LIVET, SMÄRTA OCH MÖGEL

 

Hej vänner!

Det var inte meningen att det skulle gå en hel vecka innan jag tittade in till er igen efter inlägget om hårsnoddarna, men livet och smärtan kom emellan igen. Som så ofta förr. Smärtan ja, den är ju vad den är, det går ju inte att styra över. Och sen är det ju livet, som inte direkt blir lättare med Mr Smärta närvarande vareviga sekund.

 

 

Dessutom verkar det som att min otur är här för att stanna, i veckan upptäckte jag nämligen mögel (!!!) här hemma i lägenheten. SÅ himla äckligt att upptäcka att det växer saker på väggen i rummet där man för det mesta spenderar nästan alla dygnets timmar. U S C H! Minst sagt.

Så det har varit lite att rodda i med det i veckan, först övertala hyresvärden om att det kanske vore bra om dom kom och tittade på det, inte bara som de sa åt mig att tvätta bort det. Hmm. Att sedan detta besök börjar med korslagda armar från andra sidan rummet ”Det där är sot från värmeljusen” och nedlåtande kommentarer om att jag ringt dit min pappan för att vara med på besöket.. Om jag blev irriterad? JA. Efter en närmare titt och ett par Enjoy Candles upptrycka framför ögonen fick de dock ge med sig om att det helt klart var mögel det handlade om och att batteriljus vanligtvis inte sotar ner speciellt mycket…

Herregud, trodde nästan jag skulle explodera där ett tag.

 

 

Så nu väntar fuktmätning i slutet på månaden och så får vi se vad den visar. Idag har iallafall pappa varit här och hjälpt mig tvätta bort det ludna och äckliga från väggen. Men usch, känslan av att det där äckliga finns i luften och väggen här får det att krypa i kroppen på mig.

 

Så det är vad min senaste vecka har handlat om, smärta och mögel- glamouröst, jag vet!

Idag åkte Doris och jag iallafall hem till mamma en sväng och tittade på deras nya dressingroom, inte alls avundsjuk på det nä. Dom har helt enkelt för många rum nu när alla flyttat ut sedan ett par år tillbaka. Doris och jag fick iallafall sitta på schäslongen och titta när mamma vek och la in sina kläder i garderober och byråer, ett ganska bra söndagsnöje ändå.

 

( Min dagens består av byxor med riktigt hög midja och sydda veck framtill från h&m (hittar inte online, jag köpte mina i butik innan jul), t-shirt i rosa & rött med Kisses-tryck (här) och svart kofta (här) )

 

 

8 kommentarer till “LIVET, SMÄRTA OCH MÖGEL

 1. Usch så tråkigt med mögel! Hoppas de löser sig snart för du behöver ju ha ett bra hem med tanke på smärtan.

 2. Jag fick ryggskott för en vecka sen. I den akuta fasen krampade kroppen med sådan nervsmärta att jag aldrig trodde jag skulle kunna resa mig igen. Tänkte mitt i det hela på dig, som lever med smärta jämt och blev bara så imponerad. Ville mest bara säga att även om du känner dig svag ibland så är du för mig den starkaste människa jag vet. Kämpa på! Hoppas det ordnar sig med möglet 🙂 Tack för inspirationen och kram!

 3. Så trist! Verkligen inte bra om det är i närheten av sängen. Har du kanske möjlighet att flytta? Du har ju skrivit någea gånger om att det fanns en önskan, det här kanske kan bli en språngbräda? Hoppas det ordnar sig oavsett! Kram

 4. Nej fy för människor med ”makt” att bete sig illa.
  Hade en takläcka i min lägenhet efter snöskottning då takplåtarna (sekelskifte) gått sönder som då resulterade i takdropp på flera ställen i min lägenhet. Panik!
  Får tillslut tag på julfestslirig hyresvärd som tyckte jag kunde ställa blomkrukorna under droppet. Grrr. Tack och lov löste det sig, och trots att det var mysigt att flytta hem till mamma ett litet tag så var det inte kul att som 20-åring råka ut för män med ”makt”!
  När samma sak hände ett par år senare var det lätt att hålla sig för skratt!
  Hoppas du inte mår dåligt av möglet!
  Kram från betydligt tuffare 42-åring än när jag var 20!

 5. Nicole, hoppas Du har det något så när ok.
  Men Du vad tråkigt med möglet och en hyresvärd med den attityden 😤.
  Bra att Du hade Pappa med som vittne och stöd. Kan nästan se framför mig när Du visar dem Enjoy Candles…”ingen rök utan eld”…försöka slingra sig med att det skulle vara sot och inte mögel 😖.
  Ibland måste man bli ett Lejon med vässade klor på tassen ☺️.
  Hoppas att…eller Du ska ha rätt hjälp med det som orsakar möglet och hoppas Du i samma veva kan få färgsätta som Du önskar (har för mig att Du nämt att hyresvärden är snäv i detta), ”löjligt trångsynt” om jag får sätta ord på hen.
  Önskar Dig det bästa, Ljusa varma kramar från mig, Ninni.

 6. Jag blir så jäkla upprörd över vad jag läser! Det är 2018, och när, när? ska män lära sig att sluta förminska oss kvinnor?
  Jag blir så heligt förbannad! ( Nä, det gäller naturligtvis inte alla män, jag vet det)
  All styrka till dig.
  Kram och fin fredag till dig.
  Mia

 7. Hej! Mögel i bostaden är mycket illa och är det svart så är det ett nervgift. Min syster har riktigt dålig erfarenhet av svartmögel. Man får kroniska besvär om man utsätts för det en längre tid. Om jag var du skulle jag flytta bums. Ja, det är tungt att flytta, men det är hemskt att få problem
  med andning med mera, bli överkänslig för resten av livet. Snälla ta det på blodigaste allvar. Värden kommer förmodligen inte att göra det, okunskapen är chockerande.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg