JULAFTON

 

 

Julafton alltså, hoppas att ni hade det supermysigt vad ni än gjorde.

Min jul blev inte som den brukar av så många anledningar, men det blev iallafall ett litet julfirande hos mormor på kvällen, med mormor, mamma, Hans, min ena moster, hennes man och min kusin. Det kändes lite konstigt då vi brukar vara ganska många på julen, men allt eftersom mina kusiner fått barn så har dom och mostrarna fallit bort och firar på annat håll, det blir ju så. Också saknade vi förstås lillebror, Sandra och Ada som firade i Norge i år.

Doris hade i vilket fall som gjort sig julfin i röd rosett och jag hade klänning (härifrån) som glittrade precis lagom mycket, är mjuk och mysig och lämnade plats för mycket julmat, det blir en given nyårsklänning med av samma anledningar. (Såg att den var med på rean nu, verkligen ett kap inför nyår!)

 

 

Doris poserade vant framför granen som vi satte in hos mormor tidigare i veckan i ett försök att få till lite mer julstämning. Hon brukar inte ha gran längre, men eftersom vi skulle fira där i år så tyckte vi att det kunde va mysigt och när granen var på plats och klädd så var även mormor (som var en aning skeptisk när vi kom släpande på en gran) väldigt nöjd med det beslutet och jag tror att den kanske förgyller hennes dagar en smula, hoppas det iallafall. Det finns i alla fall inget som säger jul så mycket som en julgran om ni frågar mig, när granen är inne så höjs mysfaktorn med ungefär 100% varje år. På tal om gran så har jag ju inte ens visat er min gran ännu, så dåligt.

 

 

Ha ha, jag står såhär på alla bilderna som mamma tog typ.

Det är alltså inte som jag poserar utan jag tittar på mormor som sitter precis utanför bild och pratar med mig.

 

 

Sedan blev det julmat, matkoma, lite kortspel, julklappsspelet, ris á la malta och julklappsöppning innan jag och Doris gick hemåt i duggregnet igen.

 

Och hörrni; God fortsättning!

Jag är ledsen att jag inte orkat titta in till er tidigare under julhelgen och önskat god jul. Men så blir det ibland, när kroppen inte vill som man själv vill. Jag hade sett fram emot att blogga massor i december om allt som hör julen till, men så har det blivit typ tre inlägg istället. Typiskt.

 

10 kommentarer till “JULAFTON

 1. Stämningsfulla foton och god fortsättning! Vad är det för vackert halsband?
  Hälsningar Elinor.

 2. Du är jättefin i klänningen! Passar perfekt! Hoppas du haft en mysig julhelg och att du får en riktigt Gott nytt år! Kram

 3. Ja, det är en konstig känsla när man är van vid stora jular när de helt plötsligt blir i mkt mindre format. Jag vet känslan. Mina barndomsjular bestod av ett litet rött hus som var fullpackat av folk som skrattade och pratade alldeles för högt. Härliga minnen! Under flera år har nu julen varit ganska så liten, men den växer sig allt större efter hand igen. Men de små jularna är också mysiga, fast på ett annat sätt.
  Väldigt fin klänning! Härligt när man kan vara snygg och klädd i mjuka sköna kläder på samma gång.
  Så fin Doris är med sin rosett!
  Kram Josephine

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg