140-årsfest

IMG_6774

 

Jag tänkte bjuda på lite bilder från lördagens fest, nu när jag hämtat mig.

Mormor hade som ni vet fyllt 90 och mamma fyllde 50, och sånt måste ju såklart firas ordentligt. Så dom bjöd in till fest och i lördags så var (nästan) hela tjocka släkten samlad i trädgården hemma hos mamma där det hade fällts upp tält och dekorerats med pompoms i flera dagar.

 

IMG_6780

 

Välkomstdrinken bad mamma mig freestylea fram med hjälp av något mousserande med jordgubbssmak, cider & hemmagjord rabarbersaft, den blev faktiskt riktigt god men som ni förstår kan jag inte bjuda på något recept då det höftades hej vilt.

 

IMG_6782

 

Tilltugget bestod i krustader fyllda med jalapeños-mjukost som varit i ugnen ett par minuter (mina favoriter) och tunnbrödsrullar med någon krämig fyllning.

 

IMG_6787

 

Nämen titta, där är ju mamma. Lyckligt ovetande om att hon fastnade på bild, tills hon ser det här inlägget, haha! (Sorry mamma, men fyller man år så måste man vara med på bild. Det är sen gammalt).

 

IMG_6797

 

Och där är ju den andra jubilaren med, i full gång med att hälsa på gästerna.

Också hon lyckligt ovetande om att hon hamnade på bild, kameraskräcken ligger i släkten förstår ni.

 

  IMG_6816

 

Maten bestod av en buffé med favoriter; grekiska färsbiffar, minipajer med spenat och pinjenötter, marinerad kycklingfilé, färskpotatissallad, nybakt bröd, ananas-salsa och mycket mer som jag knappt minns nu. Huuur gott som helst iallafall.

 

IMG_6823

 

Och där är ju jag också. Jag hade som sagt den där drömmiga silkesdrömmen till klänning på mig, reaköp härifrån och ett par sandaler från footwear här i Ystad.

 

IMG_6866

 
Sedan åt vi.

 

IMG_6868

 

Och sjöng.

Både vinvisor och egenkomponerade sånger om födelsedagsbarnen.

 

IMG_6857

 

Och Doris tyckte det var toppen med kalas, alla barn som ville leka, vuxna som ville klappa och saker man kunde tugga på när matte inte såg på (hmm..) Jag lovar, hon var inte stilla en sekund förrän hon totalt slutkörd somnade i mitt knä närmare tolvslaget, lilla kalasloppan.

 

Så det var en himla lyckad kväll får man ändå säga, som började med tropisk värme och avslutades med åska.

Och däremellan bjöd på både skratt och god mat.

Precis så som en 140-årsfest ska vara.

 

Banditen-post-signature2

 

4 kommentarer till “140-årsfest

  1. Vilken härlig fest! Och så fin du är…du har att brås på också ser jag, för både din mamma och mormor ser oförskämt fräscha ut! Och kul att hundar är välkomna på kalas. Hälsningar från en just för tillfället ganska sliten matte till en kull på 8 st. livliga vorstehvalpar som snart är 6 veckor…ett jobbigt men kärt ”besvär”. A-K i Värmland

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg