Nyårsafton

 
 

abbe

 
 

Förlåt att jag inte tittat in till er tidigare idag, men jag har haft fullt upp med lurven på bilden ovan.

Vi har suttit nära, gosat och klappat. Förklarat tusen gånger om att de där dumma, dumma smällarna inte är farliga.

Men det hjälper liksom inte, han kryper ihop och blir mindre och mindre ju närmare kvällen vi kommer och smällarna duggar allt tätare.

Och jag, jag känner mig som värsta moraltanten som går runt och muttrar Idioter! så fort det smäller utanför.

Men det gör faktiskt ont i mig, på riktigt, att se Abbe så förstörd som jag ser honom varje nyår.

 

Nu ska jag hoppa i duschen och välja ut en klänning i garderoben, med musiken på max för att distrahera. För även om nyår kommer att firas hemma hos mamma i soffan med en skräckslagen Abbe i knät så är klänning ett måste, det blir liksom inte nyår i mjukisbyxor.

 
 

Så, jag vill bara önska Er en riktigt fin kväll, vad ni än hittar på med.

Var rädda om Er, så ses vi igen när det är nytt år.

2014; det blir ett strålande år, det känner jag på mig!

 
 

Banditen-post-signature

 
 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “Nyårsafton

 1. Nyårssmällar borde förbjudas. Så onödigt!
  Hoppas du får en fin kväll och att alla smällare nu är smällda så att Abbe också får en lugn kväll.
  Gott Nytt år! Kram!

 2. Stackars vovve! Vår älskar smällare men skulle gärna ha dem förbjudna för alla andra djurs skull. Hoppas du får en trevlig kväll! Gott Nytt År!

 3. Stackars liten. jag är ganska glad att inte våra två fyrbenta reagerar…..Önskar dig ett riktigt gott nytt år. Kram Anette

 4. Stackars er. Jag känner så väl igen situationen. Här är flyktibilen framkörd för att snabbt kunna ta min lilla höna i säkerhet framåt kl 23 i kväll. Oj så många tolvslag vi firat långt ute på en skogsväg med P1:s sällskap… Hur många vet att i den kanalen får man lyssna på klockringning från alla Sveriges domkyrkor strax efter tolvslaget?! 😉
  Jag har aldrig kommenterat din blogg tidigare men jag har läst den länge och berörs av den. Nu vill jag önska dig ett riktigt gott nytt år!!

 5. Stackars Abbe! Har också skotträdd vovve. Det är ett mindre helvete. Vi har iaf fått tabletter av veterinären att ta till om det blir riktigt besvärligt. Du är inte en moraltant! Folk som smäller i tid och otid är idiotiska. Fyrverkerier kan jag förstå – de är ofta vackra, men detta förbaskade smällande kunde vi vara utan! Gott nytt år! Hoppas du får ett bra 2014.

 6. GOTT NYTT ÅR ! KRAM
  Hörlurar är ett tipps så skyddar det en del hundanas öron för smällare!

 7. Här finns det en liten hund på 8 månader som inte brydde sig om smällandet alls – tills vi tog en promenad vid 20.30 igår och nån idiot fyrade av en raket nära oss. Lilleman blev livrädd och var det sedan fram till ca 02 i natt. Så även jag är en moraltant (som även stör mig på allt skräp som ligger spritt ute nu – var är miljötänket??). Hoppas Abbe mår bättre idag, min hund ligger utslagen i soffan och sover skönt nu. God fortsättning!

 8. Hoppas lille Abbe lugnat sig och mår bättre idag. Eländigt med dessa raketer 🙁
  Kikar in för att önska dig ett riktigt gott 2014. Hoppas det blir ett kanonår för dig och tack också för det du delat med dig av under 2013 i bloggen.
  Kramar
  /Vivvi

Comments are closed.