Lampan som är så mycket mer än bara en lampa

 
 

IMG_4019

 
 

Den är på plats nu, och jag kan inte för mitt liv förstå hur det rummet har klarat sig utan den här lampan.

De hör liksom ihop, rummet och lampan.
 

Lampan mjukar upp det kantiga soffbordet och skapar en mer ombonad känsla, tycker jag. Tänk att en så enkel sak som en lampa kan förändra ett helt rum.

 
 

IMG_4000

 
 

Och som vanligt så fick ju lite annat flytta runt när lampan kom in. Hur kan det vara så att bara för att man får in något nytt så känns allt annat genast fel?

 

Men det är bra. För nu har projekt-vardagsrummet fått uppta mina tankar den här helgen. Och hindrat mig från att tänka på tulpaner som inte vill som jag vill, det faktum att jag fyller 25 snart och känner att livet stått på paus de senaste 2 1/2 åren eller att jag faktiskt skulle ha tagit min examen den här veckan.

 

Det har varit som att bädda in själen i lite bomull, att få tänkte inredningstankar istället för de där hårda tankarna som gör så ont.

 
 
IMG_4002

 
 

Vad är det för förändringar jag har hittat på med då?

Egentligen är det ju inte så mycket som hänt och det enda som är nytt är lampan. Men skåpet har fått byta plats, soffan fick ljusrosa linnekuddar istället för grått, Bali-filten fick komma fram igen och sakerna på tavellisten ovanför soffan har bytts ut.

 

Ändå känns det litegrann som ett nytt rum tycker jag. Och det är härligt!

 
 

IMG_4055_edited-1

 
 

Men lampan alltså, jag är så kär i den så det är löjligt.

Den är ju om möjligt ännu vackrare i verkligheten än vad jag hade kunnat föreställa mig.

 
 
IMG_4042

 
 

Nog för att den passar in i rummet, som handen i handsken faktiskt, men det är inte därför jag älskar den så mycket.

 

Nej, det är för att varje gång jag kliver in i rummet så påminns jag om det där fina;

Att ha en vän som vet vad man behöver precis när man behöver det.

Och det, det är bannemig det finaste man kan ha.

 

Tänk att livet gav mig henne.

 
 

Banditen-post-signature

 
 

Lampa: Inreda.com // Matta: Ellos
Balifilt: ReunionHome (gammal)// Betongbord: Betong helt enkelt
Kuddar i soffan: Hemmasydda // Bricka på bordet: Inreda.com (gammal)
Doftljus och doftpinnar: AgnesAmelia

 

 
 

17 kommentarer till “Lampan som är så mycket mer än bara en lampa

  1. Vilket vackert rum! Du har en så fin vän och det är troligen för att du är en fin vän själv. Din stil och ditt hem är så inspirerande och äkta och det finaste av allt är att din personlighet ger allt ett glimrande skimmer. Jag hoppas så att du ska få hjälp med din hand och att ditt liv ska kunna gå vidare som du önskar. Samtidigt tänker jag på att du åstadkommit så mycket med din blogg och ditt skrivande, som ger inspiration till så många, Ta hand om dig och fortsätt skriva och visa din vackra stil och underbara personlighet. Kram!

  2. Förstår att det måste kännas tungt med examen som påminnelse.
    Så fin lampan blev, den passar perfekt hos dig!
    Hoppas ni har en rolig dag idag, läste att ni skulle ta bilder. Kram!

  3. Bara det bästa åt den bästa! Bästa väninnan, vackraste vänskapen och finaste lampan. Du är värd allt det bästa här i världen, finaste fina. Och tänk lyllos alla dem som får ha dig i sitt liv, Emmor, lampor och annat gudomligt. Lyllos.
    Pussar & kärlek

  4. Jag önskar jag hade några ord som kunde lätta din smärta, både den kroppsliga och den själsliga.
    Det var riktigt fint av Emma att ge dig en lampa för den kommer för alltid lysa dubbelt, ljus och kärlek. Det é fint det.
    Kram

  5. Sååå fint!
    Och det är vackert med vänskap! så vackert. Att kunna ge och kunna ta emot.
    Du är ju så värd den där lampan! Oj, oj, vad du har kämpat.
    Jag vet vad du menar med att sätta livet på paus. (har haft AML, Akut Myeloisk Leukemi o transplanterats)
    Men liksom för mig hoppas jag att ljusare stunder kommer för dig med, du store kämpe!
    Jag läser, men skriver kanske inte alltid…
    Va rädd om dig!
    Kram Anna

  6. Den är verkligen jättefin och passar väldigt bra in i bland allt det andra vackra du har i ditt hem!
    Förstår att det känns tungt med tanke på examen som liksom kom av sig, men gör som du oftast gör-fokusera på det positiva i ditt liv och tillåt dig att låta livet vara skit de dagar de är skit!
    Och du, det där med att fylla äldre är inte så tokigt! 😉
    Kramar

  7. Åh så fint! Den är fantastisk. Och va underbart att det känns lite bättre. Usch va tungt det ska vara när allt bara kommer över på en och samma gång. Då kan det räcka med ett gäng bråkiga tulpaner.. Av det jag läser här så gör du det så himla bra och kämpar på utan bitterhet. Klart att du måste få och behöver bryta ihop ibland. För att sen komma igen och bara spruta ut fina ord av tacksamhet. Det beundrar jag! Och jag förstår att man får en sån vän då 🙂
    Kramar

  8. Så snyggt det blev! Den lampan är ljuvlig! Och lika ljuvligt måste det vara ha en sån fin vän och få en så nära vän i ”vuxen” ålder är inte alla förunnat. Njut nu av lampan och hoppas du kopplar bort de mer tråkiga tankarna. Kram

  9. Förstagångskommenterar, men har läst din blogg länge! Ville bara säga att jag tycker att du utvecklats mycket här på bloggen. Känslan, både i dina ord och bilder, har liksom fallit på plats och du har hittat ditt personliga tilltal och ditt eget sätt. Inte illa det! Så även om livet känns tungt, och det förstår jag att det gör, så vill jag ändå påpeka dina framsteg!

  10. Hej!
    Härligt för dej att du har så goa vänner. Det tror jag verkligen du är värd!
    Jag följer din blogg lite sporadiskt när jag hinner, och nu har jag suttit och funderat på vad det var för studier som du dessvärre fick sätta på paus, ( ja, jag vill verkligen tro att du kommer att kunna ta upp dem, eller andra, igen. Det måste vi ju tro på, eller hur?!). Vad läste du?
    Ha en härlig vecka I nya lampskenet!
    Kram/ Louise

    1. Jag läste till förskollärare/lärare. Eftersom lärarutbildningen gjorts om så finns det tyvärr ingen möjlighet att ta vid där jag slutade, så de två åren jag läst kan jag inte tillgodoräkna mig om/när jag kan ta upp mina studier igen. :/

  11. Åh så fint det blev med lampan, så bra den passar där! Ser så mysigt och härligt ut hos dig. Och jag känner med dig så mycket i det du skriver om din examen, jag skulle också gått upp med min examen den här veckan men nu blir det tyvärr inte så. En dag i taget och hitta ny kraft, medan kan ett fång tulpaner göra en glad. Krya på dig!

  12. Du har det verkligen jättefint hemma hos dig! En liten fråga, hur stor e din lgh? För visst är det 1 rok? Jag sitter själv i flyttartagen & har nog kommit fram till att 30 kvm är lite för litet för mig… Men 40 kvm däremot tror jag allt att jag skulle få plats på! 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg