Årets första kräftskiva

 
 

IMG_4729

 
 

Ja, igår blev det som sagt kräftskiva hemma hos mamma.

Eller ja, mer räkskiva för min del eftersom att skala kräftor som enarmad inte riktigt finns med på min meritlista ännu. Så jag håller mig till räkorna som jag numera blivit ganska vass på att skala med en arm.

 
 

IMG_4734

 
 

Lyra bar runt på en gammal pinne som hon släpat hem från skogen och visade stolt upp den för alla gästerna.

Abbe? Han låg större delen av kvällen och sov inne i mammas säng, golvet i uterummet duger inte åt honom inte. Det ska vara dun och fluffiga kuddar, han är inte dum han.

 
 

IMG_4774

 
 

IMG_4772

 
 

Först drack vi iskall Prosecco ute i trädgården medan himlen blev allt mörkare och vindarna allt kyligare.

Förlåt om jag tjatar, men det är verkligen höst i luften nu.

 
 

IMG_4751

 
 

Jag var klädd helt i svart, kan inte minnas när jag senast var det? Det har varit mycket ljust och färgglatt i sommar.

Byxorna är i alla fall de där supersköna kostymbrallorna med perfekt grenhäng från By Malene Birger som fick följa med hem från invigningen av Modestos nya lokaler tidigare i somras, de finns här. Toppen kommer från Gina Tricot. Skorna känner ni säkert igen, höstens Stylesnob härifrån.

 
 

IMG_4761

 
 

Sjalen är även den en By Malene Birger som jag fyndade på rean i deras webshop i somras, älskar sjalarna hon gör.

Det stela armbandet fick jag ju av Emma i våras och det kommer härifrån. Läderarmbandet är ett gammalt från The Jewelry.

 
 

IMG_4775

 
 

Sedan var det dags att flytta in i uterummet där mamma hade dukat upp med skaldjur och alla tillbehör man kan tänka sig.

 
 

IMG_4784

 
 

Det fanns allt ifrån pajer och ostar till hembakt foccacia och aioli.

Dör så gott! Jag fyllde tallriken både en och två gånger.

 
 

IMG_4793

 
 

Även om himlen såg hotfull ut och det var höst i luften så var det faktiskt uppehåll hela kvällen.

Men när jag gick hemåt i natten så kände jag att sommaren nog är slut ändå, kylan kröp innanför min skinnjacka och jag virade sjalen ett extra varv medan jag tänkte på att det verkligen gått från högsommar till höst på bara några dagar.

 

Och det är helt okej.

 
 

Banditen-post-signature

5 kommentarer till “Årets första kräftskiva

 1. Vilka härliga bilder!! Å så fnittrigt vi hade det! När man till och med skålar för Volt och Ampere då undrar man om det inte har spårat ur lite… 🙂

 2. Halloj!
  Vad mysigt det ser ut. Vi hade också kräftskiva i veckan. Det är ju så gott, men förstår att det inte funkar för dig. Om du gillar kräftsmaken ett tips då är att göra som Vickan på Matplatsen. Hon gör någon kräftlag som hon kokar räkorna i trorjag eller om dom bara ligger i, i alla fall så smakar räkorna kräftor. Har själv inte hunnit prova men hon skriver att att det är gott 🙂
  Ha en fin dag.
  Titta gärna in på min nystartade blogg http://www.mittdittovitt.blogg.se
  Kram Fia

 3. Måste varit lite trubbel med kommentarerna för jag skrev en igår. Men i alla fall har du tagit riktigt fina bilder på en härlig kräftskiva! När man till och med utbringar skål för Volt och Ampere då måste man ha skoj… 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg