Kraften i våra ord

 
 

  IMG_9531 copy

 
 

Jag har bloggat i snart två år nu och måste säga att jag varit oerhört förskonad från så kallade nät-troll.

 

Ni vet, det behöver inte handla om direkta hot eller så, för att kallas näthat. Det kan vara det där syrliga, väl-inbäddat-otrevliga som kvinnor är så bra på också. Några såna har jag haft, och inatt kväll slog det till igen. Och jag vet ju att jag borde skaka av mig det och gå vidare, men det kan jag inte riktigt. För jag tycker inte att det är okej. Jag tycker inte att man ska få bete sig hur som helst, slänga ur sig saker som kan såra eller skada andra. Det är bara inte okej.

 

Därför tar jag nu upp det här, i ett inlägg, för att säga -Nej, det är inte okej att slänga ur sig vad som helst. Det är inte bara ord, orden landar någonstans.

Idag har jag visserligen kunnat skratta åt det, med mina vänner över facebook-chatten, eftersom det hela är ganska komiskt nu i dagsljus eftersom det är mest är personen som skrivit kommentarerna som gjort bort sig. Men inatt när jag låg här ensam i lägenheten, ynklig och svag efter den senaste handbaksmällan som var en sådan lång rackare som slog ut mig totalt, så kunde jag inte skratta. Kände mig bara ledsen och besviken.

 
 

Det började med en kommentar igår kväll, på ett inlägg där jag fotograferat en outfit i spegeln:

 

”Fina du! Men nu förstår jag inte… bandaget på höger hand och kameran i vänster?? Är det inte vänster som är skadad??”

 

Jag fnissade lite åt att personen uppenbarligen missat det där med att allting blir spegelvänt i en spegel, men hade ändå en obehaglig känsla i magen.

Sedan vid tre-snåret på natten loggar jag in på instagram eftersom jag fortfarande inte lyckats somna, eftersom jag har så ont.

Då möts jag av tre kommentarer på olika outfit-bilder tagna i spegel:

 
 

”Fortfarande väldigt märkligt att bandaget sitter på olika händer olika gånger….”

 

”Och bandaget på höger hand idag??”

 

”Kan du plötsligt använda vänsterhanden??”

 
 

Och då blev jag så ledsen. Såklart. Människan (som jag förstår på namnet är samma som på bloggen) antyder ju att allting bara är påhittat och att jag sätter ”bandaget” (som fö är en skena, formad efter min vänsterhand, tillverkad på sjukhus) lite varstans för att få medlidande? Och har uppenbarligen ägnat timmar åt att ”forska” i detta, utan att tänka tanken på att de bilderna när jag ser ut att ha skenan på höger hand är tagna i spegel.

 

Och det slår så hårt, jag kämpar varenda jävla minut för att orka med smärtorna som är ständigt närvarande, jag klagar sällan, har svårt för när människor tycker synd om mig och försöker alltid hålla humöret uppe i den mån det går.

Jag k ä m p a r

-också tror någon att det bara är buffel och båg (och att jag dessutom skulle vara så korkad att jag flyttade runt bandaget isåfall!?)

 
 

Så snälla, vi kan väl försöka vara snälla? Tänka på kraften i våra ord, både här och i verkliga livet.

 
 

Banditen-post-signature

 
 

52 kommentarer till “Kraften i våra ord

 1. Usch så tråkigt! Såg kommentaren på instagram. Jag hoppas du slipper fler sådana kommentarer! Även om jag inte känner dig mer än i bloggen så tänker jag ofta på dig! För din styrka! Du är fantastisk! Kram

 2. Åh jag blir så arg på sådana här människor. Det ger dem absolut INGEN rätt att ens kommentera på detta sättet. Jag förstår inte varför folk måste vara elaka mot varandra.
  Men jag tror på KARMA!
  Stå på dig finaste Nicole.
  Kram // Therése.

 3. Alltså vad är det för fel på folk? Jag tror ingen springer runt med en skena för att det är skoj direkt. Har visserligen bara haft en såndär skena för handleden när jag väntade min äldste son men det var tillräckligt jobbigt.
  Ord sårar och ord går inte att ta tillbaka.
  Kram på dig

 4. Gläds åt din styrka i din situation. Känner sorg för elaka personer.
  Viktigt dock att påminna om att alla vill inte gott.
  Kämpa på, vi är många som vill dig gott.

 5. Å så arg och ledsen jag blir över att det finns människor som inte kan eller vill förstå hur deras ord kan påverka! Tänk vilken fin värld vi skulle ha om alla bara ansträngde sig en liten liten smula att istället sprida positiv energi. Ett leende mot någon du möter på gatan, ett ”hej” till expediten… Eller att som du Nicole ägna den kraft du har trots smärtorna på att skriva och lägga upp fina o H inspirerande inlägg/foton. Har nog inte skrivit här tidigare, men vill på något sätt väga upp för dessa troll och en gång för alla tacka dig och låta dig veta att jag med glädje följer din blogg och önskar av hela mitt hjärta att din smärta snart går att bota!
  Stor varm kram ❤️

 6. Så trött man blir. Lätt att säga att du inte ska bry dig men såklart smärtar sånt. Vi är många, många som inspireras, får energi o en annan syn på livet genom dina ord o berättelser. Hoppas att det positiva energierna vinner över de negativa för dig. Du är värld kärlek o kollektivt stöd tusen gånger om! Varma hälsningarl Lisa

 7. Är en läsare som sällan lämnar avtryck – men – jag blir oerhört besviken på kvinnor som ägnar sig åt att sänka andra ( framförallt) kvinnor. Du får i ena vågskålen lägga alla oss som gillar dig och det du gör. Då blir det plötsligt tomt i andra vågskålen! Som någon annan klok person ovan sa så tror även jag på karma 🙂

 8. Jag har läst din blogg ett tag men inte kommenterat. Anledningen till att jag kommer tillbaka är dels för att du tar vackra bilder, dels för att jag tycker om ditt sätt att skriva, och dels för att jag har kronisk värk. På ngt sätt är det skönt att veta ngn annan som tampas med det, där smärtan är en del av livet men inte den enda delen, ngn som vet att har man roligt kommer det surt efter men det är det värt ibland (det är inte alla gånger man orkar, dock, man måste prioritera…) Att man ibland är jätteledsen och skittrött och arg på det, men… Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men du känns äkta och varm och jag tycker så mkt om din blogg. Jag är ledsen att du fick möta sådant insinuerande ifrågasättande (och himmel, det var korkade påståenden!).

 9. Såna där små, små, trångsynta människor med stickiga kommentarer som gärna åtföljs av ett snett leende är så vidrigt. Helt uppenbart saknar de viktiga delar i sitt liv, exempelvis hjärna och hjärta. Självklart bryr man sig, och det är just de där dagarna av svaghet som det gör så djävla ont. Nähädu, nu är det slut med att vara snäll. Tänk vansinningt elaka tankar en kort stund, tänk att kasta deras vackraste ägodelar i en hög med bajs, och tänk ut de värsta sätt att förolämpa dem det allra grövsta. Få ur det ur ditt system! Sen- ruska på huvudet, skaka tillbaka ditt vackra hår, rikta dina fantastiska ögon högt ovanför deras huvuden och gå vidare, idioter lurar runt varje hörn. De kan inte komma åt dig mer- för vet du vad? De betyder ingenting för dig, de vet inget. Kraften i deras ord gjorde dig ledsen och försvagad och nu får dina tankar ge dig kraft tillbaka. Vi är många som beundrar dig! Kramar!

 10. Att det finns sådana idioter som orkar lägga energi på att vara nyfikna, missunsamma och elaka??? Troll är rätt ord. Strunta i det!!! Jag vet att det är svårt men för att orka lägga den energin man har på att vara elak så måste man ha sjunkit långt ner i ett sunkigt träsk i sin egen tillvaro och må skit. Annars gör man inte sånt. Hoppas det hjälper dig att tänka så. Någon är fruktansvärt avundsjuk på dig. Du har något som den vill ha och istället för att ge dig en komplimang om det så sänker Han/hon dig… för Han/hon mår dåligt och är avundsjuk. SUCK!!! Då kan man inte må bra helt enkelt. Men ändå fel att ta ut det över dig naturligtvis.
  Fina du! Ta ett glas gott och njut fredag nu! Hoppas din handbaksmälla farit sin kos och att du får en härlig kväll ändå. Det är du så värd!!!
  Många kramar!

 11. Tråkigt – förstår att du tar åt dig, men hoppas du vet att ingen annan som följer dig ens skulle tänka tanken. Din blogg är inspirerande, vacker och rolig att följa! Du är saknad de dagar du inte kan skriva ett inlägg, men det hindrar en inte från att fortsätta gå in tills du dyker upp – och då blir man glad och läser ivrigt :)! Du betyder något för oss som följer dig, glöm inte det! Kram!

 12. Det-är-verkligen-inte-ok!! Det säger mer om den personen än om dig och det vet jag att du vet också. Men förstår att när du är trött och har ont ändå tar åt dig och att de hårda orden gör ont! Jag är likadan själv och tänk bara häromdagen skrev jag hur lyckligt förskonad jag varit från nättroll. Nu är det ju så att du har en mycket större blogg och då hitta dessa små monster dit för att skada och förstöra för att de själva inte mår bra. Jag är oerhört imponerad över hur postiv du verkar vara trots din konstanta smärta. Jag hoppas så att du kan få hjälp – snart! Hoppas du känner all värme och välvilja som strömmar mot dig här och glömmer den lille illvillige som mår dåligt! Kram!

 13. Så fint skrivet av dig och jag hållermed de ovanstående kommentarerna. Jag tycker om att läsa din blogg och trots din smärta så försöker du vara positiv. Blir verkligen ledsen att det finns människor som stör sig på andra och måste förstöra.Tror inte dessa har så roligt liv och bara är avundsjuka.Kram.

 14. Tror att du förstår att sådana kommentarer säger något om författaren men absolut ingenting om dig. Ibland har jag lite ont i en armbåge (typ tennisarmbåge) och då brukar jag tänka på dig och hur enastående du bär din smärta och tunga börda. Du är i sanning en förebild för många av oss. Allt gott önskar jag dig.

 15. Åh vissa människor har SÅ lite att göra så de måste hacka på andra. Inte OK! Han/hon är säkert avundsjuk på dig för att du är så smashing!

 16. Stor kram till dig❤️ läser dig alltid aldrig kommenterat förr men nu var det på tiden. Kan bara hålla med ovanstående skrivare och hoppas du får skakat av dig obehagskänslan. Stora kramar Nina

 17. Kära Bandit! Jag blir så arg och ledsen för din skull! Håller med föregående talare om att det handlar om avundsjuka! Du är stark, vacker och begåvad! Och du sticker ut! Det väcker alltid avund hos svaga små patetiska människor! MEN …jag är övertygad om att goda människor är i majoritet! Och vi finner stort nöje av att följa din blogg! Kram!

 18. Jag blir så arg och ledsen när jag läser vad du fått ta för skit 🙁 det kanske är lätt för en annan att säga, men bry dig inte om vad idioter skriver!! massor av kramar till dig finaste <3

 19. Det er absolutt ikke ok! Og sånt skit skal man ikke finne seg i!
  Fine du N som kjemper hver dag! Sender deg en STOR klem og ønsker deg ei finfin helg! <3

 20. Nättroll är verkligen skit. Ledsen för att du ska bli drabbad.
  När det gäller detta specifika fall måste jag ändå skratta lite. För ska vi vara ärliga är det så puckat! Jag följer träningsbloggaren Olga Rönnberg som ofta lägger upp före och efter-bilder på sina kunder. Många har tatueringar. Och varje gång tatueringen råkar sitta på olika sidor (för att en bild är tagen av någon annan, en bild i spegeln) så drar det igång. Så otroligt många som tror det är fejk och att resultaten inte är på riktigt etc. Det är ju så osmart av personerna i fråga.
  Och här. Mot dig. Som kämpar med din smärta. Då blir det inte bara puckat och ointelligent, då blir det verkligen elakt. Och det är ALDRIG okej.

 21. Otroligt tråkigt att hålla på sådär, men grunden i det hela ligger hos hen som skrivit det och inte hos dig. Ingen människa som mår bra i sig själv sprider skit och elakheter om sig. Väldigt synd att personen uppenbarligen inte mår helt hundra med sig själv och måste försöka hitta fel och trycka ner andra. Du vet iallafall att du inte gjort något och du har många som backar upp dig. Hoppas verkligen du får en fin helg ändå!
  Kram

 22. Jag beundrar dig verkligen och träffar dig ”live” med då och då. Du kommer alltid med ett leende, men bakom kan man ändå se dina smärtor, i olika grader från gång till gång. Blir så ledsen att sådana människor bara kan skriva så… Jag förstår att det ändå gnager i dig och att man blir lite ledsen, men visst är det lite komiskt hur mkt tid denna människa har lagt med och analyserat….

 23. Jag beundrar dig för vad du gör. För att du orkar. För att du kämpar. Jag förudras över att du kan vara så possitiv som du är, med tanke på den smärta (både fysisk och psykisk) som du kämpar med.
  Sug på ordet…. beundrar…. jag beundrar dig. Och säkert många med mig.
  Ville bara att du skulle veta´.
  Kram

 24. Jag är en tyst följare som blev både arg och ledsen när jag såg en av kommentarerna på ig igår. Du gör helt rätt i att sätta ner foten!! Ta ingen skit! Aldrig!
  Imponerad av din styrka och glädje! Du är en härlig inspirationskälla!
  Glad för allt du ger!

 25. Jag håller helt med dig! Kom ihåg att vi är en majoritet som tror på dig, dina ord, bilder och allt du förmedlar. Vi tycker om dig oavsett vad andra säger!

 26. Skit i de som drar energi från dig. De har ingen rätt att ta din glädje! Aldrig i h-e! (Ursäkta de hårda orden, men ibland blir man så ursinnig.)

 27. Jag följer din blogg i hemlighet, kommenterar aldrig men lider med dig och din smärta. Jag tycker du verkar vara en sån fin supertjej! Strunta i såna dåliga människor som suger energi och ger dig mera ledsamhet. Även jag beundrar dig. Kram

 28. Hemska människor!! Kämpa på starka vackra människa. Hoppas att nära och kära kan trösta.

 29. ORD!
  Vi är många som vet vad du går igenom och finns bakom dig!
  Kramar

 30. Va?!???? Blir verkligen bestört när jag läser detta… Man ska tydligen aldrig sluta att förvånas hur människor kan bete sig..
  Jag har lidit av värk och jag vet att den inte syns på utsidan. Men den tär. Den tär på kroppen och på psyket.
  Och du, du som kämpar för allt vad du är värd.
  Jag hoppas att du kan ta till dig de fina kommentarer du fått idag och gå och lägga dig med dem. Vi tror på dig och önskar dig allt gott!
  Va rädd om dig och sov gott i natt!
  Kram Anna

 31. Det är så sorgligt att du ska behöva tampas med nättroll när du ständigt har din smärta att dras med. Jag kan berätta att jag beundrar dig och tycker du är grym som inspirerar och ger oss läsare så mycket genom din blogg! Hoppas du får en finfin helg!

 32. Ord är som plåster, lätta att sätta dit men svåra att ta bort

 33. Håller så med dig! Massa skratt, sol och kärlek till dig och dina i sommar!
  Hälsningar Johanna på västkusten

 34. Men fy rackarns vilka hemska kommentarer! Att man har mage att kläcka ur sig något sådant dumt. Jag beundrar dig som sprider sådan positiv energi här i din blogg med inspirerande bilder och får mig att längta och drömma om balkong med jordgubbsplantor. Heja dig!
  Kram

 35. Hej!! Jag har kikat in många gånger men aldrig lämnat en kommentar förrän idag, bevisligen… 🙂 Jag blir så ledsen när jag läser ditt inlägg, jag lever själv med smärta (inte varje dag, men allt för ofta) och vet att det finns sådana människor… Människor som du skriver bara tror att man vill att folk ska tycka synd om en… Tur att du har fina vänner runt omkring dej som kan få dej att skratta åt eländet istället… Många kramar till dej!! *

 36. USCHH…..för såna praktidioter. Tänk dig… vilket fattigt liv man lever när man sitter å botaniserar i sånt! Å hur intelligensbefriad får man lov å bli?!Hur kan man undgå å tänka på spegeln??
  Nää. Schaas säger jag åt såna människor. SCHAAAAAS!!!
  Stor kram från ännu en skenbärare! <3

 37. Bra skrivet av dig!
  Jag har familj; man och tre barn, ett heltidsjobb, häst, vänner, intressen, ett LIV!
  Jag förundras alltid över människor som ödslar värdefull tid och energi, från säkert mycket bättre o viktigare saker, på att sprida negativ energi och gnälla över sånt de ändå inte kan påverka och som inte rör dem ens.
  Herregud! Livet är för kort för sånt!! Jag blir glad över det du skriver och dina fina bilder och skickar en stor VARM kram till dig som tagit av din tid till att skriva negativa inlägg till Banditen.
  Jag tror du behöver en.

 38. OCH! Banditen; fortsätt vara så bra som du är. Du är fantastisk!!
  Håll huvudet högt och var stolt!!
  En kram till dig också! 😀

 39. Tråkigt att det ska finnas folk som måste vara elaka emot andra. Jag ser det ofta på de större bloggarna, jag är förskonad från sådant, men det beror nog på att min blogg inte är någon större blogg som folk lägger så mycket vikt vid. Men jag tycker det är jätte tråkigt att läsa taskiga kommentarer i andras bloggar, varför ska folk behöva vara så, stör man sig på något i en blogg, men låt då bli att läsa de bloggarna, så himla onödigt att man ska behöva vara elak
  Kram Linda
  Fortsätt som du är du är fin och jag gillar din blogg precis som den är.

 40. Usch, va tråkigt. Varför ska människor vara så elaka och avundsjuka?
  Vi som har dagliga smärtor vet tyvärr hur det är att vara misstrodd. Inte klokt men tyvärr verkligheten :o( Man kan ju tycka att folk borde lägga mer tid på sig själva eller goda gärningar än att bekymra sig om andra.
  Men försök skit i dem, man kan inte göra mycket till dem som redan bestämt sig att misstro. Dem är inte värda din dyrbara energi. Vi kan bara hoppas på karma.
  Kram

 41. Kära du. jag blev först mållös. Att folk inte tänker innan de skriver…
  Att ord gör ont det vet jag så väl om. Läste nyss offentligt utlagt på facebook att ogräs är det enda som växer och frodas i den trädgård jag i höstas lämnade efter 20 år. Min mor la ut facebook att hon på den” internationella dotterveckan” istället ville framhålla sina söner. Har varit förskonad från näthat på bloggen, men har det senaste halvåret levt med ”troll” i verkligheten. Anonyma lappar har lämnats i postfack, på bilen och på dörren. Jag försöker hårt för att vara glad och positivt inställd men när de negativa orden och påhoppen är större än de positiva är det tungt. Det är lätt att säga att man inte ska bry sig, men nerkokat så är det ju så att om de hårda och syrliga orden inte kom från början så hade man sluppit att ens reflektera över dem.
  Sen kan man visst förstå att det ibland är en okunskap i kommunikation eller ett missförstånd/misstag men med kommentarer som de du fått är det svårt att se att det skulle vara nåt sånt.
  Jag kommenterar inte ofta men då och då. Och jag vet med mig att jag ibland kan ha något av en mästrande ton utan att själv fatta att det är så, om det hänt ber jag om ursäkt.
  Hoppas att du får sova ordentligt snart. Sömnlöshet är också krävande. Kram

 42. Försök vara stark! Det är mest synd om den personen som skriver en sådan kommentar, avundsjuka förmodligen och för lite att göra. Har man tid att lägga på sådant är det synd om en… Jag tycker mycket om din blogg och beundrar hur du kämpar på trots smärtan du har. Låt inte ” trams” slå ner dig. Själv blivit utsatt för både det ena och andra pg. av min blogg men fortsätter ändå. Med det sagt inte utan att man kan bli väldigt ledsen. Önskar dig en bra dag och hoppas snart kunna läsa nya blogginlägg från dig❤️

 43. Blir ledsen över att det finns såna människor!
  Fina du! Ser din kamp och beundrar dig nåt ofantligt ska du veta!
  Stor kram! ♥

 44. Fina banditen!
  Det är sorgligt med människor som njuter av att göra andra människor illa.
  Men en nära anhörig som ständigt har en värk liknande din, så beundrar jag dig och din ork och livsglädje. Då jag vet hur tufft och smärtsamt det är med ständig värk. Jag tycker att du är stark som delar med dig av din smärta. Fortsätt att var du och din blogg inspirerar något oerhört!
  Hoppas du får den bästa av somrar med nära och kära!
  Kram Linda

 45. Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte stöttar varandra, och där hamnar hon alldeles säkert. Stay strong Nicole.

 46. Fina Nicole, det finns alltid dessa dummisar, men vissa är svårare att Skå ifrån sig än andra. Försök att glädja dig åt att du har långt många fler härliga snälla fans istället… Vet det kan va svårt… Men vi är många som gillar dig o försöker förstå vad du uthärdar var dag. Ta hand om dig o massa styrkekramar o hoppas vädret blir fint hos er snart:)

 47. Usch…..det där var inte snällt och det sög tag i mig. Kan inte föreställa mig hur det kändes för dig. Försök att lägga din energi på det goda i livet, vilket jag såklart vet att du gör, o inte låta sådana här kommentarer sänka dig. Lättare sagt än gjort, jag vet. Men ändå. All kärlek och styrka till dig! Kram

 48. Alltså, jag beundrar dig och din styrka. Både mental och fysisk. vissa dagar rinner allt inte av en lika enkelt fastän man innerst inne vet att det borde. så bra att du säger ifrån och visar att man inte kan skriva vad som helst och komma undan med det – som du säger är näthat inte alltid bara rena hot eller liknande. kramar och pepp från Göteborg! <3

 49. Jag hoppas att du aldrig ska behöva ta sådan skit igen, hur i hela världen kan man tro att du hittar på allt? Såg i ditt senare blogginlägg att hon bett om ursäkt men ändå..
  Tur ändå att nätkärlek är större som du säger 🙂 KRAM på dig!

 50. sådan skena har min son att använda på natten för att om det går få tummen ut ur handflatan (gårsådär CPskadan stretar emot) sen har han sådana skenor på båda fötterna o upp till knävecken. Kan säga som så att på kvällen när vi byter strumpor är det ingen kul ”arom” som kommer emot en (eau de gössel) nu på sommaren får han sova utan dem. Men om han inte behövt så inte tusan hade han gått omkring med dem.
  Det är så jag dånar, vem vill ha ont o behöva ha en skena på sin hand??? Den kan ju få ta över…
  kram AnnaSC
  från en som läser men inte kommenterar så ofta.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg