nyss hemkommen och fått upp värmen igen efter ett par timmar med Emma på Österlen. Hon skulle hjälpa Maria på Reunion Home att ta lite bilder och eftersom jag bor på vägen så passade hon på att plocka upp mig så att vi kunde få lite kvalitetstid samtidigt. Mycket smart drag, om jag får säga min mening.

 

Så vi har grävt i keramik, stuckit näsan i doftljus och längtat efter våren tillsammans under ett par härliga timmar. Men mer om det imorgon när jag hunnit gå igenom bilderna.

 
 
IMG_3705
 
 

Nu är jag iallafall hemma igen och har hunnit med en sväng på ICA för att fylla på kylen. Där jag för övrigt för första gången sedan jag blev enarmad blev erbjuden hjälp att packa av en annan kund. Tänk vad det värmer; omtanken och medmänskligheten.

Vi ska väl hjälpa varandra sa hon och packade noggrant ihop mina varor och la hallon i en fryspåse. Förstår ni? Hon tog sig tid att packa hallonen i en fryspåse.  Jag var nära att börja lipa där i kassan.

 

Den omtanken lever jag länge på.

 
 

IMG_3694

 
 

Nu ska jag leta fram pyjamasbyxor, duntofflor och tända massa ljus innan jag kryper ner hos Abbe bland duntäcken och startar kvällens Netflix-marathon.

 

Ha en fin måndags kväll, fina Ni!

 
 

Banditen-post-signature

 
 

17 kommentarer till “måndag och medmänsklighet

  1. Låter som en mysig dag. Visst ska vi hjälpa varandra. Önskar att fler tänkte som hon gjorde som du mötte idag. Kram

  2. Vilken härlig dag!
    Klart man ska hjälpa varandra!!! Om man gör gott får man gott tillbaka, så är det bara. Tänk om alla kunde inse det. Så bra allt skulle bli.
    Ha en fin kväll!!! Kram!

  3. Hej, vad tittar du på för serie?
    Jag följer breaking bad och Terriers
    Kram Anna

  4. …….att få umgås med dig har jag läst att Emma tycker är fantastiskt…så då är det två toppenpinglor som setts idag <3 Bra filmtips till en fin Nicole är All about på Swefilmer..och The Buthler om du inte redan sett den. Ha en skön kväll

  5. Åh jag vill också åka till Maria, har ju aldrig varit där.
    Det man sänder ut är det man får tillbaka, att inte fler tänker på det förstår jag inte. Att hjälpa någon är dubbel glädje för man blir själv glad att hjälpa precis som den som får hjälpen blir glad. A win win situation liksom. 🙂
    Kram

  6. Åh önskar jag bodde nära dig då skulle jag hjälpa dig att packa varje gång!!!
    <3 Kram

  7. Abbe påminner väldigt mycket om min hund Wilgot! 🙂 Det är sällan man ser någon som är lik honom så det är lite kul! 🙂

  8. Hej. Vad härligt att höra, jag är en sån som har svårt att se förbi om nån behöver hjälp, tycker det är naturligt att hjälpa om man kan. Jobbade för längesedan i en mataffär och dit kom ibland en blind man som vi fick hjälpa att handla, det var så lärorikt att få lära sig att tänka att alla inte kan allt som ”alla” ska kunna per automatik.
    Härligt kort på Abbe, han ser ut som en Farbror, hur gammal är han?? Du skulle berätta om hur du fick honom osv, har jag missat det tro?
    Hoppas du får sova bra inatt nu. Kram Marit, Falun

    1. Just det! Klart det ska komma ett inlägg om Abbe, minne som en guldfisk var det här 🙂 Han fyller 4 i mars min lilla farbror 🙂 Kram!

  9. Medmänsklighet kan vara det finaste som finns och det är små saker som dessa som egentligen betyder allra mest för oss.
    Vad härligt det lät med en utflykt till Österlen 🙂 Hoppas du nu får en fin tisdag och slipper dumheter som handbaksmälla och annat trams. Kram!

  10. Men är inte det typiskt svenskt? Vi vill väl men är så rädda för att erbjuda hjälp ”för tänk så blir hen kränkt”? Jag tror mångade hade velat hjälpa dig men är rädda för att du ska känna att de blandar sig, får dig att känna dig hjälplös osv. Att du helt enkelt ska bli kränkt eller ledsen.
    Som när jag frågar äldre på bussen om de vill sitta. 9 av 10 g¨ånger skiner de upp och tackar, men den där tioende gången blir personen alltid förnärmad.
    Så det är svårt att vilja väl ibland. =)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg