Nyår, årets värsta dag.

 

IMG_0466

 

Där hänger nyårsklänningen och väntar på att jag ska komma ur morgonrocken och i den istället. En Malene Birger-sak från ifjol som blir perfekt som nyårsblåsa i år tillsammans med halsbandet jag fick i julklapp. Firandet i år blir som vanligt så lugnt så möjligt då Abbe är jätterädd för raketerna. Middag hemma hos mamma och sedan åker vi ut med bilen någonstans där det är lite lugnare, förmodligen runt flygplatsen.

Nyår är verkligen värsta dagen på året sedan Abbe kom in i mitt liv, hemskt att se honom lida så och inte kunna göra någonting. Hoppas att den lilla loppan tar det hela med lite mer ro iallafall. Och jag har laddat upp med alla receptfria hjälpmedel som finns för att underlätta för Abbe, hoppas det hjälper lite iallafall.

 

IMG_0485

 

Nu ska jag ta tag i att fixa naglarna & sedan komma i den där klänningen-

det är ju trots allt nyår, även om det är den värsta dagen på året.

 

Så:

Ett riktigt fint slut och ett Gott Nytt År till er,

TACK för i år vänner. Det är så fint att ni finns med, ni anar inte.

 

Banditen-post-signature2

 

8 kommentarer till “Nyår, årets värsta dag.

  1. Vi provade detta på vår extremt skotträdda hund igår/inatt och det funkade verkligen så mycket bättre än allt annat vi provat.
   Så vår nyår firades hemma (inne på toan vid tolvslaget), vilket vi inte har gjort på fem år.
   Hoppas det gick bra för Ebbe. Vet hur det är att fira tolvslaget vid flygplatsen, har man gjort de senaste åren.
   Kram Cissi

 1. Personligen förstår jag inte nyttan med raketer, miljöförstörande och så många som blir rädda. Här har vi en liten katt som blir räddare för varje år och ligger i ett linneskåp och darrar. Hoppas ni trots allt får en fin kväll och att den lilla söta är en orädd sak.
  Kram P

 2. Tips: bomullstuss i öronen på husdjur hjälper en del att dämpa ljuden, ha radio på, isolera så mycket så möjligt med tjocka gardiner.
  Hitta en plats där det minst hörs raketer så kan dom vara där med något mysig o rolig leksaker o gott o äta / tugga, ha en mys lampa tänd o radio på att ta bort smällande ljud .

 3. Har haft en hund som var så fruktansvärt rädd och det gjorde så ont i hjärtat. Att inte kunna göra något. Låter som en bra idé att åka till flygplatsen, läste om ett hotell vid Arlanda som var fullbelagt av fyrbentingar den här natten varje år.
  Gott nytt år! Hoppas det blir så lindrigt som möjligt. 🙂

 4. Gott Nytt År! Här tillbringas kvällen hemma med hundarna, den äldsta har vi varit till veterinären med så i år provar vi med ”lugnande”.
  Hittills har det fungerat bra hela kvällen ,får en dos med tvåtimmarsintervall. Det är något ganska nytt preparat som är framtaget speciellt för djur. Hälsa Abbe o lillasyster! / Stina

 5. Mycket igenkänning här även om jag för min del gett upp festblåsan 😉 Min lilla höna och jag fick i år ”asyl” i en mysig liten stuga långt inne i skogen. Eldade brasa och åt godis och hade det allmänt fint. Fast oavsett hur långt bort från ”allt” man tar sig så hörs ju några smällare vid tolvslaget… Men en kvart med olycklig hund är bättre än en hel kväll!! Hoppas att ni fick det hanterbart och att Abbes rädsla inte smittade den lilla.
  Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig och hundarna!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg