Att göra något man egentligen inte vågar

 
 

IMG_9558

 
 

Idag är en stor dag.

Jag ska göra något som jag inte vågat göra på över tre år nu, för att jag varit så rädd att det ska få smärtan att skjuta i höjden.

Jag ska flyga.

 

Även om jag fortfarande är lite nervös (kräkfärdig) så tror jag att det kommer att gå bra. Det enda kritiska är väl egentligen landningen, men de flesta piloter brukar ju klara att landa mjukt, eller hur? Så det ska nog också gå bra. Och gör det mot förmodan inte det och smärtorna tar över så har jag Emma med mig. Hon är en av de av de få personer som jag verkligen litar på till 110% och med henne kan jag med svimma eller spy av smärta på en flygplats, det bryr jag mig inte så mycket om, för jag vet att hon skulle styra upp det på bästa sätt.

 

Därför blev jag så glad när hon förra veckan skrev och undrade om jag inte skulle ta och boka en flygbiljett till Stockholm denna onsdag och följa med henne på ett event ”Bara över dagen, det borde väl vara ett bra test” skrev hon och några minuter senare hade jag bokat den där biljetten. Det var verkligen på tiden.

 

Så nu mina vänner, mot flygplatsen (så härligt och befriande det kändes att skriva det) Och tänk, tänk om flyga inte är värre än att åka typ tåg, då skulle jag ju till och med kunna åka på semester till något härligt land(!!!). Även om jag skulle få välja resmål där det går tåg från flygplatsen, alternativt åka med någon som vet vad man arm klarar av och hyra bil. Men då vet jag iallafall om att jag klarar en flygning (landning). Åh, härliga tanke.

Men först alltså, mot Stockholm!

 

Och snälla gulliga Ni, ni kan väl snälla hålla en tumme för att allt går bra, och häng med på instagram (@enarmadebanditen) vettja, förhoppningsvis kommer vi längre än till Arlanda och då väntar en härlig dag i huvudstaden.

 
 

Banditen-post-signature

(Med en hel flock fjärilar inneboende i magen)

 
 

135 kommentarer till “Att göra något man egentligen inte vågar

 1. Jag hoppas verkligen att det funkar och att du får en härlig dag. Vädret verkar också bli fint i hela landet idag.
  Vad kan gå fel;)
  /Ann-Sophie

 2. Heja, heja! Jag håller tummarna och hoppas av hela mitt hjärta att det ska gå så smärtfritt det kan i ditt fall. Hoppas också att ni får en härlig dag tillsammans!
  Kram

 3. Jag håller båda mina tummar för att resan ska gå bra. Solen skiner här i Stockholm idag 🙂

 4. Åh, vad jag hoppas o önskar att det ska gå så bra det kan. Hoppas på skicklig pilot!!! Kram

 5. Jag håller allt vad jag har för att du ska få en fantastisk dag o att smärtan håller sig borta!!! Stor kram

 6. Håller båda tummarna att det går bra med flygningen och att ni får en toppen dag tillsammans.
  Jag hejar som alltid på dig!
  Stor kram

 7. Jag tror varenda läsare du har (inklusive mig själv) kommer att hålla tummarna så de blånar idag!!! Hoppas du får en helt fantastisk dag!

 8. Åh – jag blir rörd av er fina vänskap! ❤️ Och självklart håller jag tummar och tår för att det ska gå bra – du förtjänar såååå att få komma ut i världen! Lycka till nu!

 9. Jag önskar av hela mitt hjärta att det går bra. Håller alla lemmar som bara går att hålla för att ni ska få en underbar dag i Stockholm. Kram Annika

 10. Åh, jag håller tummar och tår för en bra resa och att du får en fantastisk dag!
  Din kämparglöd är imponerande och jag älskar att läsa din fina blogg, tack!
  Kram
  Pernilla

 11. Stort lycka till……hoppas det kommer gå bra ……kram Lena i Färjestaden

 12. Önskar verkligen att det kommer gå jätte bra, och att ni får en underbar dag i huvudstaden.
  Skönt att du har fina Emma vid din sida.
  Jag håller alla tummar jag har och tänker på dig
  Kram Pia

 13. Ååh hoppas hoppas det går bra! Håller alla fingrar och tår. Läser alltid din blogg, men första gången jag kommenterar. Jag älskar din blogg och hoppas du får en fin dag i min stad!

 14. Ååh, hoppas hoppas det går bra! Håller alla fingrar och tår. Läser alltid din blogg och älskar den, men första gången jag kommenterar. Lycka till idag och välkommen till min stad! Kram

 15. Jag hoppas av hela mitt hjärta att allt kommer att gå bra och att du får en toppendag!
  Kram!

 16. Jag håller allt jag har för att du skall få en underbar dag med dina vänner Emma och Petra idag!
  Skönt när man har en vän som man litar på så mycket att man vågar chansa. DET betyder väldigt mycket!

 17. Åh! Jag håller tummarna och skickar med en liten bön! Hoppas det går så bra det någonsin kan gå.
  Och så blir jag lite sådär själviskt glad att jag ska få se både dig och Emma på lördag. Med risk för att jag blir star-struck och inte vågar heja 🙂
  Kram,
  Jenny

 18. Underbara fina. Jag håller alla fingrar tår och armar och ben för att det ska gå bra så att du får en fin dag i Stockholm. kramkram

 19. Önskar dig ett stort lycka till , hoppas allt går bra och att du får en fin dag i vackra Stockholm ♥ Kram. Monica i Rom

 20. Hoppas, tror och ber att kvällen och hemresan blir bra. Heja Banditen, du är modig!
  Kram Sofie

 21. Åh, jag läste precis inne hos Emma hur tufft du hade det igår (och säkert har det idag också)! Ville bara säga att jag tycker du är så himla stark och modig som inte låter denna smärta begränsa dig (mer än absolut nödvändigt), och som ändå ger dig ut i världen och lever så mycket du bara kan (och ibland t o m mer än du egentligen kan). Jag hoppas du ligger mjukt nerbäddad idag, att Abbe pysslar om dig och att handbaksmällan snart är över!

 22. Hej fina bandit! Läste på Emmas blogg om gårdagen, vill bara säga att jag tycker att du är sååå modig och stark!! Ta hand om dig nu och krya på dig!! Stor kram

 23. Läste, hos Emma, att du blev så dålig igår. Hade så gärna önskat att det gått bra och att du fått en underbar dag!!! Blir helt matt när jag tänker på hur du har det och kan bara skicka all kärlek och massor av krya-på-dig-kramar såhär över nätet! Och hoppas, hoppas att någon övernaturligt duktig forskare kommer på någon ny smärtlindringsmetod. Snart!
  Kramar,
  Jenny

 24. Fina Bandit! Jag löste på Emmas blogg om gårdagen. Så jäkla tråkigt!! Jag kollade instagram under gårdagen och hoppades få se någon bild på hur underbart bra dagen blev. Du är ju så tuff som ger dig ut och provar!
  Ta hand om dig och handen nu, hoppas att handbacksmällan går över fort. Många varma kramar och krya på dig!

 25. Fina fina du, jag läste att det gick bra med flyget, men att taxiresan ställde till dig..
  Fy fan vad jag känner med dig :(( Fy fan så orättvist.
  Tänker på dig och ger dig en varm kram och hoppas att du repar jättefort från den här reaktionen.
  Stor kram på dig!

 26. Åh.. Blir helt tårögd efter att ha läst om gårdagen hos Emma. Alla tankar till dig! KRAM

 27. Finaste, vackraste du. Satt på bussen och läste Emmas blogg med tårar trillande ner för kinderna. Du är HELT FANTASTISK ! Stora kramar och jag förstår att det kommer ta många dagar innan vi får se ett inlägg från dig, men ser alltid fram emot dem. Din och Emmas bloggar är de härligaste, finaste och mest inspirerande bloggar som finns att läsa.

 28. Fina Nicole, läste inne hos Emma och blir så ledsen för din skull, kan inte ens föreställa mig vad du måste gå igenom varje dag med din smärta. Jag är så imponerad att du fortsätter våga <3
  Tusen kramar och hopp om en snabb handbaksmälla.

 29. Skickar en mängd kramar till dig, läste om det som började bra men fortsatte illa. Usch och fy vilket jäkla elände. Många kramar till dig – låt allas vår styrka lyfta dig när du är svag så att du kommer tillbaks i trygg förvissning om att så många finns och bryr sig, även om vi inte träffats. Kram!

 30. Åh jag lästa hos Emma hur din resa slutade. På värsta tänkbara sätt. jag lider så fruktansvärt med dig. Att du kan få gå med en sådan smärta är för mig helt osannolikt, trodde knappt man kunde det 2014. Du är så otroligt stark med en vilja som verkligen lyser igenom hela dig.
  Jag skickar dig de varmaste kramarna och hoppas verkligen du blir bättre snart.
  Helena

 31. Vill bara skicka en massa mjuka kramar och önska dig snabb bättring<3
  Och du, du kunde flyga:-)

 32. Tycker att du är en helt fantastisk människa ( det jag känner genom bloggen som jag hittade nu i sommras)! Så stark, trots all din smärta! Fantastiskt att du kunde flyga! Hoppas att det är fler flygresor det är du drömmer om nu och inte taxibilar som inte förstår sig på problemet 🙂 All stryka! Kram!

 33. Läste på Emmas blogg hur tufft det blev i Sthlm. Skickar en stor varm kram och pepp, med min whiplash vet jag hur det är när jag blir dålig. För då blir det väldigt lika för mig. Minsta lilla stöt av bilen mot vägen känns som ngn sticker in en kniv i nacken och smärtan är så outhärdlig att jag inte kan ta in ngt annat än just den. Hoppas det ger med sig snart <3 <3 <3

 34. Nicole, är ledsen över att det stupade på en taxichaufför. Har själv erfarenhet av nervsmärtor och det här med taxichafförerers olika förståelse och uppfattningsförmåga. När jag åker med några andra taxichafförer än mina utvalda i min hemort, är det j-ligt svårt att få dem köra SAKTA OCH LUGNT! Kan bara ana vilket helvete du har genomlevt och genomlever, men har en förståelse för din situation. Men i allt detta vilken underbar inkännande vän du har i Emma, Ni två framstår som två otroligt fina själar med olika kroppsliga förutsättningar. Varma mjuka KRAMAR från Ninni.

 35. Usch. Nu sitter jag och gråter på jobbet. Läste på Emmas blogg att det började i dur och slutade i moll. Hurra för att du kunde flyga och hoppas att du tar med sig det från dagen. Önskar dig all bättring och att handbaksmälkan inte är alltför stygg.

 36. Tänker på dig idag. Blev så himla besviken när jag läste hos Emma att du blivit så jättedålig. Önskade såå att det skulle bli en bra dag för dig igår…
  Varma kramar å ta hand om dig.

 37. Kära, fina och starka Banditen, jag är så ledsen för din skull!
  Önskar av hela mitt hjärta att du skulle få slippa det här lidandet.
  Du är beundransvärd. Jag ber att återhämtningen ska gå fort och att styrkan kommer åter. Hoppas så att du kommer att kunna minnas och glädjas åt första delen av dagen om några dagar. Kram Sofie

 38. Fina Banditen. Det gör så ont att höra om all din smärta som du måste utstå! Så härligt att flygningen gick bra, men så otroligt tragiskt att det sket sig pga en bilfärd. Hoppas verkligen det snart kommer ett botmedel för dig. All styrka och kärlek här i den digitala världen! Du är otroligt stark! Stor Kram

 39. Gumman, läste hos Emma hur det gick, så ledsen för din skull!
  Ville bara skicka lite krya på!
  KRAMAR

 40. Har hittat till din blogg via Emmas blogg och länge tänkt jag skulle skriva att jag verkligen beundrar dina försök att ständigt göra det bästa av situationen. En stor kram från Lund

 41. Finner inga ord. Lider verkligen med dig. Går inte att föreställa sig hur jävla ont du har! Krya kramar från en läsare.

 42. Sötaste N! Önskar av hela mitt ♥ att de skulle hitta något som kunde lindra för dig.
  Stor KRAM i dag då du nog behöver alla kramar du kan få efter din taxiresa…
  Adela

 43. Tårarna rinner när jag läser hos Emma att det inte gick bra med taxiåkandet. Jag lider så med dig, finns det verkligen ingenting man kan göra? Stor Kram

 44. Det här går bara inte, ingen ska behöva ha det så här! Du har fått en skada, som sjukvården har gjort mycket värre och faktiskt invalidiserat dig. När du repat dig denna gång ska du KRÄVA att bli hjälpt, det måste gå att göra mer än att bara ge dig en stödskena och sedan överge dig. På dem bara! Kramar och medkänsla från mig!

 45. Stora krya på dig och gå väck smärta kramar till dig!! Så tråkigt att du fick ont efter taxiresan. Hoppas verkligen att det finns någon hjälp att få för dig. Så här kan du ju inte ha det. Kram Annika

 46. Så tråkigt slut på en så kul dag. Massa styrkekryakramar till dig! Du är så stark & tapper! Hoppas baksmällan ger med sig så snabbt det bara går. Häck väck dumma, dumma smärta. Kram

 47. Fina bandit.
  Jag, som många andra, läste hos Emma hur dåligt du mår.
  Är så ledsen för din skull att det skulle sluta såhär.
  Vilken himla tur att du hade Emma hos dig.
  Önskar att handbaksmällan går över fort, mina tankar är hos dig.
  Har tittat in flera gånger för att jag så önskade att det skulle gå bra för er.
  Stor kram.

 48. Vad ledsamt att läsa om ert Stockholmsäventyr och hur det slutade. Hoppas du kryar på dig fort och att du får möjlighet till fler utflykter framöver som får ett lyckligare slut. Skickar en massa virituellt dun och hoppas att det hjälper smärtan att fly sin kos.

 49. Du är i samma ålder som mina döttrar och vad jag önskar att det fanns något som kunde hjälpa dig!!! Söta, söta du jag önskar dig bättring av hela mitt hjärta och tackar den underbara Emma för att hon finns!!
  Kram

 50. Skickar skånes alla frysta ärtor till dig, med hopp om att de kan göra livet lite drägligare för dig.
  Annars så tycker jag vi kan prata väder. Typ ösregn och regnbågar. Jag har svårt att förstå att det bar aför en månad sedan var TOK varmt och att jag längtade tills just de här regniga höstdagarna. Fasgt frågan är om det var regnet jag längtade efter, eller själva höstlunken, om du förstår vad jag menar.
  Hur som hälst så ligge rjag här på min soffa, tittar ut genom fönstret och ser en underbart vacker regnbåge.

 51. Hej fina människa som duger precis som du är! Det är första gången jag skriver till dig. Kan ärligt säga att jag vet faktiskt hur du har det. Jag vet Vilket helvete det är med sådana smärtor i kroppen som inte ens omgivning förstår sig på och knappt sjukvården heller. Var med om en trafikolycka när jag var 14 år och har sedan dess ständig smärta och värk i stora delar av kroppen med ett jäkligt irriterat nervsystem och smärtsystem. Idag är jag 38 år. Har själv ett helvete med att både åka buss, bil. sätter igång en massa symtom som sprider sig. Du vet illamående, yrsel, domningar, stickningar, pulserande, strålande smärtor.Har genom åren testat många behandlingsmetoder och måste säga att den rätta vägen är genom acceptans. Att lära sig acceptera att vara i sin kropp.Lättare sagt än gjort, men jag hoppas du förstår vad jag menar..att acceptera innebär inte att du ger upp tron på att bli bättre. hoppas så innerligt att du kan få kontakt med en kbt utbildad sjukgymnast. eller så vänder du dig till vårdcentralen och ber om att få komma till en smärtklinik eller att du får gå på multimodal smärtrehabilitering. Du är inte ensam. Kram

 52. ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
  Blev så ledsen när jag läste Emmas inlägg om Sthlms trippen.
  Det som gick så bra till en början.
  Stor stor kram till dig fina Nicole och massor av kärlek
  ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

 53. Nej, nej, nej det här går inte. Jobbar i sjukvården och blir förlamad över att du inte kan få hjälp. Vad är planen för din fortsatta behandling? Förstår att du bor i Ystad och undrar om det är de som ansvarar för din rehab.
  Håll ut
  Lis

 54. Hej! Jag känner inte dig men jag känner med dig. Läste precis hos Emmas att du har haft en väldigt tuff dag. Eller, det är nog lite väl milt uttryckt. Vi som läser dina ord och tittar på dina bilder kan aldrig sätta oss in eller förstå vad du går igenom. Det ända jag kan säga är att jag beundrar dig för att du orkar ta dig ur sängen. Beundrar din styrka. En stor varm kram till dig!
  MVH Josephine

 55. Åh krake, kan inte ens förstå hur du lider… Önskar så att något går att gör åt din situation…. Blåser mina bästa superblås för att lindrA det onda lite :0 kram

 56. Köra du! Var nyss inne hos Emma <3 Håll ut, håll ut, du bara måste hålla ut. All styrka i världen och alla tankar. Stockholmstrafiken är förfärlig för en tjej med smärtsyndrom och chaffisarna kan verkligen ställa till det. (nu mera vet jag vilka bilmärken som jag inte kan åka med) Varm kram och kraft!!!

 57. Läste också hos Emma och har aldrig kommenterat förut, men skickar mina allra varmaste krya på dig kramar till dig, massa kramar, J

 58. Har också läst hos Emma, och fick i smyg torka bort en tår…det är så hemskt och jag blir så ledsen för din skull 🙁 Hoppas du får lite tröst i att vi är många som tänker på dig, och att du visst kan flyga… kram <3

 59. Usch vad illa jag mår när jag läser vad Emma skrivit. 🙁 Så otroligt sorgligt. Jag hoppas att du får må bättre snart om att du har kärlek och stöd runt om dig. <3

 60. Nej rackarns alltså, läste också hos Emma. Måtte de hitta något som iaf lindrar smärtan nu! Åh. Tusen styrkekramar och hoppas du har någon hos dig som rår om dig

 61. Men fy.. Var inne hos Emma och såg vad som hänt. Ingen av oss kan förstå hur du har det, vad du dagligen genomlider.. Önskar det fanns något man kunde göra för dig och din smärta.
  Massvis med kramar till dig och hoppas du mår bättre <3

 62. Hej! Jag blir så berörd av din livssituation. Jobbar med att hjälpa personer med smärtproblem, och råkar känna till att Kristoffer Bothelius på smärtcentrum i Uppsala ska testa en ny behandlingsmetod för personer med CRPS. Googla honom och kontakta, kanske är en väg att få hjälp? Kram och lycka till.

 63. Här är ännu en som läst hos Emma…. Och ännu en som inte har ord nog till att uttrycka allt jag tänker om din situation, utan att ens känna dig. Jag kan bara, från det innersta av mitt hjärta, önska och hoppas att du kryar på dig snart. Och om det inte finns så mycket hjälp att få för smärtan i kroppen, så hoppas jag att du kan få hjälp med smärtan i tankarna! En stor kram!

 64. Tänker på dig, och hoppas att du har mindre ont nu. Häck väck dumma smärta! Kram

 65. Läste hos Emma om vad som hände i Sthlm. Kära du, hoppas du snart är på benen igen.

 66. Jag har tänkt på dig varje dag sen jag läste den dåliga nyheten på Emmas blogg. Skickar dig sturka, hopp och ork med det tunga. Kram!
  Jennie

 67. Saknar dina inlägg fina bandit.
  Tänker på dig å hoppas att du är på bena snart.
  Läste Emmas blogg å det gjorde ont i hjärtat.
  Styrke kramar fina du. ♡♡

 68. Fick en liten tår i ögat när jag läste Emmas blogg. Jag och alla andra ville så innerligt att det skulle gå bra för er på resan. Är så otroligt ledsen för att din smärta begränsar ditt liv så otroligt mycket. Hoppas att du snart mår bättre. Massa kramar från Linda

 69. Läste precis inne hos Emma om hur det gick för dig i Stockholm och det kändes sorgligt och hoppas verkligen du återhämtar dig snart fina du. Men det fanns ändå något positivt i det hela, du kunde flyga och du fick en än gång bekräftelse på vilken fin vän du har. Kramar

 70. Tystnaden på din blogg gör ont i hela min kropp. Hoppas verkligen att du är bättre snart och att du åker tillbaka till Stockholm och förklarar KÖR FÖRSIKTIGT för den där taxichauffören. Må så gott!

 71. Det finns ju inga ord som kan göra dig frisk – jag önskar så att det gick att trolla bort din smärta, tappra, starka och modiga Bandit! En stor kram!

 72. Hoppas av hela mitt hjärta att det tas fram ett mirakelbot mot din smärta.
  Kram från Örebro

 73. Tänk att det skulle gå så himla illa när du var så otroligt modig. Hoppas så att du är på bättringsvägen. Massor av styrke kramar!

 74. Som du ser, vi är många som tänker på dig och önskar och hoppas med hela våra väsen att du snart repat dig och hamnar på fötterna snart igen. Kramar och tankar i massor till dig! /Helén

 75. Förstod av de andras bloggar att det inte gick så bra (åt helvete) i Sthlm. Hoppas du långsamt vandrar stigen mot förbättring. Kärlek!

 76. Hoppas du mår lite bättre nu! Tänkte på en sak: nästa gång du vill göra nåt sånt här lite speciellt, kan du inte be att de lägger en sån där nervblockad på dig innan då? Har för mig att du har skrivit om det nån gång? De håller väl i sig ett par timmar iaf? Förstår ju att det inte är hållbart i längden, men som en nödlösning…

 77. Känner verkligen med dig, hoppas du snart är på benen igen. Vi är många som tänker på dig. Styrkekram

 78. Åh fina Nicole! Förstår att du inte är okej.. 🙁 Saknar dina inlägg.
  Jag är dålig på det här med nervblockerare.. Vad är riskerna med det? Hörde av en vän som känner en med nervsmärtor som de gett Botox? Är det något som du hört, eller kanske till och med provat?
  Många kramar!

 79. Åh… kära du.. inte på benen än…..?:(
  Tänker på dig och hoppas det har börjat vända igen… suck
  Stora kramar igen.

 80. Fina banditen! Hoppas du blivit väl omhändertagen under de rådande omständigheterna. Abbe har kanske varit varit nära dig och ”känt” din smärta? Har själv två hundar som ligger nära och värmer och tröstar när jag är dålig! Kram! Ta väl hand om dig.

 81. Hej. Jag känner inte dig. Men tänker på dig och skickar alla kryapådigtankar och kryapådigkramar jag kan. Det du upplever och hur ditt liv påverkas, det önskar man ingen.

 82. Går in varje dag för att se om du lämnat något livstecken. Det skär i hjärtat på mig när jag ser att så inte är fallet. Jag kan inte för en sekund föreställa mig vad du går igenom, varje minut, varje dag. Jag kan bara förbanna denna orättvisa och hylla dig för att du inte bara tar dig upp ur sängen (det är nog många som hade legat kvar) utan för att du dessutom delar med dig av din resa.
  Vi är många som hejar på dig och skickar dig styrkekramar och varma tankar i massor, varje dag!
  Kram och krya på handbaksmällan

 83. Mina tårar bara rann när jag läste hos Emma om hur dåligt du mådde i Stockholm. Finns det verkligen ingenting man göra för att underlätta livet för dig. Tänk att vara så ung och behöva gå igenom så svåra känslor som att alltid ha ont. Du ska bara veta vad jag lider med dig. Nu hoppas jag att du snart orkar komma in på bloggen, saknar dig här. Stor Styrke Kram

 84. Skriver igen ~ för att förmedla att jag tänker på dig. Jag tänker på dig, som jag aldrig någonsin mött. Men jag önskar innerligt att du får hjälp och att du blir bättre. Förstår att det går långsamt. Någonstans hoppas jag att energin jag skickar faller ner som luddigt stjärnstoft över dig.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg