kladdkaka med Daimfluff

 

IMG_1187

 

Receptet på kladdkakan med Daimfluff efterfrågades så här kommer det nu, perfekt om ni vill ha något lättfixat med riktigt mumsigt till fikat eller kvällsmyset.

Untitled-132

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (här brukar jag använda kokos istället för ströbröd, m y c k e t godare).

Smält smöret i en kastrull. Vispa hastigt ihop socker, vaniljpulver och ägg luftigt i en bunke.

Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.

När kakan hade svalnat och jag hade lite smält mjölkchoklad över efter att ha doppat cakepopsen så hällde jag även detta över, m u m s säger jag bara!

 

Untitled-901

Sen var det ju det där Daimfluffet, häll upp önskad mängd grädde (jag tog 3 dl) i en kastrull och bryt ner Daim (eller vilken annan choklad som helst) efter tycke och smak (jag hade lite mindre än halva av en 200 grams kaka tror jag). Värm tills Daimen smält helt, ska EJ kokas. Låt sedan svalna i kyl tills den är helt kall och vispa med elvisp.

Voilá! Nu har du Daimfluff till din kaka och det är bara att servera.

Eller äta direkt ur formen, det där väljer man själv.

 

Banditen-post-signature2

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “kladdkaka med Daimfluff

  1. Fluff är galet gott och funkar utmärkt att ha som fyllning i tårtor också. Själv älskar jag fluff på marabou mjölkchoklad. Galet GOTT!

Comments are closed.