En blåsig kväll på Apotekarens trädgård

 
 

IMG_9593

 
 

Igår bar det av på blogg-tjosan tillsammans med Emma.

Mot Simrishamn och Apotekarens trädgård närmare bestämt, styre vi kosan.

 

Jag agerade guide åt Emma och råkade visst leda henne på ett sidospår, men vi gick och tittade på lite vackra hus så det gick ingen nöd på oss. Och fram kom vi ändå, till Apotekarens trädgård.

Själv hade jag aldrig varit där förut, bara passerat det på väg till sjukhuset ett par gånger. Men Emma hade varit där för två år sedan och pratade upphetsat om olika kryddväxter som hon skulle köpa med sig hem redan på tåget dit.

 
 

IMG_9557

 
 

Men vilket ställe alltså. Dit kommer jag definitivt att åka fler gånger. För det där med att åka tåg dit var kanske inte det smartaste vi gjort. Det fanns ju massa fint som borde fått följa med hem, men som man snällt fick lämna kvar eftersom vi skulle kunna bära allt till tåget med.

 
 

IMG_9562

 
 

Vi träffade på Fnulan med. Hon var den enda vi kände igen bland de andra bloggarna på eventet. Konstigt att vi inte kände igen någon annan tyckte vi, tills det visade sig att det faktiskt mest var kunder där och inte alls så många bloggare.

 
 

IMG_9566

 
 

IMG_9556

 
 

Peter Englander som är en av ägarna är tydligen superkänd från tv.

Det märks att jag mest tittar på Netflix och inte alls speciellt mycket på trädgårdsprogram. Pinsamt dålig koll.

 

Peter var iallafall en rolig typ, visade det sig. Vi frågade ut honom om växter och Emma hävdade att timjan såg lite fattig ut, varpå Peter gnuggade sina händer i växten och sa Lukta här, den är inte fattig! och han hade tydligen rätt, för i en av Emmas påsar som hon släpade med sig på tåget hem stod mycket väl en timjan. Även om hon verkade mest förtjust i sin gigantiska rosmarin som tog upp en hel påse alldeles själv.

 
 

IMG_9573

 
 

IMG_9580

 
 

IMG_9601

 
 

Men som sagt, det får nog bli en tur dit igen om ett par veckor. Då med bil. För nu kliar det i fingrarna efter att få sätta igång och fylla balkongen med växter i vackra terrakotta krukor.

 
 

IMG_9607

 
 

Nåväl, några kryddor orkade jag iallafall bära med mig, de ska jag placera ut på balkongen så småningom.

Men först ska jag vila ut den här handbaksmällan.

 

Ha en fin fredag sålänge, så ses vi kanske igen lite senare!

 
 

Linne: Modesto // Kofta: Ordonnance // Sjal: Gammal från Numph

 
 

Banditen-post-signature

 
 

4 kommentarer till “En blåsig kväll på Apotekarens trädgård

  1. Javisst är det ett härligt ställe. Blev lite full-i-skratt när jag läste ditt inlägg för jag stod själv där idag och gnuggade växterna och fick fram underbara dofter. Längtar verkligen tills vi öppnar upp stugan som finns i Simris utanför Simrishamn.

  2. Gulliga er, ser ju ut att ha varit ett toppenplejs! 🙂 Miss u snygging, stor kram!!

  3. Var där i somras och det är ett härligt ställe! Blev väldigt sugen på att köra dit igen…får bli lite längre fram när det är lite varmare…!
    Ha en fin fredagskväll!
    Kram Jennica

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg