Målarhelg.

 
 

IMG_8670

 
 

Ni som hänger med på instagram (@enarmadebanditen heter jag där) såg kanske att jag och Abbe tittade förbi hos mamma igår där det pågick projekt vardagsrums-målning. Spännande!

 
 

IMG_8704

 
 

Abbe undrade var tusan sofforna hade tagit vägen,

var skulle man ligga och ta sin eftermiddagslur liksom?

Till sin stora lättnad så upptäckte han snart att båda sofforna gömde sig utan de stora lakanen tillsammans med lite andra möbler.

Så han somnade, såklart.

 
 

IMG_8664

 
 

Själv satte jag mig också till rätta i de övertäckta sofforna och tog på mig rollen som arbetsledare.

Jag kaaan ha haft ett finger med i spelet när det gällde val av nyans med när mamma i veckan smsade och berättade att hon skulle panikbeställa för leverans innan helgen (någon är visst som jag ”ska-det-göras-så-ska-det-göras-nu-helst-igår”). Hon var inne på den här men jag tyckte att det var lite tråkigt och röstade på denna istället.

 
 

IMG_8683

 
 

Så där spenderade vi några timmar medan vardagsrummet fick sig ett rejält lyft, Abbe och jag tillsammans i soffan och mamma med penseln i högsta hugg.

 
 

IMG_8721

 
 

Och när målningen var klar så fick Abbe vakna för då tog arbetsledaren (jag) över igen och förbjöd mamma och Hans att placera tillbaka saker där de stått innan. Så allting fick nya platser och jag tvingade mamma att tillverka en lampa. Hans gick mest runt med blank panna och verkade få lite tryck över bröstet av all förändring, men konstaterade sen att han gillade det. (Han blev dock inte överdrivet glad när mamma och jag började sprida planer för matrummet med. Nåja, det blir väl inte förrän typ nästa helg eller så, så han har en vecka på sig att ladda om för det projektet…)

 

Men det var den lördagen det alltså. De fick ett nytt vardagsrum och det enda som var nytt var egentligen färgen på väggarna och en matta som legat där hemma och väntat på att få rullas ut när rummet var målat. Tänk vad mycket det kan göra med lite färg och att flytta om det man redan har. När vi väl var klara så var det dock på tok för mörkt för att ta några bilder, så det får bli en annan dag om ni är nyfikna.

 
 

Sedan kom jag hem och önskade att det fanns någon möjlighet att möblera om här hemma med men insåg snart att det inte riktigt finns utrymme för det här. Eller få lov att måla väggar, d r ö m.

Nåja, jag får nöja mig med att bossa hos andra. Det var faktiskt ganska kul det med.

 
 

Banditen-post-signature2

 
 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Målarhelg.

Comments are closed.