Uppfräschning av tallrikshyllan.

 

IMG_1498

 

Det har kliat lite i målar-nerven på mig den senaste tiden, och som ni vet så får jag ju inte ge mig på någonting i lägenheten så då är det möblerna som får ställa upp helt enkelt. Den här gången den loppisfyndade tallrikshyllan i köket för att vara mer exakt. Köks-bord, -stolar och -soffa är också i  s t o r t  behov av en uppfräschning och färgen är beställd men fanns inte i lager, så jag började med hyllan.

 

IMG_1503

 

Färgvalet föll tillslut på en helt fantastisk mjukt turkos nyans från L´authentique (nummer 22, finns här). Perfekt att kunna köpa provburkar till såna här mindre projekt (ändå har jag mer än halva burken kvar så den är verkligen dryg).

 

IMG_1537

 

Resultatet då?

 

IMG_1545

 

Jag är himla nöjd!

129 kronor & en timmes målarterapi uppkrupen vid köksbordet senare så hade hela köket fått sig ett litet mini-lyft.

Nu väntar jag bara på färg så köksmöblemanget kan få sig lite välbehövlig kärlek också.

Men såhär långt alltså: supernöjd.

 

Banditen-post-signature2

 

9 kommentarer till “Uppfräschning av tallrikshyllan.

 1. Blev fantastiskt snyggt! Och vilken färgklick! Det är så härligt att få sätta sig med penseln i handen och bara terapia. Min bästa terapi själv. Själv använder jag Annie Sloan chalk paint men tänker mig att de är ganska lika färgerna.

 2. Jätte fint.Jag letar efter en sådan hylla men hittar bara för stora .Men det är bara att leta på.

 3. Jättefint! Kalkfärg går alltså bra att torka och tål väta? (Trodde att färgen hade en torr/sträv yta som drog åt sig). Eller efterbehandlar du t ex en bordsskiva med något?

  1. Alltså det g å r ju att torka av, men bordsskiva eller liknande som man vill kunna spilla på/torka av mer ordentligt än med lätt fuktig trasa skulle jag lacka med en mattlack.

 4. En liten fundering bara…det står 22 på burken…och i texten inom parentes 33, men jag antar att du målat med 22 eller har jag fel? Funderar på en liten pallmakeover här hemma åt sonen och denna såg väldigt mjuk och fin ut 🙂
  KRAM/Ulrika

  1. Förlåt!! Det är 22 som står på burken som gäller.
   Kram!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg