Fuffes bloggevent, del ett

 
 

IMG_7539

 
 

Sådär, äntligen har jag tömt kameran och gått igenom bilderna från förra helgens stora happening. Fuffes bloggevent!

Och som sagt; om Fuffe bjuder in till event arrangerat av Emma, ja då måste man ju bara dyka upp. Så det gjorde jag, och 35 andra glada bloggerskor (& bloggare, mat med vänner var också på plats). På bilden här ovan så ser ni ju förstås Fuffe aka Bengt Åkesson i egen hög person, det går bara inte att inte älska Fuffe. Även om han tydligen bara blir ledsen varje gång han ser mig. Hm.. Visade sig sedan att han syftade på handen snarare än mig, så det var ju en lättnad.

 

Nåja, ska vi ta och titta lite på vad vi hittade på med där ute på Skepparps vingård?

Ja, jag tycker det.

 
 

IMG_7548

 
 

Alla andra kom med buss från Malmö medan jag hade tagit mig dit med bil. Stämningen var minst sagt på topp när bussen svängde in på Skepparps, trubaduren-Theo hade nämligen funnits på plats hela vägen och underhållit. Där missade man nog verkligen något. Nåja, jag mötte som sagt upp på Skepparps där Fuffe serverade alla sin flaskjästa cider (så himla god) inne i värmen. Sedan fick alla ögonbindel på och lastades upp på ett flak efter Fuffes traktor, jag och min hand hoppade dock över just detta och roade mig med att titta på och fotografera 35 hispiga bloggerskor som inte hade en aning om vad som väntade.

 

Ovan ser ni Inredningsfrun, lika snygg som vanligt.

 
 

IMG_7549

 
 

Och såklart kunde de inte låta bli att fotografera varandra fast de inte såg ett skvatt. Fru Sederblad fuskade dock med ögonbindeln ser jag nu, medan andra satt lydigt och väntade.

 
 

IMG_7553

 
 

Också åkte de iväg, ett flak fyllt av fnittrande bloggerskor.

 
 

IMG_7556

 
 

Upp till vinodlingen där de lastades av.

 
 

IMG_7558

 
 

Nervöst fnitter, vad kunde det vara som väntade?

 
 

IMG_7567

 
 

Jodå, visst var det Ranelid i egen högperson.

Och uppdraget var att skapa en vinetikett till Fuffes mousserande som släpps snart.

 
 

IMG_7596

 
 

Och modellen? Björn såklart!

Insvept i ett lakan men lite mindre naket än utlovat. Men det gick ju bra så också.

 

AnstalsAnnika (som jag äntligen fick träffa för första gången, dör så rolig den kvinnan är!) & jag hjälptes åt att mixa färger och hon undrade om jag inte hade gått i skolan när jag undrade hur det var tänkt att jag skulle kunna måla grönt när det inte fanns någon grön färg. Men det har jag ju, och jag hade faktiskt MVG i bild även om man inte kan tro det när man ser det färdiga resultatet av min tavla:

 
 

IMG_7570

 
 

Ha ha ha!

Men jag lyckades blanda till grönt iallafall.

 
 

IMG_7580

 
 

Men ni ser vad det föreställer va?

En lite mer lättklädd Björn som flyr över vinodlingarna (möjligen skrämd av en skock bloggerskor).

 
 

    IMG_7588

 
 

Sedan väntade vi spänt på resultatet, vem skulle kamma hem det finfina priset som bestod i en lyxig övernattning för två på The Lodge? Emschen minglade med ett glas av den där goda ciderna och hoppades förstås på vinst.

Liksom härliga Hanna som jag senare fick till bordet och som då bjöd på nappar ur väskan när blodsockret dalade innan middagen hade serverats. En kvinna med ett godisförråd i väskan är en kvinna att lita på, det har jag alltid sagt.

 
 

IMG_7595

 
 

Ja, många vackra konstverk blev det. Titta bara hur fint Sederbladskan har fångat Björns lugg här.

 
 

  IMG_7604

 
 

Men jag tror inte att någon av oss andra hade en chans, solklar vinst blev det för duktiga Liw och hennes snygga, enkla skiss.

Helt klart en välförtjänt vinnare!

 
 

IMG_7585

 
 

Titta, så vackert så man nästan tappar andan trots den grådisiga dagen.

 
 

IMG_7610

 
 

Vidare gick vi sedan till Skepparps ekologiska äppelodling, här står Fuffe och berättar om äpplen.

Det Fuffe inte vet om äpple är inte värt att veta, så är det bara.

 
 

IMG_7611

 
 

Såklart skulle det fotograferas. Fuffe han bara skrattade gott och sa åt oss att smaka och till och med fylla väskorna innan vi gick vidare. Synd att jag hade lämnat min väska där inne för det där röda äpplet var nog tusan det godaste jag någonsin ätit. Älskar när de är sådär krispiga och goda, mmm!

 
 

Hur det var när dagen sedan gick över i kväll, med vinprovning, kändisfest, mord & makalöst god mat får vi nog ta i ett annat inlägg. Det riskerar nog att bli lite långdraget annars det här.

Men ja, ni förstår ju vilken makalöst härlig dag det var, i de vackraste omgivningar man kan tänka sig och med det bästa av sällskap.

 
 

Banditen-post-signature2

 
 

5 kommentarer till “Fuffes bloggevent, del ett

 1. Roligt verkar ni ha haft, vilken bloggevent:)
  Jag tycker absolut att din målning var klart bäst! Roligast var den också.
  En fråga bara: hur fick du gröna färgen så ljus? (frågar en som tydligen skolkade när det var färglära på bildtimmarna). Kramar, ha en fin vecka!

 2. Haha better safe than sorry 😉
  Så skoj att få träffas, att få ett ansikte på riktigt liksom..
  Njut av din måndag, det ska jag göra!
  Kram, kram

 3. Det var ju en fin tavla du gjorde 🙂 Skulle helt klar vara en vinnare om jag fick bestämma
  Kul o se ni verkar ha haft en härlig dag!!!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg