TJUVSTARTA JULEN

Ja, igår tjuvstartade vi alltså julen lite. Amanda och jag brukar försöka ses och julbaka och ha det lite mysigt ihop innan december drar igång med allt vad det innebär. I år satsade vi på en tidig start så vi kanske kan hinna med en gång till innan julmånaden är här på riktigt.

Så jag hade dukat upp med glögg, Amanda hade jagat runt på alla apotek på jakt efter glykos och min skumtomteskål var som ni vet välfylld. Också julmusik ur högtalarna, mer än så behövs inte för att komma i stämning.

Amanda hade köpt med sig skumtomtar även i flytande form som vi var tvungna att testa.

Så efter glögg, pepparkakor, clementiner och skumtomtar var vi redo att sätta igång.

Vi hade bestämt oss för två recept; pärlans klassiska havssaltskola och Lailas Cinnamon Chocolate Chip Cookies.

Amanda och Fabian fixade degen till cookisen i Kitchen Aiden och jag stod vid spisen och vaktade kolan.

Den där kolan är f a r l i g t god, mmmm!

När vi tröttnat på att titta på när kolan stelnade (typ) och vänta på degen som skulle vila i kylen så hade det blivit mörkt och vi bestämde oss för att vi behövde lite mat som inte innebar pepparkakor, så Amanda åkte iväg och hämtade pizzor åt oss.

Och lagom till att vi ätit upp hade kolorna stelnat så att vi kunde skära upp och rulla in i smörgåspapper och kakorna kunde rullas till bollar och bakas i ugnen.

Så nu är julen tjuvstatad och det finns ett litet jul-gott-förråd i skafferiet där jag springer stup i kvarten nu och prasslar med kolapapper, som sagt- de är fullkomligt livsfarliga de där.

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “TJUVSTARTA JULEN

  1. Vad mysigt 😊 Jag tjuvstartade julen igår, bara lite…ställde fram min floss ljusstake 😍
    Kram 💗 Magdalena

Comments are closed.