Soffhörnan just nu

 
 
IMG_5400
 
 

Jag lovade ju för någon vecka sedan att jag skulle visa hur det blev när jag köpte nytt soffbord. Jag hade spanat på de där betongborden som den här duktiga tjejen tillverkar i en evighet nu känns det som, men så har jag varit sugen på att göra en egen variant. Ja, jag är en sån jobbig människa som vill testa att göra det mesta själv. Men eftersom jag ju som bekant är enarmad och lever med smärtor dygnet runt så är jag ju minst sagt begränsad i vad jag kan och inte kan göra. Inte minst när det gäller att gjuta i betong.
 
Men så en natt när jag loggade in på Instagram (ja, det är lite si och så med sömnen när man är en Enarmad Bandit) såg jag att hon (@ inredningsgalen1) sålde en betongskiva billigt eftersom den inte riktigt höll måtten för hennes dösnygga ramar. Inte mycket att snacka om, eller hur? Så jag mailade henne bums och snodde morgonen därpå åt mig en gammal trälåda i växthuset hemma hos mamma. Samma eftermiddag hade jag ett nytt soffbord på plats och även lyckats sälja det gamla.

 
 
IMG_5418
 
 

Jag vet inte hur det är för er, men för mig är det iallafall omöjligt att stoppa där. Så då började jakten på en ny matta att matcha det nya bordet med. En vit matta som jag hade innan, det var väl inte en höjdare direkt om man är ”sambo” med en liten lurvig Abbe med blöta regntassar.
 
Inte ens om den är tvättbar, det är bara att erkänna.

 
 
IMG_5409
 
 
IMG_5393
 
 

Men det där med att hitta en lämplig matta var lättare sagt än gjort. Den skulle vara stor, men inte för stor. Ljus, men inte för ljus. Lätt att tvätta av, men inte tunn och sladdrig. Ja, ni hör ju, jag skulle kunna fortsätta i en evighet. Men så sprang jag plötsligt på den, på Rusta av alla ställen.
 
Och jag får nog säga att den uppfyller de allra flesta av mina kriterier för den perfekta mattan.

 
 
IMG_5458
 
 
IMG_5471
 
 
IMG_5490
 
 

Så inom loppet av någon vecka fick min soffhörna sig en ordentlig make over. Nu letar jag nya kuddar tilll soffan och annat småfix. Det pirrar ordentligt i inrednings-nerven, så det lär väl inte dröja speciellt länge innan det är på plats.

 

Men bordet alltså, jag älskar det!

 
 

Banditen-post-signature

 

26 kommentarer till “Soffhörnan just nu

  1. Wow! Kanske trotsallt får göra det där försöket att bryta mig in o charma Abbe med köttbullar eller nåt och sen sno åt mig allt de snygga, alternativt kidnappa med dig som personlig och inredningsstylist eller när jag tänker efter låter kidnappningen som en bättre plan . detta är ju så snyggt att man nästan dör på kuppen!
    Kram

  2. Sååå fint bord og rum!!
    Vi letar oxå efter nytt soffabord ( och matta), inte lett!
    Ps.hur har du gjort med at få den fina softa ljuset på bilderna?)
    Ha en fin fin (og smærtfri) måndag!

  3. Vad fint det blev!
    Jag kan också bli så där. För ett år sedan så bytte vi fondvägg i vardagsrummet och av bara farten så var jag tvungen att köpa ny tv-bänk, nya bokhyllor och nytt soffbord. 🙂
    Kram Linda

  4. Wow, vad fint! Och jag som älskar trälådor blev helt plötsligt grön av avund när jag läser att du har en mamma med en sån skattkammare hemma, där du bara kan åka och hitta såna där raringar 🙂 .

  5. Riktigt fint blev det! Man ska inte underskatta ställen man kan göra fynd på. Har fullt upp hemma med inredande hemma själv och den där mattan skulle nu kanske passa i vår hall

  6. Riktigt snyggt soffbord och även den nya mattan. Jag har försökt hitta en ny matta i över 1 år men ännu inte hittat den där perfekta. Skulle kanske åka till Rusta och se vad de har =)
    Du har ett otroligt vackert hem! Trevlig måndag på dig.

  7. Hej där! Amen superfint blev det ju! Jag var inne och kikade på hennes betongbord…de var verkligen to die for! Men ett problem återstår och det är vart jag skulle få plats med det…spanade in ett sidebord. Ha en fin och strålande dag i solskenet.
    Kram Petra

  8. Wow, stiligt! Den perfekta blandningen mellan ’industriell’ och ’lantlig’ stil, älskar de ljusa färgerna i ditt rum, riktigt fint. Om du hade funnits på Pintest, skulle jag ha ’pinnat’ ditt bild på min ’Scandinavian design’ moodboard 😉 Jag skulle också behöva en ny matta; jag har väl ingen Abbe men jag har en liten 2-årig Viking, nästan samma sak, hahaha!
    Ha en fin dag!
    Kram, Marèse

  9. Så fint!! Sånt ”egendesignat” bord skulle jag vilja ha 🙂 Hur sitter betongskivan fast i lådan?
    Och vilket fynd med mattan, den måste jag kolla in.

    1. Den sitter inte fast, utan vilar bara på den. Ligger riktigt stabilt faktiskt=)

  10. Åh vad fint! Du får komma hit så får jag anlita dig att styla om här hemma haha 🙂

  11. Hej! Åh vad fint det blev! Riktigt inspirerande bilder, fick lite inspiration nu till hösten. Njut och ta hand om dig. Kramar, ps mattan blev riktigt snygg 🙂

  12. Wow, så superfint! Och Rusta….tja, vad spelar det för roll om det nu är den perfekta mattan! Jag kanske skulle åka dit och spana, behöver också en matta nämligen….
    Kram!

  13. Superfint! Undrar vart korgen med vovvens grejor är ifrån? Har letat länge efter nån snygg till min… 🙂

    1. Det är Happy Lights som jag fick i julklapp ifjol.
      Det finns liknanade som heter iris-lights på modesto vet jag, Happy Lights brukar vara slutsålda på de flesta ställen. 🙂

  14. Supersnyggt! Var har du köpt krukan som står i fönstret med det lilla trädet i? Har letat mig fördärvad efter sånna..

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg