Pink party; dukning och DIY

Fick lite frågor om dukningen från mitt Pink Party så jag tänkte att vi kanske kunde kika lite närmare på det.

Duken kommer från h&m home, den tumlades efter tvätt för att få den rätta skrynkliga känslan. Valet av blomster var ganska givet, jag älskar ju pioner så det fick det bli. Jag tömde som ni vet torghandlarens pionlager och kvällen innan gjorde jag flera små buketter som jag placerade i mindre glasvaser varvat med syltburkar som jag spraymålat i guld.

Här ser ni vattenglasen som jag sprayade med spraylim och sedan doppade i guld-konfetti-glitter. Glasen som jag använde är Ikeas billigaste eftersom de såklart inte skulle hålla för en disk efteråt, men de var himla tjusiga för kvällen och adderade verkligen något till dukningen tycker jag.

Tallrikarna med guldstänk har jag gjort med hjälp av porslinsfärg och bränt i ugn, så de går finfint att diska och använda om och om igen.

Blad från mammas syrenbuske blev tillsammans med en guldig spritpenna utmärkt som placeringskort och guldbesticken kommer från Lagerhaus.

Sen fick jag någon fråga om fördrinken med.

Champagnekuporna fick guldglitterkant av ätbart guldglitter med samma princip som när man sockrar kanterna på ett glas, en rejäl tuss med rosa sockervadd i varje glas (hemmakväll har på bruk) och sedan vid servering fyller man på med iskall torr prosecco och en liten skvätt flädersaft. Mmm, sååå gott! Och ja, även den loppisfyndade champagnekylaren har fått sig ett lager guldfärg eller två. Det var inte mycket som gick säkert där under några dagar.

5 kommentarer till “Pink party; dukning och DIY

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg