Årets klappar

 
 

IMG_9508

 
 

Temat för årets julklapps-inslagning går i rött och natur.

Det mesta jag använt kommer från ICA MAXI´s julavdelning. I år hann jag tyvärr inte med att tillverka några egna etiketter som jag brukar göra, så det blev rester från ifjol och några fick helt blanka tags som jag skrev min julhälsning på, men det passade ganska bra in på temat faktiskt. Tycker det är så himla kul att slå in paket, även om det inte går lika lätt längre nu när jag bara har en hand att tillgå så lägger jag gärna ner mycket tid och kärlek i själva paketet.

 
 

IMG_9515

 
 

Jag minns första julen jag firade i min första lägenhet, då hade jag en stooor kungsgran (högt i tak) klädd i matt-vita kulor, duniga änglavingar och vita sidenrosetter, framför granen hade jag placerat julklapparna som alla var inslagna i vitt papper med lika duniga dekorationer och sidenband som matchade granen. Dagen innan julafton publicerade jag en bild på facebook där man såg granen och paketen framför, då fick jag en kommentar från en vän från lärarhögskolan som som skrev att vänta bara tills du har barn, då kommer du aldrig matcha paketen sådär snyggt. Nu har jag ju inte fått barn än, men jag har svårt att tänka mig att eventuella barn skulle hindra mig från att slå in matchande paket?

Men, men, den som lever får se…

 
 

Banditen-post-signature

 
 

Ps. Detta var ett förinställt inlägg, det kan därför ta lite tid innan kommentarer godkänns och frågor besvaras. Det kan också vara så att eventuella länkar i inlägget inte längre är aktuella. Hoppas att ni kan ha överseende med detta. Ds.

 
 

18 kommentarer till “Årets klappar

  1. Tror som du att du kommer att ha matchande paket även när du ev får barn. Hoppas att du mår så bra som du kan göra. Kram Annika

  2. Åhhhh, kan vi inte få se den bilden här? Men varför skulle man sluta matcha paketen bara för att man få barn? Nu har inte vi så mycket paket, men dom mamman slår in (makens till mig kan jag inte riktigt styra över) dom matchar :D.
    Hoppas, hoppas, hoppas att op gått bra och att du mår bra! Krys på snabbt nu!
    Kram

  3. hahaha jag har 4 barn och paketen matchar alltid granen (och varandra). Gärna olika mönster men i samma färger tycker jag.
    Väldigt snygga paket du gjort i år måste jag säga =)
    Hoppas att din op gick bra.
    Kram

  4. jättefina paket! Här får jag medge att matchningen fått ge vika lite med barn i huset. MEN nu är jag på gång! Men på ett nytt sätt, ska sy fina presentpåsar med vackra snören… Som kan återanvändas till julklappar och presenter, gång på gång… 🙂

  5. Hoppas du känner dig ok efter din operation.
    Klart man kan matcha paketen när man har barn!! Det är faktiskt lite tröttsamt med de som måste kommentera så. Om man gillar att göra såna saker, varför ska man då inte få göra det även när man har barn? De gillar det mer än man tror. Dottern älskar vackra paket, nu är hon snart 10 men jag har nog alltid gillat teman på klapparna 🙂
    Sköt om dig!
    Kram Anna

  6. Ja, hur tänkte de då? För min del har jag matchat MERA efter barnen. Enkelt då man bara har några rullar som passar ihop, med en liten samling band som passar till alla papper. Min vision är att skala ner paketpappersarsenalen till en rulle brunt, en rulle svart och en rulle vitt och ett gäng tygband…

  7. Vilka fina paket och det är otroligt att du kan göra det där med en hand, superimponerande.
    Jag kan förstå det där med att inte matcha paketen när man har barn, dels för att det kan ta tid, dels för att många kanske tycker att de färglada papperna med tomtar och dylikt är söta och gillas av barnen, och dels för att det kan bli vääääldigt många julklappar hos vissa och det då skulle ta mycket tid. Men då kan man göra som någon sa till mig för några år sen. Slå in ett par stycken vackert och lägg under granen och de färglada barnpaketen (om man nu inte tycker att de är superfina och juliga, vilket jag iofs gör och tycker att de tillhör barndomsjularna) kan man stoppa i en säck så att de är gömda (även väldigt effektivt om man inte vill ha massa små barn som klämmer och känner på paketen).
    Men till syvende och sist så gör ju var och en som de vill (hoppas jag i alla fall) och har man ork och lust att matcha paketen så är det väl bara att go all in, speciellt om de blir så snygga som dina paket är, de hade jag gärna sett under min gran 🙂
    Hoppas att du mår bra under omständigheterna
    Kram
    Heléne
    http://helenesjul.blogspot.se

  8. Jag är också en sådan som ordnar matchande paket. När jag bodde med ett barn (min dåvarande sambos barn som han hade på heltid) matchade jag paketen precis lika mycket som innan. Det tar ju inte längre tid egentligen att slå in paketen i matchande papper. Hos oss var det dessutom jag som köpte inslagningsprylarna så det fanns helt enkelt inga alternativ, dvs. även paketen min sambo slog in matchade med ”mina” 😀
    Visst kan man be butiken att slå in paketen, men det tycker jag oftast tar ännu längre tid, ffa i julruschen. Att stå och vänta medan flera paket ska slås in av någon som ändå bara krullar sönder banden får det att klia i hela kroppen. Jag gör det hellre i lugn och ro när barnen somnat med en kopp glögg.

  9. Det var den dummaste kommentaren jag någonsin hört! Jag har barn och jag tycker att det är mkt roligare nu att slå in och göra paket fina än vad jag tyckte tidigare! För mig är det nästan lika kul att slå in paketen och göra de fina som det är att ge bort de.
    Fina paket du har gjort, mina ska också gå i rött och natur.
    Kram

  10. Vilka fantastiskt vackra paket!!!
    Fortsätt göra det du tycker om kring jul, som att slå in paket oavsett om du har barn eller inte, det finns alltid någon annan syssla som man inte tycker är lika kul som man kan låta någon annan göra. Som att köpa färdigbakat bröd och kakor, färdigkokt skinka, betala någon annan för att städa, köpa klapparna på nätet eller vad det nu är man prioriterar bort för att hinna med det man tycker är roligare. Roligt får komma först.
    Hoppas det går åt rätt håll med ditt tillfrisknande.
    Stooor kram!!!

  11. Har du slagit in de där paketen själv? Herregud.. Jag kan inte ens slå in så fina med två fungerande armar och händer. Vaa? Vad har barn med matchning av paket att göra? Du är grym! Har en alldeles speciell känsla för det estetiska.

  12. Herregud, vad du har varit flitig med dina förinställda inlägg! 🙂
    Hoppas du mår bra där i bakgrunden. Kram, Cissi

  13. Äh, intressen och prioriteringar kring jul hänger väl ändå med när man fått barn? Nu har jag ju inga så jag vet inte men har svårt att se att saker som jul blir mindre viktigt? .. Däremot känns en extra gran för julpynt som barnen gör som en självklarhet haha : )

  14. Oj jag har 3 barn och jag färg matchar alltid mina paket och har lärt barnen det oxå. Varför sluta med det….

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg