Mammas födelsedag

 
 

IMG_2810

 
 

Ja, så var det ju fredagen när vi firande mammas födelsedag med överraskningsmiddag.

När hon kom hem från jobbet så blev portad från kök och tillsagd att gå och ta en dusch och sedan placera sig i solen på uteplatsen.

 
 

IMG_2787

 
 

I uterummet hade vi dukat upp för middag.

 
 

IMG_2795

 
 

Jag släpade ner några av hennes Enjoy Candles och plockade en bukett i trädgården som jag satte mitt på bordet i hennes Reunion Home vas. I taket häftade jag upp två stycken pompoms. Eller ja, tanken var att det skulle likna pompoms i alla fall men det blev en något skrynkligare variant då jag fick ta till ikea-servetter istället för silkespapper. Men det funkade det med.

 
 

IMG_2800

 
 

Presenter blev det såklart!

 
 

IMG_2814

 
 

Också hade vi gjort samma välkomstbål som Emma hade på midsommar (receptet finns på hennes blogg, jag höftade lite då originalreceptet var för 25 personer) också la jag till jordgubbar.

 
 

IMG_2824

 
 

Också lite tilltugg när gästerna trillade in.

Superenkelt och gott. Det närmast i bild är en gammal favorit; tortilliasbröd i stekpanna med riven västerbottenost och ruccola emellan som serveras med salsa. Krustaderna fyllde jag med mjukost med jalapeños-smak efter tips hos Matplatsen, smakade precis chilicheese, mmm så galet gott!

 
 

IMG_2833

 
 

Och där är ju jag. I klänning från Stella Forest provkollektion köpt via Cloudno9style´s instagram. Såg att de fick in en ny laddning provplagg där för någon vecka sedan, så det är ett hett tips att spana in. @cloudno9style heter deras sida.

Skorna är min morsdags-present från Abbe, ett par Marenas från Provrummet.

Solglasögonen känner igen vid det här laget, favoritmodellen från ifjol från Modesto.

 
 

IMG_2842

 
 

Lyra njöt av den tillfälliga sommarvärmen på gräsmattan, och la som vanligt öron tillbaka när jag plockade fram kameran.

 
 

IMG_2845

 
 

Det är mamma som är grillmästare i huset så hon tog över grillen trots att det var hennes överraskningsmiddag.

 
 

IMG_2792

 
 

Lagom tills solen försvann bakom hustaken så gick vi in i uterummet och högg in på all mat.

 
 

IMG_2850

 
 

Så det var den kvällen det, sommaren var på besök för några timmar och vi firade mammas födelsedag med drinkar, paket, grillat och tårta. Överraskningsmiddagar borde man ordna oftare alltså, så himla roligt och uppskattat.

 
 

Banditen-post-signature2

 
 

4 kommentarer till “Mammas födelsedag

  1. Vad härligt att få bli så omhändertagen! Det är kärlek det! Födelsedagar är något speciellt, då en person får bli medelpunkt och hyllad på många olika sätt. Fint!

  2. Hej, vart har du hittat den fina vatten/bål skålen med kran? Fantastiskt fin och bra att ha framme till fotbolls törstiga barn.

    1. Det är mammas, men jag tror den kommer från Clas Ohlsson 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg