Besked om operation

 
 

IMG_7925

 
 

Hej alla fina!

 

Förlåt att jag inte tittat in tidigare, det kom en handbaksmälla i vägen som vanligt. Sjukhuset tur och retur brukar ju ha den effekten. MEN nu börjar det släppa lite så jag passar på att titta in till er här ifrån soffan och berätta lite om hur det gick igår.

 

Det blir operation.

Mötet på sjukhuset handlade precis som jag misstänkt om att gå igenom risker, möjliga komplikationer och såklart själva ingreppet.

Så de två preliminärdatum jag hade fått tidigare och som gnagt i mitt huvud hela hösten gäller alltså. Den 1 december (jag vet, sååå dålig timing!) checkar jag in på sjukhuset för att samma vecka göra första delen av operationen. Två veckor senare vet man förhoppningsvis om jag kommer att ha någon nytta av den nya nervstimulatorn och kan då besluta om den under den andra operationen ska plockas ut eller sättas in permanent.

 

Just nu känns det inte helt bra i magen, det måste jag erkänna. Det var mycket information, mycket att ta in och att förbereda sig inför, mindre än en månad bort. Ingreppet och den nya typen av stimulering har inte funnits särskilt länge och därför vet man ju inte heller vad som händer när den suttit där ett tag. Dessutom är det endel praktiska saker om inte känns helt 100, som var man kommer att behöva placera batteri den här gången och att detta inte är uppladdningsbart utan måste bytas ut under en ny operation när det är förbrukat.

Och när man får höra återigen att detta ingreppet kommer att bli ännu jobbigare än det förra för min känsliga kropp och skruvade nervsystem så vill man faktiskt mest skrika stopp! och sluta! när man istället nickar och säger; Ja, klart vi ska testa! Så här kan jag inte ha det. När dr P frågar om jag vill genomgå det här.

 
 

Så, nu väntar lite mindre än en månad av fjärilar i magen, sedan är det alltså dags igen.

Så himla spännande, efterlängtat och skrämmande på samma gång.

Och hörrni, tack för alla tummar ni kramade igår, ni är bäst!

 

Gårdagens? Den bestod av tröja från modesto & kjol från Gina tricot.

 
 

Banditen-post-signature

 
 

41 kommentarer till “Besked om operation

  1. Sitter här med lyckotårar i ögonen för att det fortfarande finns något som kanske kan hjälpa dig. Tror aldrig att jag hoppats på något mer än att detta ska vara det! Kram

  2. Kan inte nog säga hur hårt jag kommer hålla mina tummar för dig. Att du kanske kan få andas lite lättare sedan, leva lite ”mer”.
    Önskar dig all all lycka till när det väl är dags!
    Kramar till dig stark du!

  3. Jag skickar ett lass med e-kramar till dig!!! Du är otrolig – ge inte upp – det måste finnas ett sätt!!! Ta hand om dig 🙂
    //Tatjanis

  4. Åh, jag är en sån där som inte kommenterar så ofta men nu måste jag säga det; Vad du är modig!! Jag håller alla tummar och tår för att du ska slippa den värsta smärtan.
    Jag har inte haft så inte haft så ont som du, inte alls, men jag känner igen känslan när jag själv fick beskedet att en ny typ av operation skulle kunna förändra min tillvaro rätt rejält. I mitt fall lyckades det och jag blir fortfarande alldeles lycklig när jag tänker på att jag väldigt sällan har ont nu för tiden. Därför så blev jag så upprymd av ditt inlägg och hoppas, HOPPAS VERKLIGEN att det går vägen för dig! Stor kram till dig.

  5. Åh, hoppas hoppas att den kan ge dig lindring! Håller tummar och tår för dig!

  6. Det måste vara med skräckblandad förtjusning du nu väntar på din operation.
    Hoppas så innerligt att det kommer att ge dig lindring så att du slipper ha så ont jämtjämtjämt!
    Idag fick vi besked om att vår dotter ska opereras i januari. Vi har väntat på detta datum hur länge som helst så du känns skönt att det äntligen finns ett datum. Även om vi för allt i världen skulle vilja låta henne slippa.
    Hon ska steloperera ryggen pga skolios.
    Stor kram o lycka till den 1a dec ♡.

  7. <3 <3
    Så starkt att du berättar på bloggen. Kommer tänka på dig hela december och julmysa lite extra med dig i tankarna. Hoppas, hoppas, hoppas att du kommer bli hjälpt av operationen! <3

  8. Å herre gud…jag vet varken ut eller in men du är verkligen en kämpe av största måtte! Må tiden fram till op gå med rasande fart och sen…alla vi som följer dig skall stötta och uppmuntra så gott det går, kanske är detta ditt livs chans att äntligen få tillbaka ett drägligt Liv. Det måste bara gå, vi bestämmer det helt enkelt. All styrka och lycka till/ kram Mia

  9. Håller alla tummar och tår, skickar kramar, fyrklöver och lyckokakor för att detta ska bli bra för dig!

  10. Jag brukar inte kommentera, men följer alla dina inlägg. Igår tittade jag in flera gånger för att se hur det gått! Jag gick med fjärilar i magen!
    Jag hoppas allt går bra och jag håller tummarna för dig! Lycka till! Kram Marie

  11. Okej, då ska jag sätta igång å tänka positiva tankar och visualisera att allt går lysande! You´re not alone! <3 <3 <3

  12. Verkligen fint att du får stimulatorn opererad till slut. Nu behöver du alla dina nära och kära som stöd för det beslutet. Jag har själv gått igenom samma operation, och för mig funkar det. Skall bara genomgå ett batteribyte för att få lite högre frekvens i stimulation.
    Men jag tycker att du gör absolut rätt att pröva den möjligheten , för det kan ändra ditt liv mycket i bästa fall. Inte minst att man får köra ner smärtstillande såsmåningom.
    Jag skall också hålla tummarna, fast här i Finland gör man lite annorlunda: man håller tummarna upp! Men jag tror att det har samma verkan, om inte ännu bättre:)
    Kram, Annikki

  13. Nu håller vi alla tummar och tår för att det ska fungera. Jag lider så med dig och hoppas verkligen att du får bli bättre. Ska tänka på dig alldeles extra den 1dec. Massor av kramar ❤️ Malin

  14. Skönt att höra ! Men jag förstår att det är dubbla känslor, men denna gången tror vi på´t,
    nu MÅSTE det fungera. Önskar dig all lycka till !
    Varm kram
    Pia

  15. Förstår att det känns jobbigt, osäkert och nervöst. Jag hade varit skitnervös. Men. Vad är alternativen? Vi måste ju tro och hoppas på en väg ut ur det onda för dig. Hoppas du förstår vad jag menar?
    Kram
    Ingela

  16. Det här kommer du fixa så bra. Håller alla tummar stenhårt!
    När jag häromdagen kände att jag behövde lite pepp i livet, blev din blogg den första som dök upp i huvudet. För att du är så jäkla stark helt enkelt.
    Kram

  17. Jaa, vad spännande och läskigt samtidigt. Hopp måste man ha och jag hoppas att den kommer hjälpa dig. Största kramarna.

  18. Åh, jag hoppas så att denna operation går bra för dig! Kan tänka mig att det måste kännas omtumlande med många känslor på en gång. Nu ska jag hålla alla tummar och tår hårt, hårt och skicka all positiv tankekraft jag har!
    Kram

  19. Du är klok & modig och nu hoppas jag du skall få lindring så du slipper de vidriga handbaksmällorna. Förstår att det är dubbla känslor. Håller tummarna för att det nu äntligen skall gå vägen!
    Kram P

  20. Åh, håller tummarna att det ska gå vägen denna gång. För ingen ska behöva lida så som du gjort. Försök att njuta av november nu och ta fram lite julkänsla redan nu för i december är det inte säkert att du orkar njuta av den på samma sätt.
    Julfeeling och fjärilar som fladdrar kan bli en bra känsla inför op.
    Styrkekramar

  21. Förstår alla dina känslor… Vad går vi inte igenom för att hoppet om bättring finns lite längre ner på vägen. Och hur det än skriker i huvudet så vet du längst inne att du måste göra det, eller hur? Så tänk som Skorpan: Jag är rädd, men jag gör det ändå!
    Och för att citera Peter LeMarc: Du är starkare än du tror
    STORA kramar!

  22. Från och med nu och fram till Dagen O (som i operation) håller jag tummarna konstant att det kommer att bli en klar förbättring denna gången. Det är du om någon värd med så mycket konstant smärta. Tror inte jag hade härdat ut för jag har väldigt låg smärtgräns! Passa på och juldekorera och låtsas att det är adventstider nu istället man får ha jul i november om man vill!!
    Lycka till!

  23. Klart vi hålla alla tummar som går att hålla för dig!!!!
    Att försöka förstå går liksom inte. Men oron kan jag förstå.
    Men då brukar jag tänka, man måste ju ändå prova för man vill ju att det ska bli bättre.
    O jag håller med ovanstående, julpynta du nu. Det kan man må bra av och låtsas att julen snart är här.
    Va rädd om dig!
    Kram Anna

  24. Både ja och nej på samma gång. Då får vi alla här hålla tummarna och hoppas med allt vi kan att denna operation i slutändan blir den bästa julklapp du någonsin kunnat få. Kram till dig!

  25. Jag kan bara försöka att föreställa mig vilket trauma det måste vara med alla turer i sjukvården och all den stress som detta medför, en stor kram till dig och hoppas nu att du denna gång blir hjälpt<3 Kram

  26. Åh hoppas denna operation kommer gå bra! Men antar att det samtidigt är så svårt när du vet hur smärtsamt det kommer vara. Jag ska hålla alla mina tummar och tår i december för dig! <3

  27. åhhh, hoppas hoppas hoppas att det går vägen!! <3 bara att börja räkna ned och försöka förebreda sig mentalt så gott det går. kram!

  28. Håller också tummarna för dig och hoppas, hoppas det lyckas för dig! Lite framtidshopp för mig också som lider av samma men inte alls lika illa som dig men nog så jobbigt med ständig värk och att inte kunna vara i drag eller kyla. Många kramar/christina

  29. Följer din blogg men har aldrig kommenterat tidigare. Min man har också en nervskada i handen och lever med kronisk värk. Han har gjort den här operationen och har kunnat dra ned på sina andra smärtstillande mediciner samt att han har en jämn smärtlindring dygnet runt. Han är nöjd och har inte ångrat operationen och själva batteribytet har inte varit något besvärligt ingrepp. Vi önskar dig lycka till, det kommer att gå jättebra.

  30. Åh jaaaa vad jag hoppas att du kommer att ha nytta av den nya stimulatorn! 😀
    Håller tummarna!

  31. Oooh.. Så spännande! Jag hoppas, ber och tror att det ska bli det bästa möjliga! Kram på’re Nicole

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg