Fredagsfeeling

 
 

IMG_5474

 
 

Jag vet inte vad det är med fredagar, men någonting är det; som gör mig sådär pirrig i magen och som liksom lyfter någonting från mina axlar. Jag var rädd att den där känslan skulle försvinna med tiden, eftersom mina dagar numera är ganska lika.

Men nej, den finns kvar och det är jag så himla glad och tacksam för. Även om jag inte riktigt kan göra allt det där som hör fredagen till för mig längre, om jag inte vill förstöra hela helgen med handbaksmälla vill säga.

Ett nystädat hem, handla hem massor av god helgmat och köpa snittblommor på torget, det är hur mina fredagar såg ut förr.

 
 

IMG_5482
 
 

Men som mitt liv ser ut just nu så förblir allt det där en dröm om hur det borde vara; doften av Maison Bell i hela lägenheten, liljor på bordet och kylen proppfull av sånt som får munnen att vattnas. Och, håll i er nu; renbäddad säng.

Men det är såklart omöjligt, att städa, tvätta, gå till torget och åka till Ica.

 

Så istället tittar jag utmattat på dammtussarna och öppnar balkongdörren för att iallafall få lite av den där fräscha känslan. Och så tänder jag doftljus i varje rum, de är min bästa vän.

Kanske, kanske finns det till och med en påse Bjärechips längst in i skafferiet att lyxa till det med.

 

Trots att det inte är den fredagen jag önskat, så är det fredag och det känns skönt i magen.

Hoppas att ni också har den där sköna helgkänslan, och att er fredag blir precis så bra som en fredag kan bli.

 
 

Banditen-post-signature

 
 

24 kommentarer till “Fredagsfeeling

  1. Uff, håper så at din arm blir bedre om inte så lenge!!
    Men man må prova att se det positiva i det man har her i livet, selv om det inte alltid er like lett..
    Så fint skrivbord, med mass fina saker på! Tror jeg må hente mitt gamla skrivbord som står hos mamma.
    Den var så søt den lille ”vasen” der du har stearinlyset i! hvor kommer den fra?
    og veldig fine små roser!
    Her er jeg overlyklig at det er fredag! hem o mysa og bara ta det lungt!
    Ha en underbar fredag fine du!
    klem

    1. Självklart ska man se det positiva i livet, dock tycker jag det är viktigt att inte försöka dölja de jobbiga bitarna.
      Det står tyvärr ingen tillverkare, jag har köpt den i en lokal inredningsbutik.. =/
      Hoppas ni hade en jättemysig fredagskväll 🙂
      Kram

  2. det är verklige något speciellt med fredagar, oavsett om man jobbat/varit i skolan hela veckan eller om man är ledig. Fredagar är lite magiska! 🙂

  3. Satt och kikade igenom din blogg igår och den är verkligen mysig. Jag gillar du skriver så öppet om det som hänt dig och att alla dagar inte är bra dagar, det är uppfriskande i bliggvärldens stundtals perfekta yta.
    Ha en fin fredag med dammråttorna (jag stirrar på mina med men dom verkar inte vilja försvinna av sig själv, typiskt…). 🙂

  4. Skönt att du ännu kan få fredagskänslan, men det är väl så att det smittar av alla runt omkring fredag är ju fredag! Hoppas du får lite lyx med såväl sol, chips o tända ljus. Kram

  5. Tack för en bra blogg! Vart har du köpt ”Love is the new almost black” postern?
    Hoppas du får en bra dag!
    Mvh Hanna

    1. Det är tyvärr ingen poster, utan något jag klippte ut ur en katalog en gång och satte i en ram..

  6. Skickar lite fredagskramar från Hörby<3
    Hoppas du får en fin helg i det fina vädret som utlovas och får ngn liten stund där det känns bra och det kan kännas nästan som förr!
    kramar
    Birgitta

  7. Hade jag bott lite närmre (och kännt dig lite bättre 🙂 ) så had ejag dykt upp med fredagsblommor och gott. Hoppas du får en skön start på helgen och inte har för ont.
    Så fint du har det på skrivbordet! Kram

  8. Har ett litet tips till dig. GRANNAR.SE. Finns i hela Sverige. (Hade jag bott nära dig
    och kännt dig så hade jag kommit med fredagsgott eller skickat bud till dörren.:-)
    KRAM

  9. Dessa jädrans dammråttor som har en tendens att föröka sig hela tiden…suck vad trött man blir! Så jag tror jag läser lite fler bloggar…fast din är den bästa! Du är minsann en modig tjej som delar med dig av glädje, smärta och små kuligheter! Det gillar jag! Hoppas din arm förstår att den inte ska hålla på o tramsa hela tiden utan komma på bättre tankar! Ha en go helg!

  10. Hej fina Banditen! Jag har läst din blogg ett bra tag och flyttade självklart efter när du flyttade in till Elsas. Jag är jättedålig på att kommentera men idag kände jag att jag ville skicka över en miljard kramar till dig starka och vackra kvinna. Trots din smärta utstrålar du alltid sån positivism och du är en sann inspiration på sååå många plan. Jag kan gnälla och tycka jag har det jobbigt ibland med mitt vardagliga men när jag kikar in till dig blir jag alltid så tacksam för det fina jag har…mina barn, mitt jobb, mitt hem, min man, min familj mm mm som man kanske inte alltid uppskattar. Och jag kan gnälla över dammtussarna i hörnen men jag har ju i a f möjlighet att göra något åt dem och det blir jag så tacksam över att få känna när jag tittar in hos dig. Dina fina bilder, dina alltid helt fantastiskt snygga outfits och att du är vacker som en dag. Du ger mig inspiration att njuta av det lilla i livet som man kanske inte tänker på till vardags. Du får mig att se det vackra i saker jag aldrig tänkt på förut och det är sann inspiration för mig. Jag hoppas du får njuta din fredag så gott det går och jag håller med dig om doftljusen. Sååå ”lyxigt” det känns att tända dem överallt och bara blunda och njuta av doften.
    Så kramar i massor till dig
    /Vivvi

  11. Lilla gumman tänker jag!! I motvind stiger drakar. Tack för att du förmedlar känslan av fredag!

  12. Fredag är fredag och ännu mer fredag för er som kämpar och har vett att njuta av det lilla i vardagen. Vi andra, som mest flänger omkring, borde bli tagna i örat o tydligt informerade om att livet faktiskt inte är självklart o enkelt.Tack för stt du gör det! Skit i dammet, spring fort genom rummet så gömmer sig råttorna under sängen. Sedan kan du bara njuta av doften och känslan. Fredagen är din.

  13. Visst läste jag någonstans att du hade operation inbokad nu under hösten?
    jag hoppas att din arm/hand blir betydligt bättre, att du slipper ha ont .
    Här är det också fredag, trots mina dagar oftast också ser likadana ut.
    Ha en fin helg.
    Kram Jess

  14. Är helt övertygad om att du kommer få tillbaka dina fredagar igen någon dag. Håll ut!

  15. Hej på dig,
    jag har inte på långa vägar de problemen med smärta som du har, men jag har en fot som krånglar för jämnan. Jag föddes med klumpfot och foten har opererats många gånger och är ärrad av allt detta. Under min benförlängning gjordes ”dödsstöten” som gör att jag vissa dagar inte ens kan stå på foten, utan får använda kryckor,
    I alla fall, jag vill bara säga att jag vet hur det känns att bli begränsad och det är så frustrerande att inte kunna göra det man alltid kunnat göra själv!
    Kram på lördagen, som förhoppningsvis känns bättre än igår. <3

  16. Hej! Jag har precis börjar läsa din blogg. Hittade den via Emma. Jag är lite nyfiken på vad du arbetar med? Kram!

    1. Välkommen hit:)
      Jag är sjukskriven, innan skadan pluggade jag till lärare.
      Kram

      1. Nu har jag inspekterat din blogg ännu närmare och läst om din historia. Tråkigt att du har ont och att dina lärarplaner är på hold. Hoppas att du blir bättre och kan fortsätta plugga framöver. Kram p.s du är väldigt vacker!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg