Det där med att bada-maska-inpacka

 
 
IMG_8439
 
 

Jag älskar tanken på att bada när jag gör mig i ordning. Ni vet, innan man ska iväg på något kul; ta ett långt bad, med tända ljus, ansiktsmask, hårinpackning. Hela paketet alltså. Men av två anledningar stannar det där alltid vid just en tanke för mig.

 

1. Jag börjar alltid, alltid för sent. Det slutar med att jag får skippa inpackningen och masken för att istället skynda mig iväg. Så har den alltid varit.

 

2. Det är numera ett stort projekt, som Enarmad Bandit. Jag kan helt enkelt inte göra såna grejer precis innan jag ska iväg, det tar för mycket kraft.

 
 

IMG_8423

 
 

Ändå kan jag inte låta bli att köpa på mig sånt där som hör bada-maska-inpacka till, som de helt ljuvligt doftande tvålarna på bilderna. De hittade jag på Hemtex, av alla ställen. De är inte bara tvålar mina vänner, tittar ni noga så ser ni att de har tvättsvamp ingjutet. 2 in 1, hur smart är inte det?

 
 

IMG_8448

 
 

Eller badskum från Tokyo Milk, det är ju som gjort för bada-maska-inpacka. Det fick följa med mig hem från Ordonnance tillsammans med det nya doftljuset när jag började planera för den här ritualen i måndags.

 

Idag tänkte jag vara smart. Jag ska nämligen iväg på en modevisning ikväll och då vill man ju gärna känna sig lite fräsch.

Jag menar folk behöver ju inte kunna lukta sig till att jag legat inne i två dagar och stirrat på Netflix med ett glasspaket på magen, eller hur?

Men eftersom jag efter bada-maska-inpacka behöver vila innan jag kan iväg så tänkte jag göra hela den där ritualen nu, många timmar innan jag ska stå redo för att bli upphämtad. Så kan jag ligga i soffan hela eftermiddagen, nybadad och fräsch och bara hoppa i kläderna när det är dags.

 

Jag vet, jag är ett geni.

 
 

IMG_8476

 
 

Ja, allt går. Även om Enarmad Bandit, det gäller bara att planera lite mer. Och ha en himla massa tid och tålamod. Tyvärr kan jag väl inte direkt påstå att det sistnämnda är någon av mina starke sidor.

 

Men så kan man ju faktiskt använda de där härliga produkterna annars också, när man inte ska iväg på roligheter men tar ett avkopplande bad. Det händer betydligt oftare här hemma.

 

Men nu alltså, mot badrummet!

 
 

Banditen-post-signature

 
 
 

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Det där med att bada-maska-inpacka

 1. Så rätt! Du är en sån inspiration Nicole. Du får mig så många gånger att tänka till, att känna mig lite dum över att jag inte hinner, kan eller vad det nu kan vara. Du får din vardag att funka, då borde verkligen jag få min att göra detsamma!
  Jag hoppas du får en riktigt bra och mysig dag. Du kan ju vända på allt och se det positivt, att istället för en stund innan du ska iväg så får du en hel dag av mys! 🙂
  Kramar!

 2. Å så mysigt det ser ut. Fina tvålar du hittat. De måste jag kolla in. Och badskummet. Låter smart att bada sådär med god tid. Hinna stanna lite hemma med den där varma och goa badkänslan i kroppen också.
  Snart ska jag och mannen flytta till nybyggd lägenhet. I badrummet där finns ej något badkar då min man ej gillar att duscha stående i badkar (en av sakerna jag fick kompromissa med). Men men jag har en liten liten förhoppning om att vi kommer att få plats med ett sittbadkar som jag har hittat. Ett sittbadkar där alla mina 176cm får plats och jag har vatten upp till axlarna. Men vi får se. Det är på håret att det kan få plats men det kan lika gärna skita sig (oj vad jag kommer att bli ledsen då). Älskar att bada med tända ljus, bra musik och ”luktegott”. Speciellt om hösten och vintern.

 3. Då och då när jag läser din blogg så tänker jag på hur man gör vissa saker med bara en hand och smärtan du lever med. man glömmer lätt hur enkel vardagen kan te sig för en annan, något så självklart som att tvätta håret, föna, platta/locka t ex.. det är ju svårt nog med två händer liksom..
  Du en är en inspiration och jag beundrar din inställning och din positiva syn på livet. Självklart har vi alla dåliga dagar, och det är ju helt okej 🙂
  Tack för en jättehärlig blogg och ha en underbar dag 🙂 Kram

 4. Ett geni som kommer att lukta ljuvligt till och med 😉 Jag önskar dig en toppenkväll och jag hoppas att du njuter av din me-time (och tappa inte tålamodet, va, sa den ena otåliga till den andra… ;-)).
  Kram, Marèse

 5. Alla (eller iaf de flesta) måste prioritera i sina liv. Men de flesta kan prioritera utifrån faktorer som intresse, tid, lust osv. En del tvingas till att prioritera saker utifrån omständigheter som man inte alltid styr över eller vill ha där. Det är tufft, riktigt tufft! Jag har ingen hand som spökar, men dock en hjärna och jag känner igen så mycket i det du skriver.
  Tack för dina fina ord och för att du delar med dig av det onda och det goda! Hoppas du har haft en bra (och väldoftande 😉 dag idag!

 6. Ha ha jag tycker med du är ett geni! Hoppas du hade en fin bada-maska-inpacka-dag och att modevisningen var lyckad!

 7. Ett geni you are. 🙂
  Ser underbart ut. Jag älskar också doftljus, tvålar, lotions av olika slag och lägga mig i ett varmt bad. Men jag skall säga dig, att sedan vi flyttade till huset för ett år sedan har jag inte gjort det en enda gång. Så himla kasst faktiskt. Kanske skall passa på nu idag när jag är hemma vrålförkyld? 🙂

 8. Ah… de där svamptvålarna stod jag och doftade på igår inne på Hemtex och funderade på om jag kanske behövde. Har du provat dem ännu? å är de bra eller riviga och löddrar mycket?

  1. Jag invigde den rosa i onsdags och jag tyckte den var superhärlig. De har ju två sidor, en lite rivigare och en mjukare! Det luktar dessutom superfräscht i badrummet nu bara av att ha den liggande där! Så de får tumme upp från mig 🙂

Comments are closed.