LIVMODERINFLAMMATION, YNKLIG DORIS OCH OROLIG MATTE

Så tyst det blev här inne då.

Förrförra helgen åkte vi in akut med Doris till djursjukhuset på fredagskvällen mitt i Idol och det visade sig att jag hade haft rätt som misstänkte livmoderinflammation. Så vi fick åka hem utan Doris där vid 4 snåret på natten och Doris fick stanna kvar och invänta operation under lördagen. Det var en h e m s k helg för mig, kände mig så hemsk som lämnade henne där, visste inte hur hon mådde och kunde inte berättat för henne att vi skulle komma och hämta henne igen. Uff! Så det var en väldigt lättad matte som hämtade upp en skakig och avmagrad liten Doris på måndagseftermiddagen.

Sen dess har vi liksom bara myst här hemma och vilat.

Doris är piggare nu, äter iallafall ibland efter mycket trugande men dricker fortfarande inte så jag ger vatten i spruta i munnen och hoppas på att jag snart har tillbaka min pigga glada hund igen.

 

 

 

Hon börjar iallafall inta sina vanliga sovpositioner här i sängen som vi bäddat på golvet för att hon inte ska hoppa upp och ner i mina höga säng, så då vet man att hon börjar bli sig själv igen.

Jag menar, det är ju inte så konstigt att man är lite ynklig och kinkig efter att ha blivit lämnad i tre hela dagar på ett främmande ställe (hon brukar ju vara sur på mig i en vecka efter att hon varit hos frisören i två timmar) och dessutom fått hela buken uppskuren och blivit kastrerad på köpet. Så ja, jag tycker att hon har rätt att vara lite kinkig ändå och bli bortskämd med att äta ur handen och få vattnet i spruta, iallafall nån dag till. Annars får vi nog ta en tur tillbaka till doktorn ändå.

 

Men så är status här hemma iallafall. En krasslig Doris och en orolig matte.

 

9 kommentarer till “LIVMODERINFLAMMATION, YNKLIG DORIS OCH OROLIG MATTE

 1. Blanda lite grädde eller någon syrad mjölkprodukt i vattnet. Det tipset fick jag då vår hund gick på smärtstillande medicin och inte ville dricka. Det fungerade faktiskt.

  1. Åh, tack för tipset! Tyvärr åkte Doris på någon magsjuka i samband med operationen med så hon står på skonkost just nu. Men nu verkar det ha vänt (peppar perppar) och hon har både ätit och druckit självmant <3

 2. Åh.. vet precis den där känslan när man inte kan förklara att man kommer tillbaka å att det är för deras bästa man lämnar dem liksom. Man känner sig USEL minst sagt.
  Kanske tycker hon att hon förtjänar leverpastej till middag nu några dagar (eller veckor);)
  Krya krya

 3. Hoppas hon kryar sig snabbt! Jag brukade lämna med ett linne eller något, som luktade mig, så min hund visste att jag skulle komma tillbaka. Det fick en väldigt sjuk liten Jack Russell kille att piggna till i alla fall. De klädde på honom mitt linne, minns jag.

  Men visst är det hemskt, man könner sig så tom och liten… Hoppas som sagt att hon piggnar till snart.

  1. Jag fick tyvärr inte lämna något med henne, hade med en filt som luktade hemma men de sa på djursjukhuset att det inte spelade någon roll… Väldigt märkligt tyckte jag för det har man ju alltid hört när man tar hem valp och sådär.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg