Handbakis-fredag

 
 

IMG_0253

 
 

Tittar in och önskar er en fin fredag!

 

 Dessvärre är kroppen inte på topp här idag, handen protesterar lite efter gårdagens aktiviteter. Jag som brukar försöka vara duktig med ”lugna torsdagar” för att slippa vara handbakis på fredagen drabbades igår den där paniken jag kan drabbas av ibland, paniken över att inte styra över min egen kropp. Så vilan byttes (delvis) ut mot en promenad till närmsta affär på förmiddagen. Så dumt egentligen då det vore mycket klokare att invänta någon som kunde kört mig dit. Men ja, när den där paniken kommer över mig då måste jag bara göra saker själv, fast jag egentligen inte borde.

Sedan kom iallafall mamma på besök, hon hade köpt bakelser (för att fira att solen sken) och när vi hade fikat så tog hon ett städryck här medan jag tittade på. Så himla skönt när det är gjort, jag har fått blunda för dammråttorna den senaste tiden då jag verkligen inte haft någon lust att ta tag i dammsugningen själv med tanke på hur mycket smärta det kostar mig. Handbakis pga dammsugning, inte min favorit baksmälla direkt. Då finns det roligare saker att vara handbakis av. Så det, i kombination med att jag är totalt värdelös på att be om hjälp, resulterar ibland i att det blir långt mellan städningarna här hemma.

Hur som helst, på kvällen klämde jag dessutom in lite bebisgos, bokläsning och klossbygge med den mysigaste tiomånaders-tjejen jag vet.

Så ja, den där handbaksmällan borde kanske inte kommit som någon överraskning direkt.

 

  Men nu jag har iallafall lite mat i kylen, nystädad och en renbäddad säng här denna handbakis-fredag, det är verkligen inte fy skam. Även om fredag är min absolut värsta dag att vara handbakis på.

 
 

Banditen-post-signature2

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “Handbakis-fredag

 1. Usch, tycker det där är så hemskt att du ska behöva leva med smärtan och vara förberedd på att den alltid ska finnas på lur..önskar en kunde göra något men jag sitter här på andra sidan en skärm och tänker på dig och hoppas på att läkarna och forskningen kan underlätta för dig så snart det bara går!
  Stora kramar !

 2. Härligt att mamsen kom o fikade och skrämde boet dammråttorna :).
  Hoppas handen är snällare imorgon.
  Kram o god natt

 3. Så tråkigt med denna handbaksmälla! Rackarns alltså. Men så fint och tacksamt med mamma din som kunde hjälpa till! Hoppas din morgondag får vara bättre!

 4. stackars dig , alltså jag kan ojja mig över att det är dammigt här med fem barn , husdjur osv men jag skäms ibland då det finns dem som har smärta och inte kan, jag KAN ju städa det är bara att jag inte hinner ! Då storstädar vi ändå väldigt ofta och man plockar ju hela tiden. Här skiner solen idag vi ska på Leos lekland jag önskar dig en handbakisfri lördag!! kram

 5. Alltså det är obegripligt hur du står ut med smärtan o vad den ställer till med. Jag tror vi andra aldrig kan förstå riktigt men jag tycker det är så himla bra att du delar med dig, det ger en annan lite perspektiv och eftertanke. Ha en härlig helg, utan handbaksmälla hoppas jag

 6. Du behöver inte svara på detta, förstår om om du inte gör det? Undrar vad du äter för smärtstillande? Går du på ngn typ av KBT behandling för smärtlindring?
  Kan man inte använda botox som smärtlindring- har hört så mkt bra saker om det ( hatar annars botox som skönhetsingrepp men som ”medicin”?)
  Önskar så att du fick lindring!!! Förlåt om jag drar upp sånt här som du säkert själv redan kollat upp för länge sedan och förlåt om jag verkar okunnig med mina frågor och undringar.

  1. Hej A.L!
   Jag äter inga smärtstillande, det finns inget som biter på smärtorna.
   Botox är inte ett alternativ för min skada.
   Och nej, jag går inte i kbt för smärthantering nu men har gjort detta tidigare. Har ju levt med den här skadan i 4 år nu och testat det allt som finns på marknaden som du säkert förstår.

 7. Hej.
  Så himla fin sänghimmel! Var hittar man den?
  Skulle passa så bra över min styvdottern säng!
  Kram
  Sofie

Comments are closed.