Übernyttigt Kesobröd

 

IMG_2560

 

Åh, nu ska ni får receptet på något som faktiskt både är gott och nyttigt (såg att ni var några som önskade det på instagram).

Nej, jag brukar inte heller lite på folk när de säger sådär. Gott & nyttigt liksom. Men det var Emma (min barndomsvän som numera bor i Berlin, ni vet) som tjatade på mig att jag bara m å s t e testa. Tydligen lever hon på det här just nu. Och ja, nästan jag med numera, har hunnit baka 2 gånger redan och det är perfekt att ha i frysen & tina upp vid behov.

 

Untitled-321

 

Hon skickade över receptet och började skicka länkar till olika nyttigheter som skulle vara i.

(Här hittade jag allt, utom keson, äggen och bakpulvet då som jag hade hade hemma.)

Kände mig helt sjuuukt nyttig när jag la diverse fröer och annat i varukorgen.

 

IMG_2597

 

När paketet väl var levererat så var det bara att sätta igång.

Enkelt var det också, bara att blanda ihop alla ingredienserna i en bunke (och släng i en näve chia-frön med hade Emma beordrat mig, det kan tydligen inte bli f ö r nyttigt. På tal om det så måste jag testa göra sån där pudding som ser ut som fiskögon med, nu när jag har det hemma).

 

IMG_2611

 

Sen låter man smeten stå och svälla lite, 5-10 minuter.

 

IMG_2623

 

Smeten klickades ut på en plåt och på med lite flingsalt på toppen, allt blir godare med flingsalt.

Sedan skjuts in i ugnen på 225° i ca 15 minuter.

 

IMG_2640

 

Och voilá, färdigt att äta.

Så nu äter jag Übernyttigt kesobröd från Berlin och längtar efter min Emma lite mer för varje tugga.

Tramsigt det där med att folk ska envisas med att flytta iväg, vad har Berlin som inte Ystad har liksom? Ha ha!

 

Banditen-post-signature2

 

Rekommenderade inlägg

13 thoughts on “Übernyttigt Kesobröd

  1. Ser gott ut, måste testa! Puddingen hmm den är speciell, inte god och inte äcklig den bara är. Däremot mättar den otroligt mkt.
    Det enda som Berlin har som inte Ystad har måste ju vara tyskar. 😆

  2. Lustigt – jag har just en plåt med dessa i ugnen:) Fast jag smetar ut all ”gegga” och delar i bitar efter gräddning. Gott blir det.

  3. Det måste jag testa.
    Ett annat kesobröd jag fått tips om från Norge :=) som också är supergott och enkelt.
    250g keso
    250 g fiberhavregryn/havregryn
    2 ägg
    1 tsk bakpulver
    Lite salt
    Rör ihop! Gör 8 st klickbullar, lägg på plåten.
    200 grader i 20 minuter. Mumsfilibabba. Mättande och också superbra att stoppa i frysen och ta fram.

Comments are closed.