En eftermiddag bland julpynt och dun

 
 
IMG_2389
 
 

Imorse när jag startade datorn så möttes jag av ett facebook-meddelande som sa ”Ska du inte komma hit och sitta i soffan och hjälpa mig att pynta”. Emma ska nämligen fotografera ett repotage för en tidning hemma hos sig, HUR coolt är inte det?
 
 
 Först hade jag tänkt vara hemma och vila handen idag med, men så tänkte jag ett varv till och konstaterade att jag nog behövde just det, just nu. Komma hem till Emma, omge mig av julpynt och någon älskad under ett par timmar.

 

Så jag åkte dit, såklart. För det finns få ställen förutom hemma som jag känner mig så lugn på som jag gör där, uppkrupen i sängen eller soffan beroende på vilket rum hon höll på att pynta för tillfället med Tooka sovande i knät och tant bakom ryggen.

 
 
IMG_2391
 
 

IMG_2425

 
 

( Gammal klänning från Vintage by Fe, ny sjal härifrån och armband gammalt från Lindex (det breda) och det smala med hjärtan och peace-tecken härifrån.)

 
 

IMG_2415

 
 
IMG_2394
 
 

Med mig hade jag saker som fick folk på tåget att tappa hakan av förvåning, jag förstår inte riktigt det intressanta, men det är kanske inte varje dag de ser någon frakta en hemmasnickrad paketkalender i form av en gran på tåget en torsdags förmiddag? Det är ju trots allt säsong för sånt just nu…

 

Kalendern var såklart för Busen men han höll på att bli utan det första paketet när det trillade av ”granen” på stationen, tur för honom att en tjej bakom mig upptäckte det och spring ikapp mig.

Så nu har han att göra i december, Busen. Om inte Tant och Tooka hinner före förstås, de verkade minst sagt intresserade och cirkulerade kring granen som två hungriga lejon.

 
 
IMG_2398
 
 

Och Emma? Hon julpyntade huset medan vi andra tre låg i ett hav av dunkuddar och höll sällskap på vårt vis. Jo, Tant och Tooka sov sig igenom det mesta men jag gjorde mitt bästa för att hålla mig vaken och styra julpyntande från min plats.

För om jag kom för nära så fick jag mig en utskällning och Fattar du inte att du ska vila eller, sätta dig ner nu kvinna.

 

Så jag satt mest lydigt och pekade med hela handen. Det är ganska trevligt med förstås, även om det är svårt.
 
 
IMG_2399
 
 
IMG_2400

 
 

Nu är jag hemma, i min egen soffa med en liten Abbe i knät istället för Tookan.

Varm i magen efter en dag med en av de finaste jag vet, i huset som säger hemma fast det inte är det.

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det här men;

Tusan vad tacksam jag är.

 
 

Banditen-post-signature

 
 

11 kommentarer till “En eftermiddag bland julpynt och dun

 1. Vilken mysig dag ni har haft och vilken VÄLDIGT fin grankalender du har fixat!
  Kramar
  Cilla

 2. Vad härligt att du känner att du har ett hem utanför hemmet. Det är inte ofta sådant händer tycker jag. Ni vekar haft det urmysigt.
  Kram

 3. Jag vill också vara bästis med er 🙂 Vänskap som är som er vänskap….saknas i mitt liv…har aldrig haft. Underbart att läsa om

 4. Og heldige er de som har en så fin venn som deg. Å lage en såå fin kalender til minstemann!! Det er fin venn det!:)
  Klemmer

 5. Åh wow vilken kalender du gjort åt busen. Du är så kreativ! De är lyckligt lottade som har dig som tar sig tid och som engagerar dig. Kram

 6. Fantastisk fin julkalender! Tack för tipset! … Men åååh vad man vill veta vad varje paket innehåller 😉

 7. Underbart! Men du, inne hos Emma såg jag en alldeles underbar chokladkalender. Var hittar man en sån, undrar jag dreglandes.
  Trevlig helg! 🙂

  1. Jag köpte den på Ordonnance (redbea.se) Men jag tror tyvärr inte att de har med den på hemsidan, men maila eller ring så skickar de säkert ändå! 😀

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg