Skaldjur + Julbord = S a n t

 
 

IMG_2938

 
 
I onsdags (vart tar dagarna vägen?) var jag alltså på julbord med EmmaJohan P i Malmö.

Det var inte vilket julbord som helst, nejnej. Glöm allt vad skinka och köttbullar heter, här serverades det skaldjur. Jag menar, kan det bli bättre?

Inte för att jag inte gillar traditionell julmat, det gör jag. Men om vi ska vara helt ärliga, det är ju faktiskt bara riktigt gott första gången, så då sparar jag gärna det till julafton.

 
 

IMG_2948

 
 

IMG_2952
 
 

Först drack vi bubbel och serverades ostron. Fattar ni? Ostron. Jag som är världens mes när sånt, ni vet; musslor, ostron osv. Inte för att jag någonsin hade smakat, mest för att jag hade bestämt mig för att det var läskigt.

Men det var inte det minsta läskigt kan jag meddela, det var gott. Riktigt gott.

 
 
IMG_2955
 
 

Och medan vi fortfarande fnissade åt att Emma försökte ta en bild på oss båda när vi satt oss vid bordet, till instagram. Ni vet en selfie, fast med oss båda, tills vi insåg att då skulle vi nog verka ännu mer rubbade för resten av gästerna. Det räckte liksom att vi slängde oss ner på stolarna och grävde upp varsin systemkamera ur väskorna och började dokumentera allt som besatta. Sånt som är vardag för oss bloggare, men som kanske kan verka en smula udda utifrån sett.

 

Så vi avstod selfien, kanske nästa gång.

 
Var var jag? Jo, medan vi fortfarande fnissade åt det där så kom det första isfyllda fatet in. Nej, det var ju inte bara is på det, som tur var. Utan massa olika sorters sill, lax och ägg.

 

Kräftsillen, jag säger bara kräftsillen.

 
 

  IMG_2962

 
 

Sedan var det dags för kvällens höjdpunkt.

Skaldjuren.

Jag. Dör. Så. Gott.

 
 

IMG_2984

 
 

Som ni kanske förstår så är det aningen, öhm, komplicerat att äta skaldjursjulbord med bara en hand.

Men som tur var hade Emma lovat mig redan när vi bokade in det här i november Jag knäcker din hummer!

Så jag satt mest och smuttade på mitt vin medan hon skalade och knäckte för glatta livet och glatt kastade över läckerheterna till min tallrik.

 
 

IMG_2964

 
 

Ni kan ju gissa hur hennes tallrik såg ut när vi var klara? Just det, full med skal.

Ännu roligare blev det när servitörerna kom för att erbjuda henne en ny tallrik och hon ursäktade sig och sa att hon minsann inte hade ätit allt det där. De såg inte helt övertygade ut.

Då jag skrattade så att jag höll på att trilla av stolen igen, innan jag lyftade den skadade armen som vilade på en kudde i knät och pekade menade på den.

Då, då tror jag att de trodde henne. Men jag måste säga att de såg tveksamma ut ändå.

 
 

  IMG_2987

 
 

Sedan var det dags för ost. Livsviktigt!

Men efter osten satt vi båda bakåtlutade och tackade vänligt men bestämt nej till gröten för den här gången. Nej, det hade nog inte gått ner en endaste liten smula till.

 
 

IMG_2985

 
 

Men vilken kväll alltså. Så borde alla onsdagar vara! Eller åtminstone varannan.

 
 

Klänning; Suzanne Nilsson // Jacka; Sheinside // Stövletter; Billi Bi

Halsband; Dogeared // Armband; Deseos // Ring; Lotta Jewellery

 
 

Banditen-post-signature

 
 

10 kommentarer till “Skaldjur + Julbord = S a n t

 1. Det ser galet gott ut och jag skrattade lite när du beskrev hur Emma skalade till dig. Fick bilden av en duracellkanin som det flög skaldjusskal omkring – fast på ett charmigt sätt 🙂

 2. Har inte varit så ofta i Malmö men sist vi var där så gick vi till Johan P jag och maken och åker vi dit igen någon gång kommer vi återkomma helt klart för herregud vad gott det var och vilket mysigt ställe

 3. Hur är det med storlekarna hos Sheinside? Är dom små i storlekarna?
  Jag är en 38/M, tror du jag kan ta det här också?

  1. Hej Anitha!
   De är ofta små i storlekarna, mitt tips är att mäta innan men beställer (det finns en storlekstabell under de flesta plaggen)

 4. Det såg smarrigt ut det där, skaldjur finns det något bättre?!
  Jag håller helt med dig om att traditionell julmat är gott men typ bara första och andra gången, så här har jag inte varit iväg på ett endaste julbord, det brukar jag dock inte vara om åren, mera än när jag hade mitt jobb i Katrineholm och man blev bjuden av jobbet.
  Ha en fin kväll
  Kram Linda

 5. Hahaha…kan precis tänka mig minen på servitörerna. Och så gott med skaldjur. Mums!! Du är vacker som alltid. Kram

 6. Åh så fin du är! Hihi så roligt det lät med Emmas tallrik full av skal och servitörens min, skrattade till här på sena kvällskvisten:)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg