Ospännande liv & handbakis

 

IMG_0956

 

Vad det ska vara svårt att komma loss och blogga ibland.
När livet är ganska händelselöst och det mest upphetsande som hänt är att man köpt en dimmer till en lampa på IKEA typ. Ja, ni fattar nivån. Då är det inte lätt att komma på vad man ska blogga om. Så därav mitt lite torftiga bloggande den senaste tiden.

Men inspirationen kommer väl tillbaka snart, kanske. I vilket fall som så är det måndag idag och måndag betyder ju som vi alla vet en chans till nystart så jag tänkte passa på att ta den och börjar veckan med ett inlägg. Ligger i sängen med en ilsken hand efter att ha ordnat en babyshower igår. Har ju lite svårt att inte gå bananas (med min hands mått mätt) med bakning, pynt och sånt när jag får chansen, det är ju SÅ roligt. Och då straffar det ju alltid sig sen, såklart. Men efter m å n g a terapitimmar så har jag tillsammans med diverse psykologer kommit fram till att jag måste fortsätta med det där, för det är ju jag. En bit av mig som jag måste få ha kvar, även om priset är högt. Och det händer ju inte så ofta, så då blir det ju mer hållbart att det kostar handbakis-tid, jag skulle ju inte kunna hålla på med såna ”utsvävningar” varje vecka direkt.

Fördelen är ju dessutom att köket nu svämmar över av kakor (ja, det blev ”lite” rester kvar). Så nu kommer jag ligga här i sängen resten av dagen och fundera på blogginlägg, och när handbakis-illamåendet släpper lite ska jag gå ut och länsa kylen på kladdkaka med daimfluff och cakepops.

 

Och just det, har ni önskemål på blogg-inlägg så är det nu tid att speak up. Vill ni se mer hundar, vår-klädes-inspo eller något helt annat? Lovar inget men alla förslag är väldigt välkomna så ser vi vad inspirationen räcker till. Ok? Ok.

 

Banditen-post-signature2

35 kommentarer till “Ospännande liv & handbakis

 1. Jag vill gärna se ett inlägg med klädtips för dop/bröllop i början av april. Du vet det kan snöa, men det kan också vara strålande sol och vårkänslor. Vad har man på sig då? 😀

 2. Mode!! Du är så vansinnigt snygg och har alltid så fina kläder. Jag har varit gravid och föräldraledig ett bra tag nu så min garderob behöver verkligen uppdateras! Men jag förstår inte modet. Tillbaka till 90-talet känns inte så kul när man var tonåring när det begav sig första gången… Men jag kanske kan ändra mig. Vardagsklädsel och festkläder behövs, ska på bröllop i juli. Mat och bakinspiration kanske du också kan bidra med? Kram!

 3. Gärna inrednings-inlägg! fler bilder på ditt fina hem eller tips om var man hittar fina saker 🙂

 4. Kläder är alltid bra! Fler bilder på dig önskas, du är så snygg. Kanske ett inlägg om make up och parfymer? Hoppas du mår bättre snart!

 5. Du är grym tycker jag som ändå fortsätter med livet även fast det kostar som du säger. Japp jag tycker alla förslagen låter bra kanske inredning,serier och filmtips också..

 6. Heeej, tack för en superbra blogg. Jag ser gärna lite tips på snygga vårskor.
  Ha det fint!

 7. Jag har inte läst din blogg så länge men du verkat vara en superhärlig tjej! (Och vän har jag sett hos Emma, Att vara någons fru.) Jag har läst historien om hur du blev en enarmad bandit och jag är så imponerad över hur du går vidare efter en sån historia! (Jag hade varit bitter till döden!) Jag är däremot nyfiken på hur din vardag ser ut idag. Jobbar du? Med vad? Vad gjorde du innan allt detta? Vad är värst för handen? Vilka aktiviteter gör mest ont? Vilka knep har du för att leva ett så rikt liv trots att du ibland blir handbakis och i viss mån begränsad? (Ja jag är imponerad och inspirerad av dig!)
  Ha en härlig kväll med mycket kladdkaka!

  1. Så kul att du hittat hit. 🙂
   Nej, jag jobbar inte idag. Innan skadan pluggade jag på högskolan.
   Smärtan är alltid där och förvärras av all rörelse (så som att gå, åka bil, duscha/klä på mig etc), ju mer rörelse ju mer smärta.
   Jag vet inte om jag har något knep, men jag har försökt hitta tillbaka till de delar som är viktiga för mig, sånt som jag klarar av och kämpar för att ha kvar de delarna i mitt liv. Sen är det bitar som att jobba, gå ut och festa med vänner, resa & stallet/hästarna som jag saknar supermycket men tyvärr inte är genomförbara i mitt tillstånd just nu, men som jag hoppas kunna hitta tillbaka till i framtiden när forskningen gått framåt och det finns hjälp att få. Det är väl också en del av knepet antar jag; att inte sluta hoppas på att det kommer att komma något som iallafall lindrar smärtan eller kanske till och med tar bort den helt. Och att inte tänka så mycket på att jag är begränsad, på det liv jag levde innan, utan att fokusera på vad jag k a n göra just nu, trots smärtan, som gör livet värdefullt. Sen är den här bloggen är ett sätt att försöka ha n å g o n form av rutin i vardagen, vilket jag tror är viktigt. Målet är ett inlägg om dagen, även om det inte alltid blir så..
   Oj så svamligt och spretigt det blev, men hoppas att du fick svar på dina frågor 🙂

   1. Jag läste ditt svar där i februari men sen kom livet emellan och jag glömde svara igen. Alltså, du är en så inspirerande person! Jag tänker dagligen på hur jag kan värdera mitt liv och vardag för att behålla så mycket av det viktiga som möjligt och bortprioritera bruset som ändå inte gör någon nytta. Jag är/har varit hel- och deltidssjukskriven efter en trist depression 2012, jag har fått möta dagar jag knappt gått upp ur sängen och dagar där jag ska erövra världen, nu är det (tack och lov) jämnare. Jag har växt en hel del av att läsa din historia och hur du hanterar det. Tyvärr får jag möta endel trista kommentarer när jag väljer bort många måsten och fokuserar på roligheter. Är det något du mött med? Tex: ’Hur orkar du göra ditten och datten men inte jobba heltid?’ är en vanlig fråga jag får.
    Jag hoppas du har en bra dag idag! Kram.

    1. Oj vad tråkigt att människor i din närhet bemöter din sjukdom så. Det har jag aldrig upplevt, alla som känner mig vet vad tex en middag på stan med vänner eller en shoppingrunda sedan ”kostar mig” och att det aldrig skulle fungera att ha ett jobb att gå till varje eller ens varannan dag.
     Kram

 8. Jag tänker att du säkert har en hel del bra film/boktips? Gärna med spänning eller romantik.
  Kanske några favoritrecept?

 9. Du verkar ju vara grym på att ordna roliga fester med genomtänkta detaljer – tänk om du skulle göra detta till partyplanner bloggen? Ett tema varannan vecka som du kan småfila på mellan varven? Polisparty, babyshower, möhippa….? Då skulle du få göra allt planerandet men kanske slippa lite handbakis?

 10. Kan du inte berätta mer om din stad, sett genom dina ögon.
  Var hänger du? Stranden, dina kvarter.
  Vad får vi inte missa om vi turistar i din stad?
  Kram Mia

 11. Vill alltid ha hundar, djur är ju det bästa som finns! Så sådana som mig som inte kan ha djur får ju njuta av era andras djur, lite såhär på håll.
  Sen, varför inte dela med dig av lite fika-gott? Ditt hem är ju alltid strålande fint också, så det uppskattas alltid att få se lite fräscht från hemmet, el vad du själv drömmer om till hemmet. Vår-piff, både hemma och på dig själv.
  Teman, på kalas, på happenings, på allt som kan ha teman. Du som är så duktig på piff & fix, jag som är sämst på det behöver all inspo jag kan få!
  Hoppas du får en riktigt fin tisdag! Kram!

 12. Öh… Kladdkaka med daimfluff? Det lät ju inte helt äckligt. Du får gärna blogga om det! Jag tycker att du är så himla kreativ och ser så tjusig ut jämt. Du är helt enkelt imponerande!

 13. Kan du inte tipsa om de bästa Netflix-serierna? Älskar att se serier men har så svårt att hitta nya, ser samma om och om igen;)

 14. Håller med flera ovan! Mode och härliga inspo-tips på outfits som du är så bra på!
  Fast jag gillar när du delar med dig om hur du mår! Är så imponerad över din kämpaglöd trots allt du gått igenom! Du inspirerar något oerhört, bara genom att vara du och den du är!
  Och något kladdkaketips emellanåt! <3 kram!

 15. Läser du någon bok får du gärna ge en liten rescension. Gillar du någon musik kanske det kan vara nåt att skriva om. Tycker mycket om de inlägg du gjort med växter och snittblommor.
  Det är kanske inte så lätt att skriva om hur du klarar av smärtorna och vad de medför, men det är fint att läsa om.

 16. Jag är sååå nöjd med din blogg som den är :)) ditten datten och handbaksmälla ( har själv en defekt vä arm efter en halkolycka så jag har armbaksmälla om jag kör i hundra , har lärt mig ungefär vad jag klarar) kramar (gillar din stil på inredning/kläder) hår allt och wowwar .

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg