STRESSAD HUD OCH LUGNANDE PRODUKTER

Ja, det råkade visst bli så att jag blev lite f ö r besatt av syror och olika masker. I somras sa min hud ifrån och jag hade fullt av utslag runt munnen framförallt, tänkte att det betydde oren hud och körde på ännu mer med produkter. Men ack så fel jag hade, när ingenting i mitt välfyllda badrumsskåp hjälpte och jag googlat lite i ämnet och fått en aning om vad som kunde vara fel fick jag tillslut ta ett läkarbesök. Och mycket riktigt, min hud var stressad.

Så det blev salva på recept och ”tvätta med mild tvål”. Jag fick såklart rysningar av bara tanken på att tvätta ansiktet med t v å l !? Så istället gick jag till apoteket och shoppade på mig av det mildaste rengöringen jag kunde hitta. Och så har nu min hudvårdsrutin sett ut; antibiotikakräm och mild tvätt. Inte så upplyftande.

Men nu verkar det *peppar peppar* som  att det börjar ge med sig.

Så jag skrev i chatten på Skincity och bad tips på snälla produkter som känns l i t e roligare och bättre än de där jag köpte på apoteket som nu började ta slut. Så förra veckan trillade paketet ner med min beställning. Ny rengöring (sååå härlig skum-tvätt), serum & ansiktskräm. Så nu är det mycket roligare att kika in i badrumsskåpet och göra min rutin igen. Framförallt på morgonen när jag får köra serum och kräm efter rengöringen, på kvällen är det fortfarande antibiotikan som gäller.

Och snart är den receptbelagda krämen förhoppningsvis borta helt och jag kan börja gå tillbaka till min vanliga rutin med syra och favoritprodukter igen (som funkade utmärkt tills jag började mixa olika syramärken (big no-no) och körde typ 4 olika sorters ansiktsmasker i veckan, haha). Nu behöver jag tyvärr syran mer än nånsin eftersom det lämnat efter sig endel fula ärr, så jag längtar verkligen tills jag kan börja.

Men så mycket det gör, att ha lite ”lyx” i badrumsskåpet igen alltså.

Rekommenderade inlägg