Vårlängtan

 
 

IMG_5687Korg: Tine K

 
 

Jag är färdig med den här vintern nu känner jag.

Jag är redo att lägga undan cashmeremössan och den tjocka halsduken, fylla den vackra TineK korgen som hänger på garderobsdörren med tunna härliga sjalar istället.

Visst, solen tittar fram emellanåt, men samma vindar som jag lyssnat till hela natten rycker och sliter fortfarande i träden utanför och fick mig att vira halsduken ännu tightare vid morgonpromenaden med Abbe.

 

Jag vill ha skinnjacka och ballerinaskor.

Jag vill ha mjukglass på en trappa i vårsolen.

Jag vill ha ljusblå himmel och ljusa kvällar.

Jag vill dricka min morgonsmoothie på balkongen.

Jag vill ha solglasögon och kisa mot vårsolen.


 

Men det är ju bara februari.

Så jag drömmer om en resa bort någonstans. Kanske i April, ett par dagar någonstans där våren hunnit lite längre, någonstans där man kan knäppa upp jackan. Låta solens strålar träffa skinnet, den känslan som man nästan glömt bort nu, i februari när man är invirad i tjocka halsdukar och cashmeremössor.

 

Också tröstar jag mig med att den snart är här ändå, våren.

Mars, april, maj, tre månader till sedan har vi sommar till och med.

Tre månader sedan är det ballerinaskor och varmt på riktigt. Åh, härliga tanke.

 
 

Banditen-post-signature

 
 

10 kommentarer till “Vårlängtan

  1. Ett filmtips till dig har jag till dig så länge. 🙂
    HOMEFRONT (2013) på dreamfilm.se
    kram

  2. Du sköra, vackra enarmade bandit. Jag delar din längtan efter våren, suger till mig alla förhandsvisningar med solstrålar, barmark & fågelkvitter. Lyckades övertala mannen att vi möter upp denna våren i Paris & tror aldrig jag längtat så efter en resa. Önskar jag kunde ta med dig i min väska, som en belöning på din tapperhet. För jag blir så vansinnigt imponerad hur du lyckad vara så ödmjuk trots kronisk smärta. För mig är du en hjältinna ♡♡♡ krams Maria

  3. Ja, här har du en till…. Det här är inte alls min tid på året.
    Jag vill ha soooool snart innan jag blir lite småtokig tror jag.
    Kram Anna

  4. En go tröst är att det bara är några dagar kvar på sista vintermånaden! I lördags pratade dom faktiskt om metrologisk vår! Jippi! Snart Banditen – snart! <3

  5. Hej! Jag är en panchistant som läser din blogg! Jag tycker du är klok och fin och en beundransvärd tjej! Inspirerande och fina bilder från ditt kreativa lilla hem också. Fortsätt så!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg